Neler Yeni

Z KUŞAĞI OY KULLANMAMALI KONUSU ! 18 Yaş Sınırı 21'e Yükseltilir mi ?

Kratos2008

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,057
İsim
Ömer
Steam
1316142768

Alıntıyı görüntüle

Evet zafer partisi başkanı Ümit Özdağ oy kullanma yaşı 12 olsaydı tek başıma iktidar olurdum diyerek tartışma başlatmıştır, akabinde oy kullanma yaşının 21 olmasını isteyen insanlar çıktı meydana. Siz ne düşünüyorsunuz 18 yaşında genç günümüzde hala çocuk gibimi yoksa aile kurabilecek sorumlulukta mı ?

Kendi düşüncem : 21 - 65 arası yapılmalı
Oylar bahane kızlar şahane

don carlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
ms
bence z kuşağından bağımsız oy kullanma hakkı için bi sınav yapılmalı
seçmen sayısı en az yarıya düşer

oEnesQlf

80+ Silver
Zaten oy vermiyordum ama 21 e de çıkmamalı sırf bir grup aptalca şeyler yapıyor diye herkese etki edemez eğer oy kullananlara çözüm bulmak istiyorlarsa sınav yapsınlar onu da yapmazlar yoksa mülteciler oy verip kazandırmaz birilerine,bu Nevşin Mengü de 2 de 1 olay çıkartmaya çalışıyor

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Cidden nicelik olarak büyüyünce nitelik olarak büyüdüğünü sanan insanlar saçma sapan rezalet şeyler demiş. 1) Ümit Özdağ'ın o sözü yaş sınırı 12'ye indirilsin değil 12'ye indirilse kazanırız, çünkü gençlerle en haşır neşir olan parti biziz anlamında -ki kazanmasalar bile iyi bir oy alırlardı o varsayımda.
2) Burada ki 18 yaşın oy kullanmama sebebi olarak gösterilen şey o yaşlarda nitelik olarak düşük insanlar olması. Ulan bu ne 60 yaşında nitelik olarak düşük insan yok mu, daha fazla var! Hayır bu insanlar teknokrat olsa ne dediklerini anlayabilirim herkes oy kullanmamalı sadece nitelikli insanlar oy kullanmalı falan filan. Ancak ben burada öyle bir argüman göremiyorum.
Gerçekten açıklamaya değmez bir konu biz milletçe demokrasi kavramını anlayamamışız...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,744
Üyeler
164,559
Son üye
kallius
Top Bottom