Yurtdışından araç getirmek

Reaksiyon skoru
14
Aklımda ki soru Honda Prelude Vti (5.Nesil) getirtmek ile ilgili. Türkiye de yaklaşık değeri 500-600bin bandında olan bir araç fakat yurtdışında 6-10bin euro arasında değişkenlik gösteriyor bu aracı bir şekilde getirirsek üzerine ne kadar vergi uygulanır? kar mı ederiz zarar mı ederiz? çünkü bu aracın temizini bizim ülkemizde bulmak şu an için zor.

Motor 2.2Vti

1701005234003.jpeg
Kaynak: wikipedia.org

Yabancı vatandaşlık ya da çifte vatandaşlık var mı. Eğer yoksa getiremezsin diye biliyorum.

Ulan ya bizim burda vardı her gün geçerken bakardım sonra çalındığını öğrendim nazar değdirdik

Evet bulgaristan vatandaşlığı var
O zaman araç getirirsin ama çok ince detaylari var. Ya gümrüğe para yatiracan ya da iki sene de bir araç 180 gün ülke dışına çıkacak vs vs biraz zahmetli. Fiyatlar arttıkça daha mantıklı oluyor. Atiyom burada arabanın fiyatı 1.5M falandır ama oradan 20bin Euro ya falan alırsın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu arabaya şu para bedava

2 yıl oturum ve aracın yaşı 3 yaştan büyük olmamak şartıyla plaka alınıyor. Aracı getirmeden 6 ay önce almış olman lazım. Fakat 2.2 motor için vergi fazla çıkar Türkiye'den alsan çok daha ucuza gelir. Vatandaşlık olması durumunu bilmiyorum açıkçası, tahminim aynı şartlar geçerlidir.

O zaman araç getirirsin ama çok ince detaylari var. Ya gümrüğe para yatiracan ya da iki sene de bir araç 180 gün ülke dışına çıkacak vs vs biraz zahmetli. Fiyatlar arttıkça daha mantıklı oluyor. Atiyom burada arabanın fiyatı 1.5M falandır ama oradan 20bin Euro ya falan alırsın.

Şu arabaya şu para bedava
Demek istediğini anladım fakat bu aracın motorunun çıkaracağı masraf bir tane daha 645 alır muhtemelen.Eski bir v8 e bakabilicek bütçem yok öğrenciyiz 😉 ve Türk plaka olarak çevirmek istiyorum çünkü ileride satarsam başım ağrısın istemem

Demek istediğini anladım fakat bu aracın motorunun çıkaracağı masraf bir tane daha 645 alır muhtemelen.Eski bir v8 e bakabilicek bütçem yok öğrenciyiz 😉 ve Türk plaka olarak çevirmek istiyorum çünkü ileride satarsam başım ağrısın istemem
Türk plakaya çevirmek istiyorsan çok vergi ÖTV ödersin hiçbir anlamı kalmaz

BMW merco Audi bakman daha mantıklı olur ya da vw grubu.
Burda milyondur bu araba 300k TL üstüne vergi odesen falan filan 500-600 patlar herhalde

Son düzenleme:
3 Yaşından büyük aracı getirip Türk plakaya öyle kolayca çeviremezsin. Aracı gümrükten alırsan (yabancı ülkeden gelmiş bir aracı mesela) O zaman plaka çıkartabilirsin. Fakat aracın avrupa standartlarına göre olmalı. Japon veya amerika standartlarındaki araçları burada muayeneden geçirmekle uğraşırsın vs.
Yoksa vatandaşlıkla olacak iş değil bu. Hele ki preludeyi gümrük harici ülkeye sokupta plaka çıkaramazsın

3 Yaşından büyük aracı getirip Türk plakaya öyle kolayca çeviremezsin. Aracı gümrükten alırsan (yabancı ülkeden gelmiş bir aracı mesela) O zaman plaka çıkartabilirsin. Fakat aracın avrupa standartlarına göre olmalı. Japon veya amerika standartlarındaki araçları burada muayeneden geçirmekle uğraşırsın vs.
Yoksa vatandaşlıkla olacak iş değil bu. Hele ki preludeyi gümrük harici ülkeye sokupta plaka çıkaramazsın
Çok haklısın hocam yaş sıkıntı gözüküyor bu plaka işlerinde en iyisi Türkiye içinde aramak 👍

Geri