Neler Yeni

yurtdışına nasıl çıkabilirim?

asdqwe1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Batuhan Demir
Üniversite için yurt dışına gitmek istiyorum en kolay hangi ülkeye gidebilirim? Norveç falan kolay deniyordu araştırdım biraz ama zor gibi

Yurtdışında olan varsa tecrübelerini aktarırsa sevinirim

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Ne için gideceksin üniversite okumaya mı?

Bura.K

80+ Silver
Üniversite için yurt dışına gitmek istiyorum en kolay hangi ülkeye gidebilirim? Norveç falan kolay deniyordu araştırdım biraz ama zor gibi

Yurtdışında olan varsa tecrübelerini aktarırsa sevinirim
En kolay Almanya vardı o da bize vize ambargosu koydu. Sanırım Polonya veya Balkan ülkeleri olabilir.

Ama ne yapacaksın yanı arkadaşın dediği gibi ne amaçla okumaya gideceksin o önemli.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Üniversite okumak için çok fazla bilgim yok. Benim arkadaşım İtalyaya tıp okumaya gidecekti. Bunun için okulun ingilizce sınavına girmesi gerekiyordu bir ajansa para ödemesi yaptı. Ajans onun adına bütün evrak işlemleri halletti. Sonra ingilizce için dil kursuna gitti. Sınav içinse bir kaç tane kurs var onlardan birine yazıldı. Tabii bunlar ucuz değil her şeyiyle birlikte 100 bin liradan fazla bir para sadece bu saydıklarıma gitti. Sınavı kasım ayındaydı ve sınavı kazanamazsa harcadığı bütün para boşa gitmiş olacaktı. Kazanırsa da devlet orada ona burs verecek o bursla okumaya çalışcaktı. Kazanabildi mi haberim yok açıkçası :D Ama süreç az çok böyle işliyormuş.

Top Bottom