Neler Yeni

Zaman Makinesi İcat Edilebilir!

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Onu bunu bilmem de zaman makinesi icat edilirse zamanda ileri gidip hangi coinler artıyor bakardım.

Kredi falan çekip paramı katlardım.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
zaman makinesi hiç de imkânsız değil. geçmişte bile bazı tutarsızlıklar yüzünden kıyısından dönülmüş bir konu bu. eğer üstüne düşülürse 20 yıla icat edilebileceğini düşünüyorum.

cRazy.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
selami 16
Biliyorum konuyu yanlış yere açtım ancak benim bu bilginin doğru olup olmadığını öğrenmem gerekiyor.
Bildiğimiz üzere uzayda karanlık madde var ve benzer olarak solucan deliği var. Bu iki enerji kaynağına insan bedeni dayanamaz. Dayanmış olsaydı 5. boyuta geçmiş olurduk.
Karanlık maddede geçen 1 dakika dünyada 7 yıla eşit ve bu bilimsel olarak kanıtlanmış. Eğer o karanlık maddeyi bir şekilde hapis edebilirsek (küçük bir parça) zaman makinesini geliştirebiliriz. 10 saniyede 1 yıl zamanı ileriye sarıp dünyadaki olacak olan olaylardan haberdar olabiliriz. Bu dediğimi gerçekleştirecek teknoloji şuan yok ama belki insanlara fikir getirebilir. Ben inanıyorum zaman makinesi üretilecek. Aynı zamanda astral seyahate de inanıyorum.
@Abdullah Hacıgül sizin yorumunuzu istiyorum. Görülmesi için bilerek yanlış yere konu açtığını tekrar belirtmekte fayda var.
Mutlak gaybı sadece Yüce Allah bilir. Gaybın bütün anahtarı Yüce Rabbin elindedir, emrindedir. Allah bilmedikçe kimse bilemez. ... Yine Kur'an-ı Kerim'in Ali İmran 179; Cin 27. ayetleri Yüce Allah'ın dilediği peygamberlerine gaybı bildirdiğine delildir.
Fazla söze gerek yok bence.

rech

80+ Bronze
Biliyorum konuyu yanlış yere açtım ancak benim bu bilginin doğru olup olmadığını öğrenmem gerekiyor.
Bildiğimiz üzere uzayda karanlık madde var ve benzer olarak solucan deliği var. Bu iki enerji kaynağına insan bedeni dayanamaz. Dayanmış olsaydı 5. boyuta geçmiş olurduk.
Karanlık maddede geçen 1 dakika dünyada 7 yıla eşit ve bu bilimsel olarak kanıtlanmış. Eğer o karanlık maddeyi bir şekilde hapis edebilirsek (küçük bir parça) zaman makinesini geliştirebiliriz. 10 saniyede 1 yıl zamanı ileriye sarıp dünyadaki olacak olan olaylardan haberdar olabiliriz. Bu dediğimi gerçekleştirecek teknoloji şuan yok ama belki insanlara fikir getirebilir. Ben inanıyorum zaman makinesi üretilecek. Aynı zamanda astral seyahate de inanıyorum.
@Abdullah Hacıgül sizin yorumunuzu istiyorum. Görülmesi için bilerek yanlış yere konu açtığını tekrar belirtmekte fayda var.
Bulunup bulunmamasını bilmem fakat eğer icat edilirse (belkı edilmiştir) dünyada çok şey değişir felakete yol açabilir o yüzden şu anlık böyle iyi oldugunu düşünüyorum

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ama şunu da unutma sen geleceğe gittin baktın geldin varsayalım, geçmişte yaptıkların geleceğini de etkilediği için o zaman gördüğün gelecek ile yaşamaya başladığın gelecek bir olmayabilir

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Ama şunu da unutma sen geleceğe gittin baktın geldin varsayalım, geçmişte yaptıkların geleceğini de etkilediği için o zaman gördüğün gelecek ile yaşamaya başladığın gelecek bir olmayabilir
Herkesin kullanması sadece saçmalık olur. Bu makineyi gelecekten haberdar olup, o zamana kadar kendimizi hazırlamamız için üretilmesi gerekiyor.

Avolay

80+ Gold
Zaman makinesi imkansız bence :/
Çünkü kaderimiz milyonlarca dala ayrılıyor hangisine gidecek bu makine?

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Zaman çok karışık bir olay.
Koskoca bu evrende sadece dünyada yaşam olması bana saçma geliyor.
Başka yerde illa yaşam ve yaşamlar olduğunu ve onların teknolojisinin çok çok gelişmiş olduğunu düşünüyorum e tabi bunlar keşfedilince hayatta olabilirsek görebiliriz:/

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,903
İsim
Mehmet
Öncelikle solucan deliği hala teoride var olabilecek bir şey, varlığı ispatlanmadığı gibi zaman yolculuğuna yaramaz. Uzayda normalde yol alamayacağın bir hızla bir yere ulaşmana aracı olabilir, bunu da süraatini değil yolunu değiştirerek yaptığı için ışıktan süratli gitme söz konusu değildir, yani zamanda geriye gitmeye de yaramaz.
Senin bahsettiğin, varlığı bilinen şeyler kara delikler. Kara delikler genellikle yıldızların içine çökmesiyle oluşan, henüz tam anlamıyla nelere kadir olduklarını bilmediğimiz çok yoğun ve yüksek kütleli oluşumlardır. Henüz zamanda yolculuk yapmanı sağlayacaklarına dair bir kanıt yok.

Karanlık madde veya solucan deliği enerji kaynakları değildir, niye dayanamıyoruz veya niçin 5. boyuta geçeceğimizi düşünüyorsun veya 5. boyutun ne olduğunu düşünüyorsun bilmiyorum ama "karanlık maddede zaman geçirmek" diye bir durum yok. Sen Interstealler filminden bahsetmek istemişsin ki orda kütleçekimin zamanı çokça büktüğü bir gezegende bulunuyorlar, karanlık maddede bulunmak diye bir şey ne anlama geliyor bilmiyorum bile...

Zaman yolculuğu sürekli olarak ileri yönde yaptığımız bir şey, klasik fiziğe göreyse zamanda geri gitmek için ışıktan hızlı olmamız gerekir. Bunun için de kütlenin sonsuz olması gerekir ki ikisi de şimdilik imkansızdır. Eğer ilerde zamanda geriye yolculuk yapabilmek istersen alternatif bir çözüm bulman gerekli. Şuan bir şeyin imkansız görünmesi öyle olduğu anlamına gelmez.

Merakın takdire şayan ancak bilmediğin şeyler hakkında konuşmaktan çok araştırmalısın. Kimse bu söyleyeceğimi art niyetli algılamasın ama bunun yeri pek de DA forum değildir. Elbet bu konuda çok geniş bilgilere sahip arkadaşlarımız da vardır ama pek fazla olduklarını sanmıyorum. Bu konularda araştırma ve tartışma yapmak için buna daha elverişli ortamlarda bulunmalısın.

Yukarda verdiğim bilgilerde herhangi bir yanlışlık varsa beni uyarabilirsiniz, fizikçi değilim ve kendi bilgim dahilinde konuştum. Her türlü hatamı kabul etmeye ve düzeltmeye hazırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,255
Üyeler
161,017
Son üye
ilyasbey
Top Bottom