Neler Yeni

Z Kuşağının HASTALIĞI: Düşünememek

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
813
İsim
Sercan GÖKALP
-Kendi fikri varken başkasının fikrini dinlemesi
Kendi fikrine ek diğer fikirleri dinleyip kendi düşüncesiyle yeniden yorumlamayan insanlar bunu benimsemeye devam ederse sadece kendi bildiğini doğru sanan insanlara dönüşebilirler

-Google da aratmak varken eleştiri kanal dinlemesi
Önce ki soruda da dediğim gibi kendi anladığının üstüne başkaları ne demiş, acaba onlar ne düşünüyor diye merak etmek gayet doğal, ama çoğunlukla araştırmadan eleştirilerin daha çok izlediği de doğrudur, çoğunun eleştirileri dinleyecek kadar bile odaklanma süresi yok gerçi o ayrı konu

-Tuğkan abinin izlediği videoların orjinalden daha fazla tıklanması

Z kuşağının asıl sorunu teknolojinin getirdiği yalnızlık zaten, adamın o videoyu tek başına izlemesi koyuyor, yayıncının yorumları ve esprileri adamın hayatına kısa süreliğine renk katıyor, yalnızlığını gideriyor

-Z kuşağının NPC kuşağı olması
x kuşağı daha npc saygılar, bütün kuşağa genelleme yapılacaksa bende zamanında beyoğlundan sarıyerden ordan burdan arsa almayan x kuşağına veya zamanı verken akılını kullanamayıp bitcoin almayan y kuşağına cahil derim

-İnfluencer olmadan video izleyememesi
katılıyorum, dediğim gibi adam yanına bi şeyler yaparken eş arkadaş bi şey arıyor

-Hazırcı bir nesil olması
Ben en çok bu yoruma katılıyorum ama bu z kuşağının değil artık komple dünyanın bir sorunu bence, bahaneleri arkasına alıp hiç bi şeye aksiyon alamayacak kadar aciz, ama fırsatları kaçırdığı zaman veya fakir kaldığı zaman sisteme ona buna şuna laf atacak kadar garip bi şey olduk
Şimdi bu yazdıklarının hepsini tekrar oku ve dürüstçe kendi kendi bir düşün sence Z kuşağı senin yazında yazdığın gibi objektif bir şekilde düşünüp ince eleyip sık dokuyor, gerekli araştırmayı yaptıktan sonra mı başklarına danışıyor yoksa direkt hazır bilgiye en kısa yoldan nasıl ulaşırım diye mi bakıyor? He tabi şöyle bir şey var beş parmağın beşi bir değil biz zaten demiyoruz ki bütün Z kuşağı böyle ama genel olarak baktığında çok büyük bir kısmı az düşünüp, çözüm bulmak yerine şikayet edip birilerini suçlama peşinde ama bazıları da var ki gerçekten inanılmaz zekiler ki zaten bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey bu Z kuşağı diğer kuşaklardan daha zeki. Keşke çoğunluğu senin yazdığın gibi bir düşünce yapısı içinde olsaydı işte ozaman çok güzel olurdu. Ama öğrenme potansiyelleri çok yüksek ve iyi bir aile, ilgili bir anne baba ile ülkesine faydalı pırıl pırıl insanlar olabilirler tabi çağımızın hastalığı olan "sen de bizim gibi olmalısın yoksa seni aramıza almayız" kafa yapısına karşı koyup kendileri olabilirlerse...

Emsal

80+ Silver
Şimdi bu yazdıklarının hepsini tekrar oku ve dürüstçe kendi kendi bir düşün sence Z kuşağı senin yazında yazdığın gibi objektif bir şekilde düşünüp ince eleyip sık dokuyor, gerekli araştırmayı yaptıktan sonra mı başklarına danışıyor yoksa direkt hazır bilgiye en kısa yoldan nasıl ulaşırım diye mi bakıyor? He tabi şöyle bir şey var beş parmağın beşi bir değil biz zaten demiyoruz ki bütün Z kuşağı böyle ama genel olarak baktığında çok büyük bir kısmı az düşünüp, çözüm bulmak yerine şikayet edip birilerini suçlama peşinde ama bazıları da var ki gerçekten inanılmaz zekiler ki zaten bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey bu Z kuşağı diğer kuşaklardan daha zeki. Keşke çoğunluğu senin yazdığın gibi bir düşünce yapısı içinde olsaydı işte ozaman çok güzel olurdu. Ama öğrenme potansiyelleri çok yüksek ve iyi bir aile, ilgili bir anne baba ile ülkesine faydalı pırıl pırıl insanlar olabilirler tabi çağımızın hastalığı olan "sen de bizim gibi olmalısın yoksa seni aramıza almayız" kafa yapısına karşı koyup kendileri olabilirlerse...
Genel manada dediklerine katılsam da hocam şikayet edip başkalarını suçlama kısmında siz de uzun uzun z kuşağından şikayet edip onları suçlama tarzında takılıyorsunuz ,bana kalırsa suçlamamak bütün kuşakların görevi

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
813
İsim
Sercan GÖKALP
Genel manada dediklerine katılsam da hocam şikayet edip başkalarını suçlama kısmında siz de uzun uzun z kuşağından şikayet edip onları suçlama tarzında takılıyorsunuz ,bana kalırsa suçlamamak bütün kuşakların görevi
Şimdi şöyle bir durum var Y kuşağı nekadar sızlanıp şikayet etsede şu an en genç Y kuşağı bile 25 yaşında yani 2 gün şikayet eder 2 gün eder ama 3. Gün kalkıp çözüm bulmak zorundadır çünkü hayatının en önemli zamanlarında şu an ama Z kuşağının en yaşlısı 24 yaşında olduğu için bu kabullenip aksiyon alma kısmında bir tık daha zayıflar. Tabikide her kuşak kendinden öncekinde hata bulacak doğanın kanunu bu 😂 ama dediğim gibi X kuşağı ununu elemiş eleğini asmış, Z kuşağı daha çok yeni ama Y kuşağı seve seve o çileyi çekeceksin başka kaçış yolun yok senin öyle depresyon falan anlamam ben uarın 6 da kalkıp işe gideceksin 😂

Emsal

80+ Silver
Şimdi şöyle bir durum var Y kuşağı nekadar sızlanıp şikayet etsede şu an en genç Y kuşağı bile 25 yaşında yani 2 gün şikayet eder 2 gün eder ama 3. Gün kalkıp çözüm bulmak zorundadır çünkü hayatının en önemli zamanlarında şu an ama Z kuşağının en yaşlısı 24 yaşında olduğu için bu kabullenip aksiyon alma kısmında bir tık daha zayıflar. Tabikide her kuşak kendinden öncekinde hata bulacak doğanın kanunu bu 😂 ama dediğim gibi X kuşağı ununu elemiş eleğini asmış, Z kuşağı daha çok yeni ama Y kuşağı seve seve o çileyi çekeceksin başka kaçış yolun yok senin öyle depresyon falan anlamam ben uarın 6 da kalkıp işe gideceksin 😂
Ağzına tükürmek lazım zaten de şu z kuşağının:)

Özellik olarak değerlendirirsek hocam z kuşağı aslında pek de kendi elinde olmadan dediğiniz hale geliyor , şu an iyice robot gibi mimiksiz sevgisiz geleneği,düsturu olmayan dostluğu komşuluğu bilmeyen bir nesil tüm dünyada yetişmekte ve aslında bu çok ürkütücü bence de

Sebeb de kesinlikle telefon ve televizyon lâkin çözüm telefon ve televizyonu engellemek olamaz işte burda çözüm ne olmalı ben de çok merak ediyorum

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,514
İsim
Olcay akbulut
öncelikle doğum gününüz kutlu olsun hocam mutlu yıllar dilerim,
ama çoğunlukla araştırmadan eleştirilerin daha çok izlediği de doğrudur, çoğunun eleştirileri dinleyecek kadar bile odaklanma süresi yok gerçi o ayrı konu
Burda biraz eksik ve yanlış yazmışım o yüzden tam anlaşılmamış, ben zaten sizin düşüncenize katılıyorum, çoğunluk araştırmıyor ve hızlı tüketme odaklı gidiyor

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
813
İsim
Sercan GÖKALP

Özellik olarak değerlendirirsek hocam z kuşağı aslında pek de kendi elinde olmadan dediğiniz hale geliyor , şu an iyice robot gibi mimiksiz sevgisiz geleneği,düsturu olmayan dostluğu komşuluğu bilmeyen bir nesil tüm dünyada yetişmekte ve aslında bu çok ürkütücü bence de

Sebeb de kesinlikle telefon ve televizyon lâkin çözüm telefon ve televizyonu engellemek olamaz işte burda çözüm ne olmalı ben de çok merak ediyorum
Ama en büyük şanssızlıkları inanılmaz bir kaos içinde büyüyor olmaları. Ülkemizde öyle sıkıntılı durumlar var ki eğitim, ahlak, insanlık, güven yerlerde sürünüyor. Eee böyle sağlıksız bir ortamda sağlıklı bir nesil nasıl yetişsin? Sen bataklığa istediğin kadar çiçek tohumu serp ne işe yarayacak? İnsanlar okadar büyük bir stres altında ki kendi evlatlarına tahammül edip ilgilenmiyorlar... İnşallah akıllanırlar inşallah şu bataklığı kurutmaya çalışır yaptıkları hatanın farkına varırlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

öncelikle doğum gününüz kutlu olsun hocam mutlu yıllar dilerim,

Burda biraz eksik ve yanlış yazmışım o yüzden tam anlaşılmamış, ben zaten sizin düşüncenize katılıyorum, çoğunluk araştırmıyor ve hızlı tüketme odaklı gidiyor
Ülke olmuş amele pazarı gibi herkes günlük yaşıyor 😂

Emsal

80+ Silver
Ama en büyük şanssızlıkları inanılmaz bir kaos içinde büyüyor olmaları. Ülkemizde öyle sıkıntılı durumlar var ki eğitim, ahlak, insanlık, güven yerlerde sürünüyor. Eee böyle sağlıksız bir ortamda sağlıklı bir nesil nasıl yetişsin? Sen bataklığa istediğin kadar çiçek tohumu serp ne işe yarayacak? İnsanlar okadar büyük bir stres altında ki kendi evlatlarına tahammül edip ilgilenmiyorlar... İnşallah akıllanırlar inşallah şu bataklığı kurutmaya çalışır yaptıkları hatanın farkına varırlar
inşaallah hocam

Moren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Abdullah
Bu Z kuşağı Y kuşağı sizce de saçmalık değil mi? Bence saçma. Birisi tarafından ortaya koyulan bir şey işte. Kısaca toplum bozuluyor demek doğru değil mi?
Size bir soru kendi hakkımda
Birisi bir şeyi söylediğinde onu doğrulamak için düşünür. Düşünmem sonuç vermezse araştırırım. Yaptığım araştırma beni tatmin etmezse araştırdığımın üzernde kendimce bir fikir oluştururum. Neyse devamını şimdi yazamıyacam. Ben hangi kuşağım şimdi aklımda bir sürü şey var ama zaman yok hadi eyvallah.

Armanc

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Yusuf Armanc
Hocam Z kuşaklarına da şükredin. (Hepsine değil tabi) Alfa denilen şu terbiyesiz iPad Kids'lerden daha sıkıntılısı yok.

Hocam şimdiki çocuklar (0-10 yaş arası) Alfa kuşağı yani iPad Kids değil miydi? :)

Keyfen

80+ Bronze
öncelikle bu z kuşağı y kuşağı gibi saçma ithamlardan artık vazgeçelim yeterince ayrıştırıldık toplum olarak birde üzerine yaş skalasına göre kategorize edilmeyelim.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,353
İsim
Emre
Discord
necromancerr

Youtube keşfetime ilk defa ve muhtemelen son defa çıkmış en mantıklı video.

İzlemeye vakti olmayan arkadaşlar için video içeriği;

-Kendi fikri varken başkasının fikrini dinlemesi
-Google da aratmak varken eleştiri kanal dinlemesi
-Tuğkan abinin izlediği videoların orjinalden daha fazla tıklanması
-Z kuşağının NPC kuşağı olması
-İnfluencer olmadan video izleyememesi
-Hazırcı bir nesil olması
Yayıncıların yorum yaptığı Videoları izlemek gerek o an dönen makarası gereğiyle güzel :D

Hocam Z kuşaklarına da şükredin. (Hepsine değil tabi) Alfa denilen şu terbiyesiz iPad Kids'lerden daha sıkıntılısı yok.

Hocam şimdiki çocuklar (0-10 yaş arası) Alfa kuşağı yani iPad Kids değil miydi? :)
2010 ve sonrası alfa kuşağı olarak geçiyor alfa kuşağı olarak 2 tane kuzenim var ikiside eve girmiyor sokakta oynamaktan ki bunlar istisna onun harici geneli tablet telefonda
(kendimde z kuşağıyım yaş 18 bu arada bizde gece sahura kadar hep dışarda oynardık yaz zamanı özellikle)

BGSGP

80+ Bronze

Evet bende bunu yazacaktım. Z kuşağı kötüyse (Z kuşağını savunmuyorum, zaten kötüler.) Alpha kuşağı yok direkt.

Ben geleceği çok merak ediyorum (ya da etmiyorum.). Şu anki patronlar, işverenler ya da çalışanlar Z ve Alpha kuşağı büyüdükçe emekli olacaklar. Bu yüzden de iş yerlerine bu iki kuşaklardan gerekecek.

Ee? Bu odaklanma saniyesi 10sn/saat (saatte maks 10 saniye) olan kuşaklar nasıl 10 saat yük kaldıracaklar? Beceremeyip işsiz olarak ağlayıp zırlayacaklar.

Bu kuşaklarda (çok daha ileriki zamanlarda) patron falan da olacak bazıları, %100 ihtimal torpil ile olur ondan şaşmaz da, işi nasıl yürütecek? O elemanın da odaklanma süresi 10sn/saat.

Siyasi konularda ülkenin boktan geleceği olacağını söylüyorduk da, ülkeden sonra bir de bu kuşak var tüm ülkede.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Celil
Eskiden bakkaldan boncuklu tabanca alıp yoldan geçenlere sıkardık torpil alıp patlatırdık.O zaman da tabletim vardı ama bize bu daha eğlenceli gelirdi.

Yayıncıların yorum yaptığı Videoları izlemek gerek o an dönen makarası gereğiyle güzel :D

2010 ve sonrası alfa kuşağı olarak geçiyor alfa kuşağı olarak 2 tane kuzenim var ikiside eve girmiyor sokakta oynamaktan ki bunlar istisna onun harici geneli tablet telefonda
(kendimde z kuşağıyım yaş 18 bu arada bizde gece sahura kadar hep dışarda oynardık yaz zamanı özellikle)
2013 değil miydi hocam?

Top Bottom