Co -30 verince düzelirSelamın aleyküm beyler, bu işlemci izlediğim her testte karşılaştırılan işlemciden nerdeyse 10 derece veya daha fazla sıcak çalışıyor. Bu durum ilerde işlemci için bir sorun çıkarır mı?
Yakın zamanda almayı düşünüyorum inşallah yanında da hava soğutma almayı düşünüyorum. Mesala Aerocool Cylon 4F almıştım çok güzeldi onu alabilirim veya MSİ aa13 diye hava sogutması varmış bu tarz soğutucular düşünüyorum ama bazen farklı işlemciler ile test videolarını izliyorum, hep diğeri 50 dereceyse bu işlemci 60-65 derecelerde çalışıyor.soğutma olarak ne kullanıyorsun ?
Ne kadar komik espri kanka bir daha yapmaCo -30 verince düzelir
AMD işlemciler fazla ısınır zaten genelde yıllardır öyle, 80 dereceyi geçmeyecek şekilde soğutursan bir zararı olmaz sanırım.Selamın aleyküm beyler, bu işlemci izlediğim her testte karşılaştırılan işlemciden nerdeyse 10 derece veya daha fazla sıcak çalışıyor. Bu durum ilerde işlemci için bir sorun çıkarır mı?
8+4 pin mi taktın?Phantom spirit 7500f, pbo açık co -10 +200 mhz, boşta hiçbir zaman 50 nin altını görmedim occt dışında oyunlarda 70 75
Espri değildi de anlamaya zekan yetmedi galiba. boştaki sıcaklığı co-30 ileYakın zamanda almayı düşünüyorum inşallah yanında da hava soğutma almayı düşünüyorum. Mesala Aerocool Cylon 4F almıştım çok güzeldi onu alabilirim veya MSİ aa13 diye hava sogutması varmış bu tarz soğutucular düşünüyorum ama bazen farklı işlemciler ile test videolarını izliyorum, hep diğeri 50 dereceyse bu işlemci 60-65 derecelerde çalışıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ne kadar komik espri kanka bir daha yapma
yok kral anakart b650mr 8 pin şimdi -30 verip tekrar deneme yapıcam daha önce denediğimde -30 yememişti sanırım piyangoyu kaybettik8+4 pin mi taktın?
@GUSEyok kral anakart b650mr 8 pin şimdi -30 verip tekrar deneme yapıcam daha önce denediğimde -30 yememişti sanırım piyangoyu kaybettik
İşlemcin 90 çekmesi gerekirken 120 çekiyor ısınması ondan aynı durum bende de vardı CO -30 -150mhz verdiğim için şuan stabil çalışıyor sende neden tutmadı anlamadım anakart yüzünden sanırım PBO sende fazla W çektiriyoryok kral anakart b650mr 8 pin şimdi -30 verip tekrar deneme yapıcam daha önce denediğimde -30 yememişti sanırım piyangoyu kaybettik
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
@GUSE
-30 +200 açmadı -30 0 açtı onda da 3 (üç) derece azaldı sadece
Ulen yaİşlemcin 90 çekmesi gerekirken 120 çekiyor ısınması ondan aynı durum bende de vardı CO -30 -150mhz verdiğim için şuan stabil çalışıyor sende neden tutmadı anlamadım anakart yüzünden sanırım PBO sende fazla W çektiriyor
PBO içerisinden yaptığın Curve Optimizer çekilecek W değerini kısarak daha serin çalıştırıyor işlemciyi benim işlemci 120w çekip 90 dereceyi görüyordu 7500F olarak 120w çekmesi ayrı 90 derece görmesi ayrı saçmaydı. PBO ayarlarını düzgünce @3uncubayezit hocam sayesinde yapınca ısı değerleri 90dan düştü direkt OCCTde 80 82 AAA oyunlarda 70 75 derecede çalışıyor boşta 40 derece normal oyunlarda 50 60 arası takılıyor 5 GHZ'e vurunca işlemci saçma şekilde fırlıyor ısısı anakartımın PBOsu yeterince iyi değil sanırımUlen yabende soğutucu mu ne diye internetten baktım bişey çıkmayınca dedim dalga geçiyor kusura bakma
co -30 dediğin nedir? Overclock un tersi gibi bir şey mi?