Neler Yeni

Z Kuşağı Ve Di̇ne İnanma Oranı

wxathlon

80+
Katılım
23 Şubat 2022
Mesajlar
21
Merhaba Arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti sadece benim çevremde mi böyle sizlerde mi böyle merak ettiğim için sormak istiyorum z kuşağı arasında müslüman oranı çok mu az bana mı öyle geliyor arkadaşlarımdan 10 kişi seçsem bunların ortalama 3-4 tanesi müslüman diğerleri inanmıyor sizdede böyle mi etrafımda müslümana denk gelmekte zorlanıyorum z kuşağı arasında
Not:Bu arada yanlış anlaşılmasın dinlere ve inanışlara sonsuz saygı ve sevgim var sadece merak ettim benim çevremde mi böyle ve bu dediğim olay sadece z kuşağı için geçerli diğerlerini bilmiyorum bu arada küfür veya kavga etmesseniz sevinirim
 

Erda Yıldırım

80+ Gold
Katılım
22 Kasım 2020
Mesajlar
5,762
Ergenlikten dolayı sanırım, havalı olduklarını sanıyorlar.
Bizim sınıfta adam Allaha sövüyor
 
Son düzenleme:

Talha.yz

80+
Katılım
10 Şubat 2022
Mesajlar
55
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Talha Yılmaz
Maalesef ki durum bu şekilde. Z kuşağı daha çok müslümanlıktan uzaklaşmakta. Tabii bunun çeşitli sebepleri var. Ailelerin dini anlatmaması, siyasal islam iktidarını sevmeyerek İslama karşı olumsuz bakış açısı, sosyal medyada İslam'ın aleyhine paylaşımların çok fazla yapılması, en önemlisi ise özentilik. Maalesef ki gelecek nesillerde dinsizliğe dair bir özentilik bulunuyor. Şayet dini yaşayan biriysen eziksin, yaşamayan birisi isen havalısın. Aslında en büyük eksiğimiz araştırmamak ve nereden geldiğimizi unutarak farklı milletlere özenmemizdir.
 

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

bilemiyorum altan
Moderatör
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
17,798
En İyi Cevap
26
Nesillerdir süregelen cahillik devam ediyor. Y kuşağının büyük çoğunluğu çocuklarını eğitmeyi bilmiyor yahut direkt eğitmiyor. Ailelerinden gördükleri eski bilgileri yanlış yaklaşımlarla aktarmaya çalışıyorlar. Çağımızın getirdiği internet teknolojisi ile bu durum Z kuşağında geri tepti. Ailesinin verdikleri yerine internettekilere itimat ediyor pek çoğu. Tamamen uydurma olsa bile.

Dinsizliğin artmasının doğru yahut yanlış olduğunu söylemiyorum fakat Z kuşağı bundan 20-30 sene önce doğmuş olsa dinsizlik artmazdı. Günümüzde cahil olmadığını sanan cahiller türedi. Her şeyi biliyor gibi geziyorlar. Böyle mühim konular bile çocukların ağzında sakız olmuş durumda. Dini, milli her değeri alt üst etti internet. Mahremiyet azaldı.

Eskiden dinsizler Tanrı olgusunu bırakınca bir dala da tutunamazdı, hayatın anlamı kaybolurdu. Günümüzde ise Tanrı'nın yerine bilime tapılıyor. Pek çok insan bilimi bir araç olarak kullanmıyor. Tağut bellemişler. Bunların getirdiği doğal sonuçlardan biri de tam üstümdeki arkadaş gibi olmak. Bu şekilde devam ederse bizden sonraki kuşakta dinsizlik daha da artacaktır. Evet, sadece sen denk gelmiyorsun.
 

Rotangar

80+ Silver
Katılım
6 Kasım 2020
Mesajlar
2,839
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,063
Konum
Anime Kızı Cennetinde
İsim
Efe
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayara ve yazılıma dair her şey
Instagram
rotangar__
Steam
https://steamcommunity.com/id/Rotangar/
Discord
Rotangar#2224
Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
4,728
Herkes genelde havalı olduklarını sanan ergenler falan söylüyorda ben hiç görmedim çok küçük bir kesimden bahsediyorlar galiba bana göre dinsizleri sayısının artması internet sayesinde o tarz grupların bir araya gelip çoğalmalarından kaynaklı
 

Alfha13

80+ Silver
Katılım
20 Kasım 2020
Mesajlar
2,726
İletişimin kolaylaşması ve bu sayede herhangi doğru veya yanlış bir bilgiye veya da düşünceye ulaşılabilmesi. Üstüne insanların araştırıp sorgulamak yerine gördüğünğü direkt alma eğilimini de eklersek dinsizliğin artması bundan.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
963,796
Mesajlar
8,735,682
Üyeler
152,119
Son üye
Muhammet21
Top Bottom