Öğrencilerin isteğini dinlemeyen, onların dilekçelerini elinin tersiyle itip en sonunda şeriatçı kurallar getiren birisidir. Buradaki şeriatçı diyişim bir hakaret veya iddia değildir. Çok zahmet etmeden basit aramalarla bakan koltuğuna oturduğundan beridir ne gibi kararlar verdiğine ve neler düşündüğüne bakabilirsiniz. En basit örnekleri: din derslerini çoğaltmak ve bunla birlikte İslamiyet harici semavi dinlere ve inançsızlığa yüksek derecede karşı gelmeye yönelik uygulamalar, kız-erkek öğrencileri okul binası olarak ayırma fikirleri, dolaylı olarak da olsa küçük yaştaki ilkokul ve ortaokul gibi kesimlere başörtüsünü empoze etmeye yönelik hareketleri, imam hatip liselerini çoğaltma fikirleri gibi birçok hem laikliğimize ters hem de şeriatçı tutumlar sergilemektedir. Bunlara ek olarak bakanımız, kendisini sanırsam her konuda yetkili birisi olarak görüyor olsa gerek ki gündemde ne hareket varsa her harekete kameralar karşısında ilginç açıklamalar sunuyor. Açıkçası ben şu zamana kadar gerçekten herhangi bir öğrencinin yanında olduğunu ve onu desteklemeye yönelik konuştuğunu görmedim. Böylece taraflı bir kişinin milyonlarca gencin sorumlusu olmasına normalde aşırı derecede tepki göstermeliyiz ancak bizim Türk milletimizin "genellikle" büyük yaş kitlesi bu durumları destekliyor veya sesini çıkartmıyor. Biz gençler olarak da bu ülkedeki Osmanlı'nın yıkılma dönemindeki süreçler gibi böyle adam kayırma, hukuksuzluk gibi olaylara maruz kaldığımız sürece cidden "sadece konuşarak" hiçbir şey çözemeyiz gibi duruyor. Tabi tekrardan bakanımız, son zamanlardaki ses çıkarmaya çalışma eylemlerimizden bile rahatsız olmuş ki gelip hala tutuklanan 301 kişinin 301 kişi de kesici, zarar verici aletliydi diyor. Kendim gözümle gördüm, ek olarak X'ten gördüm. Onlarca eli boş öğrencinin, özellikle kadınların polisler tarafından darp edildiğini, kollarına girilip polis arabasına atıldıklarını gördüm. Kısacası kendi keyfi için çalışan hiçbir bakan bize ait değildir, eğer öyle iddia ediyorsa da asla inanmayın. Böyle diyenlerin hepsi hükümet yandaşından ve kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden hiyerarşi parçalarından başka bir şey değil.