Neler Yeni

Yurtici kargo: koliniz adres nedeniyle gonderim merkezine iade edilmistir

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar patlama garantili olduğunu düşünüyorum dağıtımda kargom olduğu için eminde değilim necidir bu

Screenshot_2023-10-07-17-25-59-501_com.google.android.apps.messaging.jpg

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,079
İsim
göksel yurtcan
virüs hocam açmayın

avassaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Aşkın Sabih ARSLAN
Bugün aynı mesaj geldi. İlk olarak tıkladım, 1sn geçmeden yani site açılmadan hızlıca geri çıktım. Uzman görüşünüze göre sorun yaşar mıyım. Telefondan resimlerimi alıp fabrika ayarlarına getirmeyi düşünüyorum. Sizce buna gerek var mı?

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
umt
Discord
umt#4257
Bugün aynı mesaj geldi. İlk olarak tıkladım, 1sn geçmeden yani site açılmadan hızlıca geri çıktım. Uzman görüşünüze göre sorun yaşar mıyım. Telefondan resimlerimi alıp fabrika ayarlarına getirmeyi düşünüyorum. Sizce buna gerek var mı?
Fabrika ayarlarına getirsen de bir farklılık olmaz. Linke tıklamasaydın iyiydi

Krook

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Tolga Paker
Şu anda bana da geldi bu mesaj ve tıkladım ptt nin sitesine yolladı kapattım. Bişey olurmu telefon iphone sızamazlar herhalde.Bilen biri bişey derse aklım rahatlar teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu anda bana da geldi bu mesaj ve tıkladım ptt nin sitesine yolladı kapattım. Bişey olurmu telefon iphone sızamazlar herhalde.Bilen biri bişey derse aklım rahatlar teşekkürler.
Düzenleme: Formu doldurmadığınız sürece sıkıntı yaratmazmış iki üç yerde okuduğum kadarıyla.

sefapro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Sefa Cicek
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düzenleme: Formu doldurmadığınız sürece sıkıntı yaratmazmış iki üç yerde okuduğum kadarıyla.
formu doldurdum papara kartımdan kod istedi kodu girmedim ama bir şey olur mu?

Loursy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Atakan
+220 olması zaten ele veriyor ama bunun harici böyle şeyleri anlamak için dikkatli olmanız lazım mesela mesaj türkçe değil ingilizce klavyeyle yazılmış ben hiçbir kargo şirketinin bu kadar acemi olduğunu sanmıyorum üstüne yolladığı link "https" yani güvenli protokolü kullanıyor olsa bile link hiç hayra alamet değil. Hacking, sızma işlerinden hiç anlamayan biri bile çok kolay bi şekilde bu tarz phishing(oltalama) mesajlarıyla kullanıcının anlık dikkatsizliğine denk gelerek verilerini çalabiliyor lütfen böyle mesaj hatta maillere çok dikkat edin gerekirse 2-3 defa bakın.

MKeremM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Kerem Mungan
Bana da aynı şekilde mesaj geldim linke tıklayınca ptt gibi bir siteye atıyor. Site zaten ptt çakması linkin uzantısından ve sitenin tasarımından anlayabilirsiniz. Yürtiçi kargo müşteri hizmetlerini arayıp sorduğumda dolandırıcı oldukları söylendi.

Top Bottom