Neler Yeni

Z KUŞAĞI OY KULLANMAMALI KONUSU ! 18 Yaş Sınırı 21'e Yükseltilir mi ?

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Oy kullanma sınır yaşı 18 olarak kalmalı ve oy kullanabilmek için insanların hepsinin öncelikle okuma-yazma ve IQ testlerine alınması gerekli. 100 altında kalanlar oy kullanamamalı

melidoas6

80+ Silver
bencede her ay IQ seviyesini ölçülmeli satranç oynatılıp maymun gibi zeka seviyelerine bakılmalı
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben de ekleyeyim "ZAMLARI KILIÇDAROĞLU YAPIYOR"(az sonra özgür özen dicekler)
Foruma girerken de böyle bir kural olsa iyi olurmuş...

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,678
İsim
Selim
Haklı 👍 Avrupa'da yaşayıp oy kullanan kitleden çokta farkları yok. Tiktok insta dışında takıldıkları bir yer yok ve sokakları ya da daha derin konuları görüp analiz edebilecek kabiliyetleri gelişmemiş. Atatürk zamanı olsaydı evet kullanmaları mantıklı olurdu ama şimdi ki Z kuşağı kitaba para vermek yerine oyunlara ya da başka saçma şeylere para veriyor. Oyun oynayabilir kimse karışamaz ama kitap 0 bilgi 0 oyun 100 👍 bunların oy kullanması ülkeye bir faydası yoktur. Belki bu kitle gitse CHP daha yüksek oy bile alabilir 👍 japonya da çok örneği var bu oy sisteminin.

The Semih

80+ Gold
Haklı 👍 Avrupa'da yaşayıp oy kullanan kitleden çokta farkları yok. Tiktok insta dışında takıldıkları bir yer yok ve sokakları ya da daha derin konuları görüp analiz edebilecek kabiliyetleri gelişmemiş. Atatürk zamanı olsaydı evet kullanmaları mantıklı olurdu ama şimdi ki Z kuşağı kitaba para vermek yerine oyunlara ya da başka saçma şeylere para veriyor. Oyun oynayabilir kimse karışamaz ama kitap 0 bilgi 0 oyun 100 👍 bunların oy kullanması ülkeye bir faydası yoktur. Belki bu kitle gitse CHP daha yüksek oy bile alabilir 👍 japonya da çok örneği var bu oy sisteminin.
Evet 1 oy bile önemli bu ülkede o yüzden el atılmalı bu sisteme, 65 üstü de kullanmamalı, ananemler oy kullanmaya gidemiyor yaşlılıktan, zaten ne zaman E-Devlet ile oy kullanma sistemine geçicez merak ediyorum hala ilkel sandık sayımı sistemi kullanıyoruz.

Dijital oy kullanma sistemi yapılmalı

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,678
İsim
Selim
Evet 1 oy bile önemli bu ülkede o yüzden el atılmalı bu sisteme, 65 üstü de kullanmamalı, ananemler oy kullanmaya gidemiyor yaşlılıktan, zaten ne zaman E-Devlet ile oy kullanma sistemine geçicez merak ediyorum hala ilkel sandık sayımı sistemi kullanıyoruz.

Dijital oy kullanma sistemi yapılmalı
2016 yılına kadar Japonya da 20 yaş kullanabiliyordu şuan 18 yaşa düştü ama altını çizerim japonya 👍 eğitim sistemi ve aile görgü kuralları çok yüksek olmasına rağmen 2016 yılına kadar 20 yaş oy kullanmış. Türkiye de eğitim sistemi ezbere dayalı ve kötü ayrıca aile görgü kuralları japonyanın yanına bile yaklaşmaz. Görgü diyip geçmeyin çocuk farkındalığı bile artıyor bu kuralla. 65 yaş konusuna gelirsek mantıklı bir karar olur. Dijital de aşırı mantıklı olur ama sağlam bir siber koruma olması lazım çünkü siber saldırıya açık bir ortam.

The Semih

80+ Gold
2016 yılına kadar Japonya da 20 yaş kullanabiliyordu şuan 18 yaşa düştü ama altını çizerim japonya 👍
Adamlar bi zahmet düşürsün çünkü kültürlü bir millet onlar, biz de keşke olgun bir millet olaydık da 16 olmalı diye konuşaydık.
Dijital de aşırı mantıklı olur ama sağlam bir siber koruma olması lazım çünkü siber saldırıya açık bir ortam.
Orası doğru fakat E-Devlet de hacklenir mi siber güvenliği çok yüksek diye biliyorum.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,678
İsim
Selim
Adamlar bi zahmet düşürsün çünkü kültürlü bir millet onlar, biz de keşke olgun bir millet olaydık da 16 olmalı diye konuşaydık.

Orası doğru fakat E-Devlet de hacklenir mi siber güvenliği çok yüksek diye biliyorum.
Panel diye zımbırtı var e devlet bilgileri çalındı haberlerinden sonra panel olayı patladı 🤔 demek ki çalabiliyor yoksa yedi ceddimizin ev adresine kadar nereden öğrenmişler 😄

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Alıntıyı görüntüle

Evet zafer partisi başkanı Ümit Özdağ oy kullanma yaşı 12 olsaydı tek başıma iktidar olurdum diyerek tartışma başlatmıştır, akabinde oy kullanma yaşının 21 olmasını isteyen insanlar çıktı meydana. Siz ne düşünüyorsunuz 18 yaşında genç günümüzde hala çocuk gibimi yoksa aile kurabilecek sorumlulukta mı ?

Kendi düşüncem : 21 - 65 arası yapılmalı

Alıntıyı görüntüle

Evet zafer partisi başkanı Ümit Özdağ oy kullanma yaşı 12 olsaydı tek başıma iktidar olurdum diyerek tartışma başlatmıştır, akabinde oy kullanma yaşının 21 olmasını isteyen insanlar çıktı meydana. Siz ne düşünüyorsunuz 18 yaşında genç günümüzde hala çocuk gibimi yoksa aile kurabilecek sorumlulukta mı ?

Alıntıyı görüntüle

hadi bir yaş belirleyelim değişen ne olucak?
üst yaş getirsek neye göre alt getirsek neye göre?
18 gayet ideal ve yeterli.
Görüyoruz zamanında 18 yaşında evlenip aile geçindirenleri .
Bu başarı değil sadece yanlış karar.
Belki para almıştır bu garip açıklamayı yapmak için bilemem ama açıklaması çok saçma ama 21 yaş kısmı değil kurduğu cümle anlamsız.
Gaming sitede faşistlik?
ne faşizmi?

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,543
İsim
Oozdmrsm

Alıntıyı görüntüle

Bana kalırsa oy verebilmek için herkesin önce Sınava girmesi lazım.
20 Türkçe, 20 Tarih, 20 matematik sorusu. 60 soruluk sınavda 15 Türkçe,10 Matematik, 15 Tarih sorusunu yapamayan oy kullanamasın. Bu şekilde okuma yazma bilmeyen, neyin ne olduğunu idrak edemeyen insanlarla aynı şartlarda oy kullanmayız.

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,543
İsim
Oozdmrsm

Emsal

80+ Silver
Seçimler kalkmalı bence , insanların çoğunun istediği şey güzel olmak zorunda değil

Mesela burda çoğu kişi 18 kalsın diyor ama hiç mantıklı değil😂

Top Bottom