Neler Yeni

Yurtdışından getireceğim Gaming PC

gvggg1

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,681
İsim
görkemgöksu
O Aorus sıvı soğutmayı kullanabilmek için anakartın Gigabyte olmalı
1616693964935.png

Burda hepsiyle uyumlu diyor.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

mythrowib

80+ Silver
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Geçen günlerde forumda birden fazla konu açarak kafamdaki soru işaretlerini sayenizde gidermeyi başardım. Yine daha önce açmış olduğum bir konuda bahsettiğim üzere yurtdışına çalışmaya gideceğim ve uzun yıllar sadece bayramlarda veya özel günlerde ülkeye geleceğim. Bilgisayar oyunlarına küçük yaşlarımdan itibaren gönül verdiğim için insan bütün oyunları sorunsuz sıkıntısız oynamak istiyor bu durum hepimizde aynıdır. Ama malum ülkemizin şartları ekonomik durumlar bunları sağlamak için müsait değil. Ben gideceğim ülkedeki bu sektördeki en büyük teknoloji mağazasından beraber çalışacağım bir arkadaşım vasıtasıyla fiyat bilgisi aldım. Bazı parçalar henüz mağazanın stoğunda olmadığı için fiyat bilgisi veremediler ama ben gidene kadar stoğa geleceğini söylediler. O parçaları güncelleyecek olursam marka model fiyat bilgisi güncellemesini sizlerle paylaşacağım. Uzun yıllar git gel yapmış çevremdeki bir çok kişiye danıştım ve forumda bununla ilgili konuda açtım. Bir Avrupa ülkesinden aldığımız ürünü buraya nasıl getirebiliyoruz diye araştırdım. Örneğin bir ekran kartı aldınız ülkemizde çok pahalı olan bir ekran kartı. Abartı şekilde örneğin 4-5 adet veya daha fazla gibi adetlere ulaşmadığınız sürece bavulumuzda getirmemizin bir sakıncası yokmuş. Bende çalışacağım arkadaşlarımdan git gel olarak 3-4 kişi beraber olacağım için bu parçaların hepsini getirebilmem mümkün. Fazla uzatmış olabilirim kusuruma bakmayın. :) Ben bilgisayarımın parçalarını ve stokda olan ürünlerin fiyat bilgisini sizlerle paylaşıyorum. Bu bileşenleri bir araya getirdiğimde performansım ve uzun ömürlü kullanım performansım nasıl olur. Tecrübeli ve değerli forum üyelerimizin yorumlarını merakla bekliyorum.

Ekran Kartı : MSI RTX 3090 SUPRIM X 24G : 3.107,00 $

İşlemci : AMD Ryzen 5950X : 860,00 $

Anakart : MSI Meg X570 Ace : 364,00 $

Ram : x2 Corsair Dominator Platinum RGB DDR4 SDRAM 2x16 3200 Mhz C16 : 290,00 $ > Total 580,00 $
NOT : Ramleri gecikme değeri daha düşük Mhz daha yüksek olan bir model ile değiştirebilirim araştırmadayım.

Soğutucu ( Güncellendi! ) : GIGABYTE AORUS SIVI SOĞUTUCU 360mm, Intel 2066, 2011-3, 1366, 115x, AMD TR4, AM4, Tam Renkli Durum LCD, RGB FUSION 2.0 : 239,00 $

PSU : Asus Rog Thor 1200W > Mağaza stoğunda henüz bulunmadığı için fiyat bilgisi alamadım. Bilgisi geldiğinde sizinle paylaşacağım.

SSD : x3 GIGABYTE 1TB AORUS NVMe Gen4 M.2 SSD (5000MB Okuma / 4400MB Yazma) : Mağaza stoğunda henüz bulunmadığı için fiyat bilgisi alamadım. Bilgisi geldiğinde sizinle paylaşacağım.

HDD : Seagate Exos X16 10TB 7200Rpm 256MB : 390,00 $

Kasa : CORSAIR Obsidian Serisi 1000D Tempered Glass USB 3.1 Super Tower Kasa : Kasamı buradan temin edeceğim.

NOT : Konuma etiketlediğim forum üyelerimiz daha önce parçalarla ilgili açtığım konularda görüşlerini okuduğum kişilerdir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Rambo_87 @John Marston @intel pentium @cagan_32 @shatZ! @RTX3070

Bir dipnot yazmak istedim. Fiyatları TL'ye çevirip bu mimvalde yorum yapmadan önce benim TL değil Euro kazanacağımı ve yaklaşık 10 yıl kadar orada ikamet edeceğimi bilirseniz sevinirim.
kral daha iyi bi thredıapper var oda server işlemcisi :D abi uçuyosun yavaş :D (güzel bu arada)

emresanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
Emre Şanda

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
asus rog strix helios case bak derim.
asus 360 mm Soğutucu ekle bi zahmet efendim.
Corsair dominator platinium 3600 mhz ve en az cl16 ekle +64gb ram
samsung 980 pro 2tb ekle
HDD uzak dur, onun yerine evo 870 2tb ekle.
Asus dark hero X570 anakart ekle.

RTX 3090 efso kart, lakin MSI bu seride tavsiye etmem.
gigabyte gaming OC en az veya Asus tuf olsun .

bunlari sana tavsiye ederim kral.

en önemlisi ASUS ROG THOR 850 WATT ve ileri bakarsan efendim 1200 WATT tavsiye ederim.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
samsung 980 pro 2tb ekle

Bu da güzel bir seçim, böyle bir sistem de tercih edebilirsiniz.

emresanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
Emre Şanda
samsung 980 pro 2tb ekle

Yorumların için teşekkür ediyorum. Ben notlarımı alıyorum ajandama. Ne alacaksak alalım fiyatlar uygun keşke ülkemizdede böyle olsa. Daha zamanımız var. Ama segment böyle olacak. :)

en önemlisi ASUS ROG THOR 850 WATT ve ileri bakarsan efendim 1200 WATT tavsiye ederim.
Zaten Asus Rog Thor 1200W bu garanti değişmeyecek. :)

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Yorumların için teşekkür ediyorum. Ben notlarımı alıyorum ajandama. Ne alacaksak alalım fiyatlar uygun keşke ülkemizdede böyle olsa. Daha zamanımız var. Ama segment böyle olacak. :)

Zaten Asus Rog Thor 1200W bu garanti değişmeyecek. :)
not al kral. bari bilirsin ne gerek diye.

bende upgrade edicem 980 pro , lakin kafa yoramam, bi kere systemi kurdum an, böyle windows filan gelemiyorum :)))))))
2024 upgrade hedef ettim. Zen 5 veya rtx 5090 hedef, belki sli olur.

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
samsung 980 pro 2tb ekle

Canını yerim kral senin

emresanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
Emre Şanda
Arkadaşlar hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. İmkanımız elveriyorken böyle bir bilgisayarı toplamak ve bir Gaming Room yapmak hayallerimin arasındaydı. Parçaları alıp getirmeye başladığım zamanlarda önerileriniz arasından araştırmalarımada devam edeceğim bu arada ikilemde kalacağım parçalar olur ise tekrar görüşlerinize başvuracağım. Tekrardan çok teşekkürler :)

Arkadaşlar hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. İmkanımız elveriyorken böyle bir bilgisayarı toplamak ve bir Gaming Room yapmak hayallerimin arasındaydı. Parçaları alıp getirmeye başladığım zamanlarda önerileriniz arasından araştırmalarımada devam edeceğim bu arada ikilemde kalacağım parçalar olur ise tekrar görüşlerinize başvuracağım. Tekrardan çok teşekkürler :)
Allah utandırmasın daha iyileri sizlerin olsun.

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
İlk işlemci sonra ram sonra anakart ekran karti
Kasa olarak devam et

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,919
Üyeler
164,750
Son üye
Okan.okan
Top Bottom