Öncelikle solucan deliği hala teoride var olabilecek bir şey, varlığı ispatlanmadığı gibi zaman yolculuğuna yaramaz. Uzayda normalde yol alamayacağın bir hızla bir yere ulaşmana aracı olabilir, bunu da süraatini değil yolunu değiştirerek yaptığı için ışıktan süratli gitme söz konusu değildir, yani zamanda geriye gitmeye de yaramaz.
Senin bahsettiğin, varlığı bilinen şeyler kara delikler. Kara delikler genellikle yıldızların içine çökmesiyle oluşan, henüz tam anlamıyla nelere kadir olduklarını bilmediğimiz çok yoğun ve yüksek kütleli oluşumlardır. Henüz zamanda yolculuk yapmanı sağlayacaklarına dair bir kanıt yok.
Karanlık madde veya solucan deliği enerji kaynakları değildir, niye dayanamıyoruz veya niçin 5. boyuta geçeceğimizi düşünüyorsun veya 5. boyutun ne olduğunu düşünüyorsun bilmiyorum ama "karanlık maddede zaman geçirmek" diye bir durum yok. Sen Interstealler filminden bahsetmek istemişsin ki orda kütleçekimin zamanı çokça büktüğü bir gezegende bulunuyorlar, karanlık maddede bulunmak diye bir şey ne anlama geliyor bilmiyorum bile...
Zaman yolculuğu sürekli olarak ileri yönde yaptığımız bir şey, klasik fiziğe göreyse zamanda geri gitmek için ışıktan hızlı olmamız gerekir. Bunun için de kütlenin sonsuz olması gerekir ki ikisi de şimdilik imkansızdır. Eğer ilerde zamanda geriye yolculuk yapabilmek istersen alternatif bir çözüm bulman gerekli. Şuan bir şeyin imkansız görünmesi öyle olduğu anlamına gelmez.
Merakın takdire şayan ancak bilmediğin şeyler hakkında konuşmaktan çok araştırmalısın. Kimse bu söyleyeceğimi art niyetli algılamasın ama bunun yeri pek de DA forum değildir. Elbet bu konuda çok geniş bilgilere sahip arkadaşlarımız da vardır ama pek fazla olduklarını sanmıyorum. Bu konularda araştırma ve tartışma yapmak için buna daha elverişli ortamlarda bulunmalısın.
Yukarda verdiğim bilgilerde herhangi bir yanlışlık varsa beni uyarabilirsiniz, fizikçi değilim ve kendi bilgim dahilinde konuştum. Her türlü hatamı kabul etmeye ve düzeltmeye hazırım.