İ5 14400F RX 7600 DÜŞÜK FPS PROBLEMİ

Boaton

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar yeni pc topladım i5 14400f rx 7600 16gb ram ama cs de düşük fps alıyorum. Kardeşim de i3 13100f rx 6650xt sistem var benden daha fazla fps alıyor.
Onu işletim sistemi win10 benimki ise win11 bundan kaynaklı olabilir mi?
Aradaki fps değeri 50-100 arası.

Merhaba,
Öncelikle kardeşinizde ki bulunan pc de ki ekran kartı daha iyi bilginiz olsun. Fakat cs işlemci odaklı bir oyun, kardeşiniz oyunun ayarlarını biraz yukarı çekip yükü ekran kartına bindiriyor ise sizden yüksek fps alması normaldir, fakat 100 gibi bir fps farkıda olmamalı.

çözünürlükleriniz ne ve sıcaklıklarını kontrol ettin mi işlemcin sıcaklık limitlerinin altında çalışıyor mu?

Merhabalar yeni pc topladım i5 14400f rx 7600 16gb ram ama cs de düşük fps alıyorum. Kardeşim de i3 13100f rx 6650xt sistem var benden daha fazla fps alıyor.
Onu işletim sistemi win10 benimki ise win11 bundan kaynaklı olabilir mi?
Aradaki fps değeri 50-100 arası.
suruculerını guncelle bıosunu guncelle sıcaklıklarına dıkkat et işletim sistemınden olacagnı sanmıyorum ama bende wındows 10 kullanıyorum ve saknı wındows 10 da daha fazla fps alıyor gıbıyım oyunlarda

çözünürlükleriniz ne ve sıcaklıklarını kontrol ettin mi işlemcin sıcaklık limitlerinin altında çalışıyor mu?
Bugün vaktim oldu cs de test ettim. CPU kullanımı %20-35 arası GPU %50-80 arası değişiyor. İşlemcide ki düşüklüğün sebebi ne olabilir?
Sıcaklıklarda 50 derecelerde takılıyor.

Online oyunlarda tek çekirdek performansına bakar. Örnek 12100f 13400fden daha fazla fps veriyor. Tek çekirdek performansı önemli

7600 performansı çokta iyi değil güncel incelemelerine bakarsanız

CPU kullanımını artırmanın bir yolu yok mu?

Merhaba,
Öncelikle kardeşinizde ki bulunan pc de ki ekran kartı daha iyi bilginiz olsun. Fakat cs işlemci odaklı bir oyun, kardeşiniz oyunun ayarlarını biraz yukarı çekip yükü ekran kartına bindiriyor ise sizden yüksek fps alması normaldir, fakat 100 gibi bir fps farkıda olmamalı.
6650xt rx 7600dan daha iyi mi dedin 🤣

CPU kullanımını artırmanın bir yolu yok mu?
Oyun grafik ayarlarını düşür.
İşlemciye yük binecektir ve grafik düşük olduğu için fps yükselicektir.

Custom Windows 10 iso'ları öneririm. Microsoftun eklediği gereksiz her şeyi sildikleri için İşlemci Kaynak kullanımı ve Ram kullanımı baya düşük olur.

Sistem ferahına kavuşuyor adeta.

Geri