Çözüldü✓ Laptoplarda DDR4 ram ve DDR5 ram'in oyun performansı üzerindeki etkisi nedir?

Xaymazson

80+
Reaksiyon skoru
0
hem üniversitede kullanmak hem de oyun oynamak için laptop arıyorum, tam her özelliği okey bir laptop buluyorum bakıyorum ddr4 ram var soğuyorum, ramin ddr5 olması oyun performansını o kadar etkiler mi yoksa ddr4 ram de okey midir?

hem üniversitede kullanmak hem de oyun oynamak için laptop arıyorum, tam her özelliği okey bir laptop buluyorum bakıyorum ddr4 ram var soğuyorum, ramin ddr5 olması oyun performansını o kadar etkiler mi yoksa ddr4 ram de okey midir?
Pek önemi yok bence ama olması artı tabi.

Ryzenlerde DDR5 destekli olanların işlemcileri de daha iyi ve yeni nesil onu diyim ama, inteldeki işlemciler hem DDR4 hem DDR5 desteklediği için genelde aynı işlemci oluyor çok fark olmuyor.

Fiyatına göre parçaları iyi olduktan sonra laptopu pek etkilemez, performansı belli bir yerdeyse de etkilemez. 53-55 yerine 60 FPS vermesi daha akıcı deneyim oluşturur, bunun dışında daha yüksek FPS'lerde (bu şekilde) pek bir fark oluşturmayacaktır.

Son düzenleme:
Ddr4 çift kanalda oyunlarda Bazen daha iyi bile olur. Düşük gecikme sebebiyle avantaj sağlar. Programlarda, render işlerinde ddr5 avantajlı olur. İstediğim bilgisayarı bulunca sırf ram yüzünden sakın vaz geçme. Yeter ki çift kanal çalışsın.

Rame çok takılma. Ddr5 alırsın cl46 gecikme değeri olur, ddr4 almadığına pişman olursun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,548
Üyeler
195,660
Son üye
yasin27
Geri