Aula F75 Switchlerin Ses Sorunu

aula f75leri ilk aldığımız zaman da söylemiştim, graywoodların sesi reaperlerdan daha güzel diye. 3-4 youtuber ne dediyse herkes reaper övdü, sonradan resmi yolla trye gelen maxlar da hep reaper switchli. İlla f75 alıcaksan graywood v4lü olanları öneriyorum. Hatta güney ışıklı olanlar daha az çızırtı sesi yaptığı için güney ışıklı graywood öneriyorum.
Leobogun henüz graywood v3 ve v4 ünu kullanmadım.
Reaper, barbie bide seiya kullandım.
Reaper ve barbie ses olarak aynı zaten ve ikisi de çok gürültülü, seiyanin ses ve hissiyatını çok beğenmiştim ama sanırım bana gelen sette sorun vardı. Sıfır olan switchlerin 10-15 tanesinde belirgin bir yay sesi vardı. İstemeye istemeye iade ettim.

Leobogun henüz graywood v3 ve v4 ünu kullanmadım.
Reaper, barbie bide seiya kullandım.
Reaper ve barbie ses olarak aynı zaten ve ikisi de çok gürültülü, seiyanin ses ve hissiyatını çok beğenmiştim ama sanırım bana gelen sette sorun vardı. Sıfır olan switchlerin 10-15 tanesinde belirgin bir yay sesi vardı. İstemeye istemeye iade ettim.
hocam ben de reaper graywood 3-4 kullandım. hatta ilk çinden aldığımızı sonra trdeki yeni f75leri kullandım. yeni alacak olan arkadaşları üzmek istemiyorum ama cidden ilk seri aldığımız reaperlı f75lerle şuan trde satılan reaperlı f75ler arasında cidden kalite farkı var.

arkadaşıma önerdim aldırdım. geldi benimkinin yanına koyduk açtım baktım vs. çinden ilk aldığımız serinin içinden resmen lube akıyordu, trde satılanların içi sanki yağlanmamış gibi kıtır kıtır yapıyordu :(
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şunun keycapsleri ve switchleri alıp satmak istiyorum sırf denemek için :D

Son düzenleme:
hocam ben de reaper graywood 3-4 kullandım. hatta ilk çinden aldığımızı sonra trdeki yeni f75leri kullandım. yeni alacak olan arkadaşları üzmek istemiyorum ama cidden ilk seri aldığımız reaperlı f75lerle şuan trde satılan reaperlı f75ler arasında cidden kalite farkı var.

arkadaşıma önerdim aldırdım. geldi benimkinin yanına koyduk açtım baktım vs. çinden ilk aldığımız serinin içinden resmen lube akıyordu, trde satılanların içi sanki yağlanmamış gibi kıtır kıtır yapıyordu :(

şunun keycapsleri ve switchleri alıp satmak istiyorum sırf denemek için :D
seiyayi cidden çok sevmiştim ama şanssızlığıma geldi sanırım, çünkü benden başka öyle bir sorun yaşayan görmedim.

Bu arada sadece switch almak istersen satılıyordu. Kontrol ettim de stoklar erimiş ya, tekrar gelir belki bilemiyorum.

hocam birebir aynı ya sanki yağlanmamış gibi. graywood v4'lü modeller 3k civarında hocam. onun yerine az daha koyar akko 5075b plus alsam daha mantıklı değil mi? kasası aula kadar dolu mudur?
Hocam yani klavye kasası illaki bulunur acelen yoksa. Reaperlar seni tatmin etmediyse direkt klavyeyi iade et derim. Ama diyosan ki ben iade edip başka kasa bulmakla uğraşamam o zaman eski klavyeni ve reaper switchleri ikinci elde sat, sonrasında üstüne güzel bir switch çekersin f75 kasası için.
hocam satmak da uğraş yani. Dış görünüşünü de çok beğendim elimdeki modelin yoksa çoktan göndermiştim. Akko 5075b plus modellerine bakmaya başladım hafiften. Ama akkoların da switch ömrü kısa gibi 2 senede 5-6 tanesi bozuldu.

Ya bu Aula f75'in stam'lerini de yağlamamışlar galiba ya of be kardeşim. Abiler o zaman bana %75 knob'lu ve kaliteli bi klavye önerir misiniz? mekanik ve manyetik fark etmez hikayeli oynuyorum zaten, yazımı keyifli ve tercihen thock bi sesi olması lazım. bütçe 3-3.5k arası. 4'e de çıkabilirim.

Akko 5075b plus modellerine bakmaya başladım hafiften. Ama akkoların da switch ömrü kısa gibi 2 senede 5-6 tanesi bozuldu.
5075b ler iyi ama şarjı çok yavaş doluyor diyenler var. Onun dışında bir sorununu görmedim. 2 yılda 5-6 switch yine fena değil bence. Daha uzun ömürlü bir şey arıyorsan üst segment switchlere bakmak lazım.
HMX, gateronun bazı modelleri, cherry, durock, bsun vb. diye gidiyor ama bizim ülkede bunları bulması zor oluyor biraz maalesef.

Klavye olarak yine 5075 harici böyle kaliteli switch kullanan modeller gelmedi aklıma.
Furycubenin bazı modelleri var hmx switch kullanan ama onlar da hem bütçenin üstünde hem garip garip renkleri var genelde.

Bir de switch ömrü açısından manyetikler daha uzun ömürlü olur muhtemelen ama onların da ses ve hissiyat seni tatmin eder mi bilemedim ayrıca çoğunun yazılımla alakalı sorunları olabiliyor düşük bütçedekilerin.

Klavye olarak yine 5075 harici böyle kaliteli switch kullanan modeller gelmedi aklıma.

Elimdeki aulayı tuttuğum senaryoda switchlerini akko ile değiştirirm ve stabilizer'larını yağlamam gerekecek. Bu da bi maliyet, en düşük maliyetle en iyi hissi almaya odaklandım. Araştırdığım zaman radarıma takılan klavyeler şöyle hocam:

Gameraider K1 HE 3.000₺ (manyetik)
Akko 5075b Plus Shine Trough 3.400₺ (elimdeki akkod'dan bildiğim kadarıyla pcb'nin arkası boş oluyor bu segmennte. Cotton ve tape mod yapınca sesi inanılmaz fark etmişti. Ancak buna vakit bulabilir miyim bilmiyorum)
Akko 5075b Plus Air 3.300₺
Aula F75 Seiya Switch 2.800₺ (Türkye'ye gelen modellerin daha düşük kalite olmasından dolayı 2-3 kere düşündüğüm bi marka artık. Belki aşağıdaki amazon satıcılı olan olabilir)
Aula F75 Graywood v4 2800₺ (amazon.com.tr satıcı)
YUNZII B75 Pro 3.800₺ (milk veya cocoa creamv2)
Darmoshark Top75 4.000₺ (switchleri çok hassas diyorlar sürekli yanlış yazdığım için çekiniyorum biraz)
Wraith W75 V2 4.300₺ (bütçemi iyi zorlayacak, sesi de tam istediğim gibi thock değil gibi ama çok iyi derseniz alabilirim)

Elimdeki aulayı tuttuğum senaryoda switchlerini akko ile değiştirirm ve stabilizer'larını yağlamam gerekecek. Bu da bi maliyet, en düşük maliyetle en iyi hissi almaya odaklandım. Araştırdığım zaman radarıma takılan klavyeler şöyle hocam:

Gameraider K1 HE 3.000₺ (manyetik)
Akko 5075b Plus Shine Trough 3.400₺ (elimdeki akkod'dan bildiğim kadarıyla pcb'nin arkası boş oluyor bu segmennte. Cotton ve tape mod yapınca sesi inanılmaz fark etmişti. Ancak buna vakit bulabilir miyim bilmiyorum)
Akko 5075b Plus Air 3.300₺
Aula F75 Seiya Switch 2.800₺ (Türkye'ye gelen modellerin daha düşük kalite olmasından dolayı 2-3 kere düşündüğüm bi marka artık. Belki aşağıdaki amazon satıcılı olan olabilir)
Aula F75 Graywood v4 2800₺ (amazon.com.tr satıcı)
YUNZII B75 Pro 3.800₺ (milk veya cocoa creamv2)
Darmoshark Top75 4.000₺ (switchleri çok hassas diyorlar sürekli yanlış yazdığım için çekiniyorum biraz)
Wraith W75 V2 4.300₺ (bütçemi iyi zorlayacak, sesi de tam istediğim gibi thock değil gibi ama çok iyi derseniz alabilirim)
Hocam manyetik alıyorsan biraz daha güvenilir markalara yönel derim, mesela mchose olabilir. Mekaniklerde yazılım çok önemli olmasa da manyetiklerde biraz önemli.

Onun dışında amazonun sattığı aulayı deneyebilirsin ama yunzii b75 in gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum. Kötü klavye değil ama switchleri orta seviye yine, o fiyatları çok hak etmiyor bence.

5075B pluslarin yalıtım 1 katman az sanırım genel ortalamaya göre ama piano switchlerin baya tok olduğunu biliyorum. Daha iyi switch olsun diyorsan 5075, daha iyi kasa olsun diyorsan yine f75 düşünülebilir.

Hocam manyetik alıyorsan biraz daha güvenilir markalara yönel derim, mesela mchose olabilir. Mekaniklerde yazılım çok önemli olmasa da manyetiklerde biraz önemli.

Onun dışında amazonun sattığı aulayı deneyebilirsin ama yunzii b75 in gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum. Kötü klavye değil ama switchleri orta seviye yine, o fiyatları çok hak etmiyor bence.

5075B pluslarin yalıtım 1 katman az sanırım genel ortalamaya göre ama piano switchlerin baya tok olduğunu biliyorum. Daha iyi switch olsun diyorsan 5075, daha iyi kasa olsun diyorsan yine f75 düşünülebilir.
Ek olarak ajazz ak820 pro da düşünebilirsin.

Bu arada ak870 in en sağ üstteki 3 tuşunu çıkarıp yerine knob ve ekran takabiliyorsun.

hocam teşekkür ederim yardımcı olduğun için. Dış görünüşünü çok beğendiğim için ve denemek için akko switchleri taktım ve muazzam oldu, hep istediğim o thock sesi yakaladım. Aynı switchler akko'nun boardına göre çokk daha iyi oldu. Bu deneyimin bir üstü için 5-6k para harcamam lazım galiba. O yüzden reaper switchleri akkoya takıp satacağım. Teşekkürler tekrardan. Ancak Reaper alacak olan olursa ve daha önce üst düzey klavye kullandıysa almasın önermiyorum, lacivert modelinin başka switch versiyonu olsaydı onu alırdım. Aula en önemli parçada kalteyi düşürmüş, umarım arkadaşın idda ettiği gibi sadece ülkemize özel bi durum değilidir.

hocam teşekkür ederim yardımcı olduğun için. Dış görünüşünü çok beğendiğim için ve denemek için akko switchleri taktım ve muazzam oldu, hep istediğim o thock sesi yakaladım. Aynı switchler akko'nun boardına göre çokk daha iyi oldu. Bu deneyimin bir üstü için 5-6k para harcamam lazım galiba. O yüzden reaper switchleri akkoya takıp satacağım. Teşekkürler tekrardan. Ancak Reaper alacak olan olursa ve daha önce üst düzey klavye kullandıysa almasın önermiyorum, lacivert modelinin başka switch versiyonu olsaydı onu alırdım. Aula en önemli parçada kalteyi düşürmüş, umarım arkadaşın idda ettiği gibi sadece ülkemize özel bi durum değilidir.
Hayırlı olsun hocam güle güle kullan. Bir de ikinci el piyasasını takip edebilirsin. Sendeki switchlerin 45 lisini bazen uygun fiyattan satanlar oluyor. Yedek olarak alabilirsin.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullan. Bir de ikinci el piyasasını takip edebilirsin. Sendeki switchlerin 45 lisini bazen uygun fiyattan satanlar oluyor. Yedek olarak alabilirsin.
çok teşekkür ederim hocam. Aslında uygun gördüğün olursa bana pm atarsan güzel olur, benim işten vakit kalmıyor bazı şeylere.

• Beğen
Reaksiyonlar: Renz
Hayırlı olsun reaperlı akkoyu satmanız daha ekonomik olur sizin için. Ben şunu önericektim yakında türkiyeye gelicek.

1.neslin kablosuzu var ama çıkalı baya oldu yukardaki v2 gelsin direk alıp denemek istiyorum öneririm size de.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,010
Üyeler
187,133
Son üye
Ewnhell
Geri