Kingston uyardı: NAND fiyatları %246 arttı, son 60 günde rekor artış yaşandı.

bEN Hersaman 50 ytllik alıyom aabi bana koymaz bu zamlar

• Oy kullanan toplam üye
    14

furkangorur

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,375
Kingston yetkilileri, SSD fiyatlarında yaşanan devasa artış nedeniyle tüketicilere acil bir uyarıda bulundu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, NAND plaka fiyatları 2025 yılının başına kıyasla %246 oranında artarken, bu yükselişin %70’lik kısmı sadece son 60 gün içerisinde gerçekleşti. Bu durumun temel sebebi olarak, büyük veri merkezlerinin yapay zeka (AI) projeleri için aşırı miktarda yüksek kapasiteli SSD ve bellek birimi depolamaya başlaması gösteriliyor. Sektördeki bu yoğun talep, arz kıtlığına yol açarak maliyetleri daha önce görülmemiş seviyelere çıkardı.

SSD üretim maliyetinin yaklaşık %90'ını NAND çiplerinin oluşturması sebebiyle, bu ham madde artışlarının doğrudan son kullanıcı fiyatlarına yansıyacağı belirtiliyor. Kingston uzmanları, fiyat artışlarının 2026 yılı boyunca devam etmesini beklediklerini vurgulayarak, depolama birimi almayı düşünenlerin ellerini çabuk tutması gerektiğini ifade ediyor. Yapılan tahminlere göre, bugün ertelenen bir satın alma işlemi 30 veya 60 gün sonra çok daha yüksek maliyetlere yol açabilir.
Kaynak

1766005223713.webp

Kingston yetkilileri, SSD fiyatlarında yaşanan devasa artış nedeniyle tüketicilere acil bir uyarıda bulundu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, NAND plaka fiyatları 2025 yılının başına kıyasla %246 oranında artarken, bu yükselişin %70’lik kısmı sadece son 60 gün içerisinde gerçekleşti. Bu durumun temel sebebi olarak, büyük veri merkezlerinin yapay zeka (AI) projeleri için aşırı miktarda yüksek kapasiteli SSD ve bellek birimi depolamaya başlaması gösteriliyor. Sektördeki bu yoğun talep, arz kıtlığına yol açarak maliyetleri daha önce görülmemiş seviyelere çıkardı.

SSD üretim maliyetinin yaklaşık %90'ını NAND çiplerinin oluşturması sebebiyle, bu ham madde artışlarının doğrudan son kullanıcı fiyatlarına yansıyacağı belirtiliyor. Kingston uzmanları, fiyat artışlarının 2026 yılı boyunca devam etmesini beklediklerini vurgulayarak, depolama birimi almayı düşünenlerin ellerini çabuk tutması gerektiğini ifade ediyor. Yapılan tahminlere göre, bugün ertelenen bir satın alma işlemi 30 veya 60 gün sonra çok daha yüksek maliyetlere yol açabilir.
Kaynak
Hep diyorum 3-5'e bakmadan taksitle SSD alın.
2 ay sonra 1tb SSD 10k olduğunda vah vah etmyeelim.

geneki 2023 yılında sistem dizmişiz. bundan sonra sistem dizeceklerin işi yaş.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3tb ssd yeterli. 32 gb ram nereye kadar götürürsek iyidir. :D

Hadi alım gücü olan ülkeler neyse, bi' şekilde adamlar yine sistemini alıyor ya da upgrade ediyor da; bu ekonomik darboğaz ve baskılanan kurun fırlamasını da düşünürsek, ileride bu ülkede sistem toplamak/almak kesinlikle daha zor olacak gibi.
İmkanı olan şu son düzlükte taksitle falan bi' sistem alıp, en azından kendini 5-6 sene ileriye atmaya baksın...

2026da pc dizmeye kalksak naneyi yiyecez yani desene artık🙃
Eyvah eyvah

geneki 2023 yılında sistem dizmişiz. bundan sonra sistem dizeceklerin işi yaş.

3tb ssd yeterli. 32 gb ram nereye kadar götürürsek iyidir. :D
Senin sistem baya baya yeterli bana göre. 32gb ram de nerden baksan bi 3-5 yıl daha götürür

Kaynak
256gb sata3 aldım iyi mi?? Sata ssdler de değerlenecek mi?

256gb sata3 aldım iyi mi?? Sata ssdler de değerlenecek mi?
samsung, sata ssd üretimini durduruyor. Zaten almak zorunda kalan kişinin aldığı tek ürün sata ssd. Kısaca değerlenir.

RAM ve SSD alana anakart + işlemci hediye ederler bu gidişle :kekw:

RAM ve SSD alana anakart + işlemci hediye ederler bu gidişle :kekw:
amd, işlemcilere zam yapmıştı 2 hafta önce. O zamlar + asgari ücret zammı + enflasyon + dolar kuru derken fiyatı artacak daha.

Ama 8gb ram alana a520m anakart hediye diyebilirler :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,344
Üyeler
187,031
Son üye
İsmet61
Geri