Neler Yeni

Zamanda Yolculuk!!!Sohbet -Muhabbet

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,018
İsim
Tayfun Yılmaz
Geçmişe gidip geleceğine etki edemiyorsan alternatif bir evrendesindir ve bu da sonsuz kadar olasılık demek ancak farklı evrenler, alternatif boyutlar İslam'a göre pek de mümkün değil. Senden bir sürü varsa nasıl sorguya çekileceksin? Ya onlar sen değilsin ya da bu mümkün değil.
Dediğim etki edememe evleneceğin kişi ve ölüm tarihin.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,018
İsim
Tayfun Yılmaz
Geçmişe gidip geleceğine etki edemiyorsan alternatif bir evrendesindir ve bu da sonsuz kadar olasılık demek ancak farklı evrenler, alternatif boyutlar İslam'a göre pek de mümkün değil. Senden bir sürü varsa nasıl sorguya çekileceksin? Ya onlar sen değilsin ya da bu mümkün değil.
Benden bir sürü var ise akıl ve vücut olarak, bu evrende ki ben bu evrende yaptıklarıma göre diğer evrende ki ben o evrende yaptıklarıma göre sorguya çekilicem.Ben zihin ve vücut olarak benim.Aynı düşünceler aynı cinsiyet ama bu evrende ki ben bu evrene göre çekilicem.Diğer evrende ki sen şuan ne yapıyorsun bilmiyorsun.Eğer diğer evrende ki seni kontrol edebiliyor olsaydın şuan zaten teknoloji o şey sayesinde çok yüksek olacaktı.Etki edemiyorsan sen bu evrene göre sorguya çekilcen.Tamam o da sen bu da sen ama sen onu kontrol etmiyon o da seni ve böylece bu evrende ki sen cennete gideceksen o evrende ki sen yaptıklarına göre gidicek.İki farklı kişi gibi düşün ama o evrende senin ikizin zeka ve cinsiyet olarak.

Glitchy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,710
İsim
Enes Dağhan
İlgilendiği Kategoriler
Modelleme Animasyon Oyunlar
Merhaba bugün forumda “Zaman makinesi içat edilebilir”adlı bir paylaşım gördüm.Böyle şeyler ilgimi çekiyor, bana çok fantastik ve hayalperest düşünceler düşünmemi sağlıyor.Bundan zevk alıyorum.Lakin beyin fırtınası yapıp uzun süre sohbet döndürme fırsatını hiç yakalayamadım kimse ile bu yüzden burda konuşmak istedim.

Şimdi arkadaşlar benim düşüncem zamanda geçmişe gidersek,bu geçmişte bizim yaşadığımız dönem olsun yani çocuklığumuz. Biz kendimiz aynı dönemde yaşıyor olacağız.Lakin çocukluk halimizin bundan haberi yok.Bilsede pek önemi yok.O artık farklı kişi yani o biz değiliz.Onun düşüncesi ve davranışları kendisi ne isterse onu yapmakta.Genellikle herkes keşke zaman makinesi ile geçmişime cocukluğuma dönebilsem dediğine şahit olmuşuzdur hatta demisizdir.Diyelimki döndük küçük sen hakkında her şeyi bilebilirsin ama çocukluğuna dönmüş sayılabilirmisin bence hayır.Sen farklı birisin şuan zamandaki büyük bir birey büyük sensin.
Bir boyutta şurdan bakarsak olaya biz geçmişe gittik,fakat diğer insanlar haşa yaşamaktalar.Biz geçmişe dönmemizler o anda yaşayanlar yok olmuyor.Geçmişe gittiğimizde ışınlanarak yokmu oluyoruz,Yoksa ölü bir adam gibi bedenimiz ordanı kalıyor buda çok önemli.Diyelimki ışınlandık.Geçmişe döndük ve anne babamız tanıdıklarımız çocukluğumuz karsımızda.Pekala bunlar burdaysa anne-baba-sevdiklerimiz-hatta biz kendimiz.hem suan geçmişte-hemde ışınlanmadan önceki yerdemi yaşıyorlar.Hayır dahada fazlası sonsuz bir evren olmuş olmazmı.Küçük kardeşinizde sizden 1 gün öncesine ısınlansa hoop 3 tane aynı anda evren.Evet aynen öyle “Rick ve Morty” sınırsız evren.Sınırsız annen-baban sınırsız sen.Fakat sınırsızda olsan sen sadece hakimiyeti bulunduğundun bedende ve konumda uyguluyabiliyorsun.Diğerleri senin ikizin ve onun hakkında her şeyi biliyorsun.ama seni sen yapan bedenindeki ruhun.Sınırsız senden sadece geriye kalan tek sen.
Daha fantastik hayalperest düşüncelerim var ama ilgi alaka yorum gelirse konu konuyu açar konuşuruz.İyi forumlar
Bence biz geleceğe/geçmişe gidersek mesela yarına gidip kendimin önüne bir şey bıraksam yarın onu yaşardım düşüncem kısaca bu. Olmadığına göre bence mümkün değil.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,018
İsim
Tayfun Yılmaz
Geleceğin işte. Onları da değiştirebilirsin zaten, insan kendi geleceğini kendisi belirler.
Hiç bir şekilde öleceğin zamanı ve evleneceğin zamanı değiştiremezsin.Kendi geleceğini kendisi belirler de nasıl bir hayat yaşayacağın konusunda böyle.Sen sağlıklı veya sağlıksız bir hayat yaşayabilirsin ve bunu sen belirliyorsun.Zengin olup olmamayı sen belirliyorsun.Ama öleceğin zamanı ve evleneceğin kişiyi asla ama asla belirleyemezsin.Biriyle evlenip ayrıldıysan alnında bu yazıyordur.Ama sadece evleneceksen o kişiyle evlenicen.

Alfha13

80+ Silver
Benden bir sürü var ise akıl ve vücut olarak, bu evrende ki ben bu evrende yaptıklarıma göre diğer evrende ki ben o evrende yaptıklarıma göre sorguya çekilicem.Ben zihin ve vücut olarak benim.Aynı düşünceler aynı cinsiyet ama bu evrende ki ben bu evrene göre çekilicem.Diğer evrende ki sen şuan ne yapıyorsun bilmiyorsun.Eğer diğer evrende ki seni kontrol edebiliyor olsaydın şuan zaten teknoloji o şey sayesinde çok yüksek olacaktı.Etki edemiyorsan sen bu evrene göre sorguya çekilcen.Tamam o da sen bu da sen ama sen onu kontrol etmiyon o da seni ve böylece bu evrende ki sen cennete gideceksen o evrende ki sen yaptıklarına göre gidicek.İki farklı kişi gibi düşün ama o evrende senin ikizin zeka ve cinsiyet olarak.
Farklı kişiysen zaten sen olmazsın, iki farklı kişi olur.

Hiç bir şekilde öleceğin zamanı ve evleneceğin zamanı değiştiremezsin.Kendi geleceğini kendisi belirler de nasıl bir hayat yaşayacağın konusunda böyle.Sen sağlıklı veya sağlıksız bir hayat yaşayabilirsin ve bunu sen belirliyorsun.Zengin olup olmamayı sen belirliyorsun.Ama öleceğin zamanı ve evleneceğin kişiyi asla ama asla belirleyemezsin.Biriyle evlenip ayrıldıysan alnında bu yazıyordur.Ama sadece evleneceksen o kişiyle evlenicen.
İnsan sadece geçmişini bilir, geleceğini de kendisi belirler. Allah için zaman kavramı olmadığından geleceği de bilir, bu bilmeye de "kader " denir. Kader yazılı bir şey değildir, sen kendi geleceğini belirlersin, seçimini yaparsın. Allah zaten yapacağını biliyordur. Evlenmeye de sen karar verirsin ayrılmaya da, Allah bunları zaten biliyordur. Dediğin gibi olsaydı yaşamanın anlamı kalmazdı.
(Konu nereden buraya geldi)

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,018
İsim
Tayfun Yılmaz

İnsan sadece geçmişini bilir, geleceğini de kendisi belirler. Allah için zaman kavramı olmadığından geleceği de bilir, bu bilmeye de "kader " denir. Kader yazılı bir şey değildir, sen kendi geleceğini belirlersin, seçimini yaparsın. Allah zaten yapacağını biliyordur. Evlenmeye de sen karar verirsin ayrılmaya da, Allah bunları zaten biliyordur. Dediğin gibi olsaydı yaşamanın anlamı kalmazdı.
Senin düşünce olarak ve yaş olarak aynın zaten sendir.Orada senin gibi tıpatıp zeka yaş olarak benzeyen birisi diyemezsin,bu ben dersin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dünya'ya gönderen de Dünya'dan alan da Allah'tır.Allah senin evleneceğin kişiyi ve öleceğin zamanı yazmış.Sen kaç kere evlenip ayrılsanda yazılan kişi kim ise onunla oluncaya kadar yaptıkların evlenmek falan sayılmaz.Öleceğin zamanı da yazmış Allah.Sen nasıl öleceğini seçmiş gibi bir şey oluyorsun.Sağlıklı veya sağlıksız gibi.Senin yaptığın seçimler falan yazılan kişi ve zamanı hiç bir şekilde değiştirmeyecek.Sadece yaptığın seçimler nasıl bir hayatın olacağını seçiyor.

Alfha13

80+ Silver
Senin düşünce olarak ve yaş olarak aynın zaten sendir.Orada senin gibi tıpatıp zeka yaş olarak benzeyen birisi diyemezsin,bu ben dersin.
İki tane ben aynı anda nasıl var olacak? Dediğine göre Hz. Muhammed son peygamber olmuyor çünkü en az bir tane de daha vardı. İlk peygamber Hz. Adem olmuyor çünkü en az bir tane daha vardı. Geçmişe yolculuğun sıkıntısı bu işte, hep bir sorun çıkıyor.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,018
İsim
Tayfun Yılmaz
İki tane ben aynı anda nasıl var olacak? Dediğine göre Hz. Muhammed son peygamber olmuyor çünkü en az bir tane de daha vardı. İlk peygamber Hz. Adem olmuyor çünkü en az bir tane daha vardı. Geçmişe yolculuğun sıkıntısı bu işte, hep bir sorun çıkıyor.
Diğer evreni katmıyorsun işin arasına.Diğer evrene göre konuşmayacaksın burada.Çünkü sen bu evrendesin ve bu evrende bu böyle.Diğer evrende zaman durmuş gibi düşün sen oraya gidince görüyorsun bunları.Ama eğer ki diğer evrene farklı bir medeniyet giderse orada normal bir zaman görüyor.Film gibi düşün.

Alfha13

80+ Silver
Dünya'ya gönderen de Dünya'dan alan da Allah'tır.Allah senin evleneceğin kişiyi ve öleceğin zamanı yazmış.Sen kaç kere evlenip ayrılsanda yazılan kişi kim ise onunla oluncaya kadar yaptıkların evlenmek falan sayılmaz.Öleceğin zamanı da yazmış Allah.Sen nasıl öleceğini seçmiş gibi bir şey oluyorsun.Sağlıklı veya sağlıksız gibi.Senin yaptığın seçimler falan yazılan kişi ve zamanı hiç bir şekilde değiştirmeyecek.Sadece yaptığın seçimler nasıl bir hayatın olacağını seçiyor.
Birincisi evlenmek ile ölmek bir değil, biri istemli diğeri istemsiz. İkincisi zaten nasıl bir hayatın olacağını belirlemen geleceğini belirlemen demek. Kafana sıkarsan ölümünü de seçmiş olursun; akıl sen seçim yap diye var sonuçta, zaten kader yazılmış, belli boş ver de diye değil.

Diğer evreni katmıyorsun işin arasına.Diğer evrene göre konuşmayacaksın burada.Çünkü sen bu evrendesin ve bu evrende bu böyle.Diğer evrende zaman durmuş gibi düşün sen oraya gidince görüyorsun bunları.Ama eğer ki diğer evrene farklı bir medeniyet giderse orada normal bir zaman görüyor.Film gibi düşün.
Daha fazla varsayım, bir yere varamıyorsun işte böyle. Farklı evren farklı kişiler demek, diğer türlü farklı olmazdı zaten.Kanka, uykum geldi kafam almıyor daha:)

Alibey61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Alibey Yazıcı
O zaman geçmişe müslüman gitmemesimi gerekiyor.Ya da müslüman birinin geçmişe ve geleceğe gitme konusunu hiç konusmamasımı gerekiyor.
Geçmişe geleceğe gidiliyorsa zaten bütün her şey bir yalandan ibaret olmuyormu.
Olaylara dini bakarsak zaten daha başlamadan konuyu kapatmamız gerekiyor.Bilimsel konuşursak olayda ilerleme sağlanabilir.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,018
İsim
Tayfun Yılmaz
Birincisi evlenmek ile ölmek bir değil, biri istemli diğeri istemsiz. İkincisi zaten nasıl bir hayatın olacağını belirlemen geleceğini belirlemen demek. Kafana sıkarsan ölümünü de seçmiş olursun; akıl sen seçim yap diye var sonuçta, zaten kader yazılmış, belli boş ver de diye değil.

Daha fazla varsayım, bir yere varamıyorsun işte böyle. Farklı evren farklı kişiler demek, diğer türlü farklı olmazdı zaten.Kanka, uykum geldi kafam almıyor daha:)
Orada kafana sıkarsan ve ölürsen demek ki o zaman öyle olacağı yazılmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman geçmişe müslüman gitmemesimi gerekiyor.Ya da müslüman birinin geçmişe ve geleceğe gitme konusunu hiç konusmamasımı gerekiyor.
Geçmişe geleceğe gidiliyorsa zaten bütün her şey bir yalandan ibaret olmuyormu.
Olaylara dini bakarsak zaten daha başlamadan konuyu kapatmamız gerekiyor.Bilimsel konuşursak olayda ilerleme sağlanabilir.
Hayır yalan olmuyor.Belki de zaman da yolculuk yapmak evrenlerle ilgili değildir.Bulunduğun yer de senin geçmişin kayıtlıymış sen o kayıtlı şeyin içine giriyormuşsun gibi bir şeydir.

Alibey61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Alibey Yazıcı
islam ülkelerinin bilimde ve ilimde ilerleyememisin bir sorunuda herşeyi dine bağlaması olduğunu düşünüyorum.Allah akıl vermiş ama fikir yürüten yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,573
Üyeler
167,162
Son üye
pirocann
Top Bottom