Neler Yeni

Z KUŞAĞI OY KULLANMAMALI KONUSU ! 18 Yaş Sınırı 21'e Yükseltilir mi ?

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
20-60 olmali 60 yasindan buyukler neye karar verecek daha bir ayağı mezardalar

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,142
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Ne boş bir konu lan bu? Elbette 18 ve sonra herkes oy verebilir ve böyle kalmalı. Bu ne böyle herkes sevmediği kim varsa o oy kullanamamalı diyor. Bu ülkede akpnin neden 22 senedir iktidarda kaldığını daha iyi anladım bu konu ve yorumlarında.

eneskaya6

80+ Silver
Oy kullanma da kat sayı gelmeli (imkansız biliyorum) gelir durumuna göre oyun değeri artıp azalmali geliri düşük olan kişilerin oyu daha değerli olmalı. Yaş içinde 21 yerine 20 daha mantıklı bence

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ

Hanaz

80+ Gold
Telefonunu çıkar diyen dayılar,
Ne desek muhalefet olanlar,
Otobüste 1 durak sonra inecek dede/nine kalkta ben oturam BU GENÇLER NE BÖYLE YAUV diyen dedeler/nineler oy kullansın

Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu kadına katılacağım aklıma gelmezdi, hak veriyorum bence doğru demiş.
Hocam vasat yorumcuyada hak vermessin be foncu bu

Son düzenleme:

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,719
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak

Alfha13

80+ Silver
45-50 yaşındakilerin 15 yaşındaki çocuğun sosyal zekasına bile sahip olmadığını düşünürsek kimse oy vermemeli o zaman. Yeni nesil sorunlu ama eski nesilden daha fazla değil.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
bir tane kadın dedi diye yeni yasamı gelicek çok gereksiz sohbeti dönüyor

KAANT10X

80+ Bronze
Bu dediğin kitle %10 bile değildir herhalde, yaşlı kesimin belli bir çoğunun iq seviyesinin çok yüksek olduğunu düşünmüyorum.
Hacı hiç detaylara girmeyeyim IQ sistemi bilimsel olarak neyi tanimlarsa tanimlasin önemli değil. Sağduyu bence daha önemlidir. Ayriyeten bu millet alim değilse bile ariftir...

melidoas6

80+ Silver
eskiyle şimdiyi karşılatırmak aptallıktan başka bir şey değildir. o zamanlarda kızlar bırak erkeklerle gezmeyi , konuşsa bile dedikodu çıkarmış. zaten çoğu kişi görücü usülü evlendiği için 18 yaşa gayet ideal bakılıyor. bana kız bul ben de evlenirim de bunun düğünü var beyaz eşyası var gelinliği var... kısacası sana en iyi ihtimallle 7 basamaklı bir sayıya patlar. giderim o paraya dolu ülke gezer yeni diller öğrenmek için çabalarım. yapılan ortalamalara göre 10 sene daha yaşayacak adamın, daha 55 yıl yaşayacak adamın geleceğini belirlemesi ne kadar doğru olur ? he bi de ülkesinde bile yaşamayan amip kılıklı insanları katmıyorum bile

o sırada 1.5m sıralamayla abuziddin üniversitesi mezunu olan cabbar ;)
Zeka testinden de bahsetmiştim yani ortalama bilgili okuyan birinden bahsettim

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2

zargan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Alperen kaya
Akıl yaşla olmuyor maalesef. 18 in ideal olduğunu düşünüyorum bu kişi üniversiteye gidip kendi kararlarını alıp yaşıyor. 21 fazla abartılı zaten belediye seçimleri için kimsenin şehir değiştireceğini sanmam. Bence yapılan zeka testi sonucunda ve üniversite mezunu insanlar oy kullanabilmeli diye düşünüyorum.
bencede her ay IQ seviyesini ölçülmeli satranç oynatılıp maymun gibi zeka seviyelerine bakılmalı

Telefonunu çıkar diyen dayılar,
Ne desek muhalefet olanlar,
Otobüste 1 durak sonra inecek dede/nine kalkta ben oturam BU GENÇLER NE BÖYLE YAUV diyen dedeler/nineler oy kullansın

Hocam vasat yorumcuyada hak vermessin be foncu bu
ben de ekleyeyim "ZAMLARI KILIÇDAROĞLU YAPIYOR"(az sonra özgür özen dicekler)

Top Bottom