İngilizce öğreniyorum ileride çok faydası dokunacakmı?

Reaksiyon skoru
170
18 yaşındayım, bundan 1 ay öncesinde sadece how are you, where are from gibi seyleri biliyordum su an az çok temel cümleler kurabiliyorum. Günde 5 6 saat aktif bakıcak zamanım var calisirken ve calıstiktan sonra aktif olarak kendi kendime ingilizce konusuyorum gelistirmeye calisiyorum.

Video animasyon işleri ile uğrasiyorum, freelancer olarak yurt dışındanda network bulmak istiyorum. Su an hem kpss hemde yks için biryandan ders calisiyorum üniversite için nereye gidecegimi bilmiyorum sinav yaklasinca dusunucem cünkü benim amacım daha çok network iş bulmak çünkü.
Ve iş imkanim kat kat dahada artacak büyük ihtimal cünkü ingilizce bilmek çok büyük bir nimet gibi geliyor yani kendim bizzat düsüncemi soyliyim.

İngilizce bilen insana "sen" değil "siz" diye hitap ederim büyuk bir vizyon göstergesi gibi geliyor bana yani üst tabaka bir insanmış gibi sanki yani onlar gibi olmak istiyorum.

18 yaşındayım, bundan 1 ay öncesinde sadece how are you, where are from gibi seyleri biliyordum su an az çok temel cümleler kurabiliyorum. Günde 5 6 saat aktif bakıcak zamanım var calisirken ve calıstiktan sonra aktif olarak kendi kendime ingilizce konusuyorum gelistirmeye calisiyorum.

Video animasyon işleri ile uğrasiyorum, freelancer olarak yurt dışındanda network bulmak istiyorum. Su an hem kpss hemde yks için biryandan ders calisiyorum üniversite için nereye gidecegimi bilmiyorum sinav yaklasinca dusunucem cünkü benim amacım daha çok network iş bulmak çünkü.
Ve iş imkanim kat kat dahada artacak büyük ihtimal cünkü ingilizce bilmek çok büyük bir nimet gibi geliyor yani kendim bizzat düsüncemi soyliyim.

İngilizce bilen insana "sen" değil "siz" diye hitap ederim büyuk bir vizyon göstergesi gibi geliyor bana yani üst tabaka bir insanmış gibi sanki yani onlar gibi olmak istiyorum.
2025 yılındayız ingilizce bilmen seni çokta bir yere getirmiyor. Küçük yaşta İngilizcemi geliştirdiğim için fuarlarda çevirmenlik yapıp çevre edinebilmistim. Onun haricinde iş hayatında seni müthiş önlere atmıyor çünkü ztn aranan özelliklerin en başında bu geliyor. Tabi pozisyona göre değişir. Alanına göre 3. Dilde gerekebilir

dokunacak, cunku siz video animasyon ile ugrasiyorsunuz ve yabanci dil ogrenerek yaptiginiz isi satacaginiz alanlari cogaltmis oluyorsunuz... bir de ingilizce hem kolay hem de en cok kullanilen dil, sadece is hayatinda degil diger alanlarda da karsiniza cikacak zaten bos zamaninizin oldugunu soylemissiniz ve bunu bu sekilde degerlendirmeniz bence mantikli

İngilizce bilmek seçenek değil, zorunluluk haline geldi. Bir de büyük şehirlerde yaşamıyorsan her türlü bir adım öne çıkarsın.

44fdee138489b5120fb65eff79325b60.webp

2025 yılındayız ingilizce bilmen seni çokta bir yere getirmiyor. Küçük yaşta İngilizcemi geliştirdiğim için fuarlarda çevirmenlik yapıp çevre edinebilmistim. Onun haricinde iş hayatında seni müthiş önlere atmıyor çünkü ztn aranan özelliklerin en başında bu geliyor. Tabi pozisyona göre değişir. Alanına göre 3. Dilde gerekebilir
Yurtdışına çikmak için ingilizce gerekmiyormu, yani daha ön planda olmuyormu?
Veo rada network edinip yurt disindan dolarla iş yapma vb. Durumları var, ülkede ingilizce konusabilen %5 bile yoktur nasıl önem arz etmeyenilirki, çok garip geliyor. Ögrensemde ogrenmesemde bi seye yaramıcak ozaman

Yurtdışına çikmak için ingilizce gerekmiyormu, yani daha ön planda olmuyormu?
Veo rada network edinip yurt disindan dolarla iş yapma vb. Durumları var, ülkede ingilizce konusabilen %5 bile yoktur nasıl önem arz etmeyenilirki, çok garip geliyor. Ögrensemde ogrenmesemde bi seye yaramıcak ozaman
Gerekmiyor demedim. Dedim ki bu seni ön plana çıkarmaz bu direkt " zorunluluk ". Yani ben sana İngilizce öğrenme demedim. Tam tersi ingilizce öğren bu senin için şart ama ingilizce seni hayal ettiğin kadar öne çıkarmayacak. Kendi yazında ingilizceden kutsal hazine gibi bahsediyorsun. Öyle bir şey olmadığını söylüyorum.

basit bir mantıkla kariyerinle ilgili 0-100 arası şöyle izah edeyim;

yabancı dilin olmazsa 0-40 arası gider gelirsin, daha da yükseğe çıkmak hiç de kolay olmaz.
iyi bir ingilizceye sahip olursan bunu 0-65 seviyelerine çekebilirsin.
üçüncü bir yabancı dilin de olursa 100e kadar yolun açıktır.

sayıları sembolik olarak oranlamak için verdim, hiçbir değeri yoktur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,349
Üyeler
183,559
Son üye
realjustakif
Geri