RTX3070
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 7
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 9,081
- İsim
- RTX 3070
- İlgilendiği Kategoriler
- Windows ve teknik sorunlar
Kasa için daha farklı bir model alınabilir. Özellikle bu modeli almak için bir neden yoksa tabii ki.Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Geçen günlerde forumda birden fazla konu açarak kafamdaki soru işaretlerini sayenizde gidermeyi başardım. Yine daha önce açmış olduğum bir konuda bahsettiğim üzere yurtdışına çalışmaya gideceğim ve uzun yıllar sadece bayramlarda veya özel günlerde ülkeye geleceğim. Bilgisayar oyunlarına küçük yaşlarımdan itibaren gönül verdiğim için insan bütün oyunları sorunsuz sıkıntısız oynamak istiyor bu durum hepimizde aynıdır. Ama malum ülkemizin şartları ekonomik durumlar bunları sağlamak için müsait değil. Ben gideceğim ülkedeki bu sektördeki en büyük teknoloji mağazasından beraber çalışacağım bir arkadaşım vasıtasıyla fiyat bilgisi aldım. Bazı parçalar henüz mağazanın stoğunda olmadığı için fiyat bilgisi veremediler ama ben gidene kadar stoğa geleceğini söylediler. O parçaları güncelleyecek olursam marka model fiyat bilgisi güncellemesini sizlerle paylaşacağım. Uzun yıllar git gel yapmış çevremdeki bir çok kişiye danıştım ve forumda bununla ilgili konuda açtım. Bir Avrupa ülkesinden aldığımız ürünü buraya nasıl getirebiliyoruz diye araştırdım. Örneğin bir ekran kartı aldınız ülkemizde çok pahalı olan bir ekran kartı. Abartı şekilde örneğin 4-5 adet veya daha fazla gibi adetlere ulaşmadığınız sürece bavulumuzda getirmemizin bir sakıncası yokmuş. Bende çalışacağım arkadaşlarımdan git gel olarak 3-4 kişi beraber olacağım için bu parçaların hepsini getirebilmem mümkün. Fazla uzatmış olabilirim kusuruma bakmayın. Ben bilgisayarımın parçalarını ve stokda olan ürünlerin fiyat bilgisini sizlerle paylaşıyorum. Bu bileşenleri bir araya getirdiğimde performansım ve uzun ömürlü kullanım performansım nasıl olur. Tecrübeli ve değerli forum üyelerimizin yorumlarını merakla bekliyorum.
Ekran Kartı : MSI RTX 3090 SUPRIM X 24G : 3.107,00 $
İşlemci : AMD Ryzen 5950X : 860,00 $
Anakart ( Güncellendi! ) : Gigabyte X570 AORUS MASTER : 439,00$
Ram : x2 Corsair Dominator Platinum RGB DDR4 SDRAM 2x16 3200 Mhz C16 : 290,00 $ > Total 580,00 $
NOT : Ramleri gecikme değeri daha düşük Mhz daha yüksek olan bir model ile değiştirebilirim araştırmadayım.
Soğutucu ( Güncellendi! ) : GIGABYTE AORUS SIVI SOĞUTUCU 360mm, Intel 2066, 2011-3, 1366, 115x, AMD TR4, AM4, Tam Renkli Durum LCD, RGB FUSION 2.0 : 239,00 $
PSU : Asus Rog Thor 1200W > Mağaza stoğunda henüz bulunmadığı için fiyat bilgisi alamadım. Bilgisi geldiğinde sizinle paylaşacağım.
SSD : x3 GIGABYTE 1TB AORUS NVMe Gen4 M.2 SSD (5000MB Okuma / 4400MB Yazma) : Mağaza stoğunda henüz bulunmadığı için fiyat bilgisi alamadım. Bilgisi geldiğinde sizinle paylaşacağım.
HDD : Seagate Exos X16 10TB 7200Rpm 256MB : 390,00 $
Kasa : CORSAIR Obsidian Serisi 1000D Tempered Glass USB 3.1 Super Tower Kasa : Kasamı buradan temin edeceğim.
NOT : Konuma etiketlediğim forum üyelerimiz daha önce parçalarla ilgili açtığım konularda görüşlerini okuduğum kişilerdir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
@Rambo_87 @John Marston @intel pentium @cagan_32 @shatZ! @RTX3070
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bir dipnot yazmak istedim. Fiyatları TL'ye çevirip bu mimvalde yorum yapmadan önce benim TL değil Euro kazanacağımı ve yaklaşık 10 yıl kadar orada ikamet edeceğimi bilirseniz sevinirim.
3 tane 1 TB NVMe'ler RAID ile mi çalışacak?
SUPRIM serisi beni çok tatmin etmedi, onun yerine ROG alınabilir.
RAM'ler CL14 alınabilir ama çok önemli değil orası.
5950X sadece oyun içinse çok gereksiz.