Zotac RTX 5080 Ti Solid Oc Aldım

Pluxy

80+
Reaksiyon skoru
13
Vatana millete hatırlı olsun 63kya düsen 5080i hüplettik umarım iyi bir modeldir

Ekler

• Screenshot_20260506_011527_Gmail.webp
    Screenshot_20260506_011527_Gmail.webp
    28.9 KB · Hit: 146
Hayırlı olsun hocam

• Beğen
Reaksiyonlar: Sevz
60 bandına 5080 iyidir hayırlı olsun. 0.970 veya daha düşük voltaja undervolt yapmayı unutmayın

Vatana millete hatırlı olsun 63kya düsen 5080i hüplettik umarım iyi bir modeldir
Hakettiği fiyattan ortalama bir model almışsın hayırlı olsun 5080'in en kötü modeli bile iyidir zaten.

ihtiyac var mı ki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

cok sagol hocam daha iyisi senin olur insallah , borca girdik ama yapcak bisi yok ahahahah

E tabii ki var.

Aynı fpsi (hatta daha fazlasını alıcan)
Ama gereksiz yere bilmem kaç watt fazlasını yakıcan, fazla voltajla kartın ısınmasına sebep olucan macun ve padler daha erken eskiyecek

Ne gerek var ? 250 fps aldığın bir oyunda misal;

Undervolt yapılmamış kart 300w çeksin 1.068 1.075 gibi voltajda çalışsın 250 fps alsın ve 55-60 derecede olsun

Aynı kart undervolt olsun 200w çeksin 0.970 0.960 da takılsın gene 250 fps versin ve 45-50 derecede takılsın :D

Sen şimdi 250 fps almaya devam ederken hangi profilde çalıştırmak istersin? Ben 2. Yi tercih ederim. Elektrik cebimde serinlik cebimde uzun ömürlük cebimde

Undervoltsuz gpu mu kullanılırmış aaaaa

Mantık basit. Kart stok ayarda örneğin 2900 mhzye çıkıyor ve 1.070 voltaj tüketiyor

Sen kartı 2900 mhzde duracak şekilde örneğin 0.970 a çekeceksin. Aslında karta 0.970 voltaj al ama yine 2900 mhzye çık diyosun. Böyle olunca kart performans kaybetmiyor hemde serin çalışıyor

Yada çıktığı mhznin 120-140 altına inip en baba 2-3 fps kaybederek çok daha agresif voltaj düşürüp fazla buz gibi yapıyosun kartı ve güzelce kullanıyosun. Önümüz yaz donanımların serin kalmaya ihtiyacı var :)

E tabii ki var.

Aynı fpsi (hatta daha fazlasını alıcan)
Ama gereksiz yere bilmem kaç watt fazlasını yakıcan, fazla voltajla kartın ısınmasına sebep olucan macun ve padler daha erken eskiyecek

Ne gerek var ? 250 fps aldığın bir oyunda misal;

Undervolt yapılmamış kart 300w çeksin 1.068 1.075 gibi voltajda çalışsın 250 fps alsın

Aynı kart undervolt olsun 200w çeksin 0.970 0.960 da takılsın gene 250 fps versin 😃

Sen şimdi 250 fps almaya devam ederken hangi profilde çalıştırmak istersin? Ben 2. Yi tercih ederim. Elektrik cebimde serinlik cebimde uzun ömürlük cebimde

Undervoltsuz gpu mu kullanılırmış aaaaa
cok anlamadığım için sormustum canımın içi teşekkür ederim işlemcim geldiği an sistemi toplıyım dizeceğim

Hakettiği fiyattan ortalama bir model almışsın hayırlı olsun 5080'in en kötü modeli bile iyidir zaten.
bu arada sff olmamasına rağmen iyi fiyata aldığımı düşünüyorum sff olmayan modeller kolay kolay düsmüyo

cok anlamadığım için sormustum canımın içi teşekkür ederim işlemcim geldiği an sistemi toplıyım dizeceğim

bu arada sff olmamasına rağmen iyi fiyata aldığımı düşünüyorum sff olmayan modeller kolay kolay düsmüyo

Tamamdır bekliyorum kafana takılan bişey olursa. Parçaları yükle sistemi aç bi msi afterburner yüklersin sonra adım adım ilerleriz 💕

Aynen öyle SFF almaman bile büyük bir artıdır.

Geri