Makale okurken ekran sabit kalacağı için pek tavsiye etmem. Ne kadar sürede yanar bunun tarihini veremem ama film vs izlerken renkler sürekli değişiyor. Görüntü sabit değil. Bir şeyler okurken görüntü sabit kalacak. Bu riski artırır. Metin netliğini beğenmeyebilirsiniz. Ki en yoğun yapacağınız şey bir şeyler okumak olduğu için rahatsız olma ihtimaliniz var.
G65B de 10 bit oluyor. Asus 10 bit için 144hz ye düşüyor bilgin olsun. G65B ise direkt 10 bit 240hz verebiliyor. Ama 8-10 bit arasında normal kullanım senaryosunda gözle görülür fark olmadığını söyleyebilirim. Çoğu içerik 10 bit desteklemiyor çünkü. Kendimde oled kullandığım halde 8-10 bit değiştiriyorum HDR içerikler haricinde farklılık göremiyorum. Yani kriter olarak almanızı önermem. Oled haricindeki baktığınız monitörler zaten HDR monitörü olmadığı için 10 bit bir şey ifade etmeyecek.
Arasında çok fark var ama film, dizi, hikayeli oyun oynarken çok fark var. Bir şeyler okurken veya rekabetçi oyun oynarken görüntü açısından ekstra bir numaraları yok. Zaten rekabetçide hız haricinde bir şey beklemezsiniz, oled monitörler hız açısından çok iyi. Metin netliği ise zayıf. Sizde sürekli bir şeyler okuyacağınız için LCD biraz daha mantıklı bence. Eğer okuma amaçlı almasaydınız o zaman oled önerir geçerdim. Sizin kullanımınız bence oled için riskli.