Neler Yeni

Z KUŞAĞI OY KULLANMAMALI KONUSU ! 18 Yaş Sınırı 21'e Yükseltilir mi ?

melidoas6

80+ Silver
Akıl yaşla olmuyor maalesef. 18 in ideal olduğunu düşünüyorum bu kişi üniversiteye gidip kendi kararlarını alıp yaşıyor. 21 fazla abartılı zaten belediye seçimleri için kimsenin şehir değiştireceğini sanmam. Bence yapılan zeka testi sonucunda ve üniversite mezunu insanlar oy kullanabilmeli diye düşünüyorum.

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,560
İsim
Cengiz
Son düzenleme:

1721

80+ Bronze

Alıntıyı görüntüle

Evet zafer partisi başkanı Ümit Özdağ oy kullanma yaşı 12 olsaydı tek başıma iktidar olurdum diyerek tartışma başlatmıştır, akabinde oy kullanma yaşının 21 olmasını isteyen insanlar çıktı meydana. Siz ne düşünüyorsunuz 18 yaşında genç günümüzde hala çocuk gibimi yoksa aile kurabilecek sorumlulukta mı ?

Kendi düşüncem : 21 - 65 arası yapılmalı
eskiyle şimdiyi karşılatırmak aptallıktan başka bir şey değildir. o zamanlarda kızlar bırak erkeklerle gezmeyi , konuşsa bile dedikodu çıkarmış. zaten çoğu kişi görücü usülü evlendiği için 18 yaşa gayet ideal bakılıyor. bana kız bul ben de evlenirim de bunun düğünü var beyaz eşyası var gelinliği var... kısacası sana en iyi ihtimallle 7 basamaklı bir sayıya patlar. giderim o paraya dolu ülke gezer yeni diller öğrenmek için çabalarım. yapılan ortalamalara göre 10 sene daha yaşayacak adamın, daha 55 yıl yaşayacak adamın geleceğini belirlemesi ne kadar doğru olur ? he bi de ülkesinde bile yaşamayan amip kılıklı insanları katmıyorum bile
Mesaj otomatik birleştirildi:

Akıl yaşla olmuyor maalesef. 18 in ideal olduğunu düşünüyorum bu kişi üniversiteye gidip kendi kararlarını alıp yaşıyor. 21 fazla abartılı zaten belediye seçimleri için kimsenin şehir değiştireceğini sanmam. Bence yapılan zeka testi sonucunda ve üniversite mezunu insanlar oy kullanabilmeli diye düşünüyorum.
o sırada 1.5m sıralamayla abuziddin üniversitesi mezunu olan cabbar ;)

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,560
İsim
Cengiz
''neden ümit özdağa oy verilmemeli'' başlıklı konu olsaydı ilk cümlesi bu olurdu herhalde. meczup bir adam, yazık. yaş konusuna gelirsek en az 20-21 olması lazım. 18 yaşında biri çok akıllı da olabilir çok a*tal da olabilir. 20-21 yaş yine biraz daha olgun karar verebilir 18e göre.
katılıyorum hocam her çıkan olayda ortalığı karıştırmaktan başka yaptığı bişey yok kitleside ergen liseliler zaten

KAANT10X

80+ Bronze
60 yaş üstü olup Türkiye gerçekleri ile yüzleşmiş, ömrü boyunca fetullahçılar tarafından fişlenmiş, hayatı boyunca 3-4 darbe ve darbe girisimi görmüş, kıbrıs sürecinde aç kalmış, faili meçhul cinayetlerin bitmediği dönemlerden geçmiş, sokakta yürürken aniden sağcılar ve solcular kavgası arasında kalmış vs. Dayılar ve teyzeler >>>>>>> kaloriferli sıcak evinde siyasi yorum kasan veletler

Krom

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Krom
20-60 kafi

-nisay

80+ Bronze
katılıyorum hocam her çıkan olayda ortalığı karıştırmaktan başka yaptığı bişey yok kitleside ergen liseliler zaten
tamamen hayalperest bir politikası var. akıllı ve bilinçli olan gençlerin umrunda bile değil zaten. tek yaptığı şey kafatasçılık ve ırkçılık ama onuda yapamıyor. hitler gibi biri olmak istiyor galiba ama hitler zeki adamdı tabii onun gibi olması zor. kendisi balondur. yakında patlar.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

Alıntıyı görüntüle

Evet zafer partisi başkanı Ümit Özdağ oy kullanma yaşı 12 olsaydı tek başıma iktidar olurdum diyerek tartışma başlatmıştır, akabinde oy kullanma yaşının 21 olmasını isteyen insanlar çıktı meydana. Siz ne düşünüyorsunuz 18 yaşında genç günümüzde hala çocuk gibimi yoksa aile kurabilecek sorumlulukta mı ?

Kendi düşüncem : 21 - 65 arası yapılmalı
18 yaşına geldiği gibi oy kullanan sayısı çok az ki zaten. Çoğu kişi "en erken" 19-20 yaşlarında kullanıyor 21-22 yaşlarında kullanan da çoktur. 21 yaşa çekelim dediğimizde doğum tarihi yönünden şanssız olanlar ciddi ciddi ilk oyunu 26 yaşında atacak ki bu da çok saçma bence.

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
60 yaş üstü olup Türkiye gerçekleri ile yüzleşmiş, ömrü boyunca fetullahçılar tarafından fişlenmiş, hayatı boyunca 3-4 darbe ve darbe girisimi görmüş, kıbrıs sürecinde aç kalmış, faili meçhul cinayetlerin bitmediği dönemlerden geçmiş, sokakta yürürken aniden sağcılar ve solcular kavgası arasında kalmış vs. Dayılar ve teyzeler >>>>>>> kaloriferli sıcak evinde siyasi yorum kasan veletler
Bu dediğin kitle %10 bile değildir herhalde, yaşlı kesimin belli bir çoğunun iq seviyesinin çok yüksek olduğunu düşünmüyorum.

Top Bottom