Zotac GeForce RTX 5080 Gaming AMP Extreme Infinity alınır mı?

Reaksiyon skoru
1
Merhaba arkadaşlar,

Anakart: Gigabyte X870e Aorus Elite.
İşlemci: Ryzen 7 9800x3D.
RAM: 32 GB (2x16) 6000MHz CL30.

Sistemin son dokunuşu olarak 4K Gaming amaçlı 5080 ekran kartı almayı düşünüyorum. Zotac'ın konu isminde yer alan modelini Vatan'da 77k civarına buldum. Sizce alınır mı?

Not: Mevcut kasam 340mm’e kadar olan kartları destekliyor.

Vatan indirim yapınca %15 69k gibi bir şeye düşüyordu. Infinity AMP, Zotac'ın tepe modeli (ultra yazan sadece biraz OC hali) dolayısıyla soğutması genele göre çok iyi fakat nedense fan sesi ve soğutması Gaming Trio ile aynı değer gösteriyor. Hatta biraz daha sesliydi yanlış değilsem. Sıcaklıkta 1-2 derece yüksek ve fan rpmi o sıra kıyaslanan gaming trio göre daha yüksek, buna rağmen 1-2 derecedi daha yüksek. Garip bir kart, görüntüsü müthiş bence dikey de yatayda kullanılır. Fiyatı iyi mi diye sorarsanız pek iyi değil, sonuçta şişik fiyatlar😂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Vatan indirimleri düzenli bir şekilde yapıyor, almaya karar verirseniz, beklemekte fayda olduğunu düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Not: uzunluğu 332.1 miş 33 cm civarı.

Evet fiyatlar maalesef şişik durumda ve artık daha fazla beklemek istemiyorum. Aslında gaming gecesi vs beklenebilir ama stokta bulunca mağazadan elden alsam mı diye düşündüm. Vatan’da tekrar indirim olur mu, olursa elden teslimde olur mu, mağaza stoğu biter mi bunlar belirsiz konular. Kasaya rahatça sığan iyi sayılabilecek kartlar arasında en mantıklı bu sanırım. Gaming trio da var 338mm diye biliyorum milim farkla sığar gibi de bilemiyorum.

Evet fiyatlar maalesef şişik durumda ve artık daha fazla beklemek istemiyorum. Aslında gaming gecesi vs beklenebilir ama stokta bulunca mağazadan elden alsam mı diye düşündüm. Vatan’da tekrar indirim olur mu, olursa elden teslimde olur mu, mağaza stoğu biter mi bunlar belirsiz konular. Kasaya rahatça sığan iyi sayılabilecek kartlar arasında en mantıklı bu sanırım. Gaming trio da var 338mm diye biliyorum milim farkla sığar gibi de bilemiyorum.
Valla hocam, bu kart senenin başında beri bekliyor ve bana da göz kırpıyordu şu ana kadar alınmadıysa, daha da satılmaz diye düşüyorum ama tabi garanti veremem. İndirim konusuns gelince valla 2 haftada bir, ayda bir hatta bazen indirimsiz geçtiği hafta olmuyor, geçtiğimiz 3 ay boyunca böyleydi. Aynı şekilde bir arkadaşım da almayı düşünüyordu ona bile dedim "o yeni bir fiyat değil" diye ve evet, almadım diye pişman olurken ertesi gün yine aradı indirime girmiş diye😂
Neyse hikaye kısmını geçersek ben %15 beklerdim. Onun dışında bir şey eklemeyi unuttum Gaming Trio MSI'ın üst seviye kartı gibi (arada birde yerde o da seviyesiz kaldı😂) Vanguard tepe model, MSI Vanguard ve Zotac İnfinitiy AMP ile kayda değer derece de fark var. Ses olarak, sıcaklık olarak. 5090 olarak kaynak yok ama şansınıza bu generasyon hep 5080'den ilerlediler, 5080 istediğiniz için tam size göre, inceleyin, taksit şart değilse ben kesinlikle Vanguard alırdım(Fiyat olarak bakmadım vanguard kaça çıktı ama gaming gecesi fiyatı uyguna geliyordu)

Valla hocam, bu kart senenin başında beri bekliyor ve bana da göz kırpıyordu şu ana kadar alınmadıysa, daha da satılmaz diye düşüyorum ama tabi garanti veremem. İndirim konusuns gelince valla 2 haftada bir, ayda bir hatta bazen indirimsiz geçtiği hafta olmuyor, geçtiğimiz 3 ay boyunca böyleydi. Aynı şekilde bir arkadaşım da almayı düşünüyordu ona bile dedim "o yeni bir fiyat değil" diye ve evet, almadım diye pişman olurken ertesi gün yine aradı indirime girmiş diye😂
Neyse hikaye kısmını geçersek ben %15 beklerdim. Onun dışında bir şey eklemeyi unuttum Gaming Trio MSI'ın üst seviye kartı gibi (arada birde yerde o da seviyesiz kaldı😂) Vanguard tepe model, MSI Vanguard ve Zotac İnfinitiy AMP ile kayda değer derece de fark var. Ses olarak, sıcaklık olarak. 5090 olarak kaynak yok ama şansınıza bu generasyon hep 5080'den ilerlediler, 5080 istediğiniz için tam size göre, inceleyin, taksit şart değilse ben kesinlikle Vanguard alırdım(Fiyat olarak bakmadım vanguard kaça çıktı ama gaming gecesi fiyatı uyguna geliyordu)

Vanguard sanırım sadece vatan’da var 84k fiyatı var. Amazon’da da MSI 5080 Gaming Trio amazon satıcılı 78k’ya mevcut sanırım yeni listelendi. 4 adet stok kalmış. Bu durumda eğer şimdi alım yapılacaksa Amazon’dan msi’ı tercih ederim. Eğer beklenecekse de vatan indirimleri ve gaming gecesi beklenir zotac veya vanguard indirime girerse değerlendirilir, gaming gecesinde bir şeyler çıkar belki. Ama bu ikisinden gol yersem Amazon’daki 4 adet stoğun da bitme riski de tabii ki var.

Vanguard sanırım sadece vatan’da var 84k fiyatı var. Amazon’da da MSI 5080 Gaming Trio amazon satıcılı 78k’ya mevcut sanırım yeni listelendi. 4 adet stok kalmış. Bu durumda eğer şimdi alım yapılacaksa Amazon’dan msi’ı tercih ederim. Eğer beklenecekse de vatan indirimleri ve gaming gecesi beklenir zotac veya vanguard indirime girerse değerlendirilir, gaming gecesinde bir şeyler çıkar belki. Ama bu ikisinden gol yersem Amazon’daki 4 adet stoğun da bitme riski de tabii ki var.
Bet?

Kumar oynuyor muyuz? 🤣 Onu demek istedim🤣
Oynarsak ve tutarsa kazancımız çok olur, tutmazsa kaybımız daha az olur heralde. Amazon’daki MSI stoğu biterse en kötü vatan’daki zotac değerlendirilir. He ama o da giderse sonrasını bilemiyorum 😂 Bu arada vanguard da kasaya sığmıyor maalesef. MSI Gaming Trio 338 ile sınırda kalıyor heralde bir problem yaşanmaz.

Doğru, uzunluğu unuttum. MSI kalınlık yerine uzunluğa daha çok önem verdi.

Trio için de 2 mm’lik fark çok az acaba bir zorluk çıkarır mı emin olamadım.
Kasa üreticisinin her dediği her zaman olmuyor bir mezura ile ölçersen daha iyi olur, gpu bracketinin tırnakları gibi bir şey var, anakartın solundan arkaya giriyor. Oradan ölçebilirsin. (ekran kartının gümüş kısmı, dp/hdmi girişleri olan yer)

O demir kısmı söküp kullananda var😂

Kasa üreticisinin her dediği her zaman olmuyor bir mezura ile ölçersen daha iyi olur, gpu bracketinin tırnakları gibi bir şey var, anakartın solundan arkaya giriyor. Oradan ölçebilirsin. (ekran kartının gümüş kısmı, dp/hdmi girişleri olan yer)

O demir kısmı söküp kullananda var😂
Ekran kartının üst plaka hizasından öndeki kasa fanının hizasına 350mm var. Plakadan kartın tamamı (ön çıkıntısı dahil) 318mm. Kasa arkasında da 10mm var. 3070 Ti 323mm olarak görünüyordu bu hesapla 328 oldu. Belki de o çıkıntıyı hesaba katmıyorlar ve ben 318’i tam ölçemedim. Vanguard 357mm olarak görünüyor. Aynı mantıkla ölçülendirildiyse sığmaz lanet kart 😂 Ama Trio kesinlikle sığar onu anladım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,378
Üyeler
185,718
Son üye
fatihep0
Geri