9070xt Nitro+ vs 5070ti/5080 Kıyaslaması

güzel kart 65 üstünü uzun zamandır görmüyorum
5080 alma zaten fiyat fark yüzdesi performans farkından fazla
vram avantajı da yok 4kda lag yapıyor vramden dolayı

Evet muazzam ekran kartları...Fakat ben fps ve grafik kalitesi için hangisi daha iyi olur bunu merak ediyorum.
Düşük ve Orta bütçede amd, yüksek bütçede nvidia. Bence bu bellek olaylarından dolayı en çok vrm olanı yapıştır geç ilerde fiyatlar garipleşecek.

Hocam oyun için 5090 mantıksız olmaz mı ?
Alacağın fiyata göre değişir hocam. İyi bir fiyat yakalarsan güzel kart.

Bugün 65k ya 5080 satıyorlar saf güçte 4080 seviyesinde FPS karşılaştırmalarında. İkinci elde 35k ya 4080 buluyorsun. Çok mantıksız.

Ben sıfır 5090ı 90k ya aldım. saf güçte 4090a bile %20 fark koyuyor ki ikinci el 4090 lar 70k ya satılıyor. Bu bağlamda 5080 almaktan daha mantıklı.

5090lar 120 130k bütçelerde mantıklı değil ama 65k ya 5080 de alınmaz demek istediğim.

Şuan piyasada alınabilir 3 kart var 9070xt 5070 ve 5070ti. Öncelik ve bütçeye göre 3ünden biri seçilebilir.

Sizce Hangisini Almalıyım?
MSFS20 ile uçuş yapmaktayım..
5070 ti tercih ederdim.
5080 ile aynı vrame sahip.
Aralarında o fiyata değecek bir fark yok bence.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim.MSFS20 için hangisi daha iyi onu araştırıyorum.
Ben 9070xt ile mfs24 de çok düşük FPS almıştım.
Nedenini bulamadım. Sonrada bıraktım oyunu.
Şuan 5070 ti kullanıyorum. Onunla denemedim.

Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim.MSFS20 için hangisi daha iyi onu araştırıyorum.
İnternetten testlerine bakabilirsiniz. Hatırladığım kadarıyla Nvidia kartlar Flight Simulator oyununda daha iyi FPS veriyordu ama parasına değer mi tartışılır. Alemi de bir düşünün derim.

hocam siz kullanıyor musunuz oyunlarda çöküyor kart falan diyorlar
Bir bilgim yok

İnternetten testlerine bakabilirsiniz. Hatırladığım kadarıyla Nvidia kartlar Flight Simulator oyununda daha iyi FPS veriyordu ama parasına değer mi tartışılır. Alemi de bir düşünün derim.

Bir bilgim yok
Alem :D

5070 ti tercih ederdim.
5080 ile aynı vrame sahip.
Aralarında o fiyata değecek bir fark yok bence.

Ben 9070xt ile mfs24 de çok düşük FPS almıştım.
Nedenini bulamadım. Sonrada bıraktım oyunu.
Şuan 5070 ti kullanıyorum. Onunla denemedim.
5070 Tİ alacağım

Geri