İlk olarak 7.1 önermem. Çoğu kulaklık bunu yazılımsal yapıyor. Başta böyle boş odada yürüyorsun gibi ses veriyor. Alışırsın elbet ama ben stereo'da daha iyi ses kasıldığını düşünüyorum. Hem video vb. sesleri de daha güzel geliyor. CS ve Valo için önereceğim kulaklıklar da gayet yeterli olacaktır.
Bu bütçede en ideali Havit H2002P diyebilirim. Kendi sitesinden combatry kodu ile ₺1189 alabilirsiniz.
Kablolu Bağlantı Türü Kablo Uzunluğu 2-5 m 53mm (Yüksek Manyetik) Hoparlör RGB Aydınlatma Kablo Ucu USB 2 Yıl Distribitör Garantili
www.havitstore.com.tr
Havit sürücüsü:
drive.google.com
Bütçe artırabilirsen GX30 kulaklığını KAPLAN300 kodu ile ₺1499 alabilirsin.
Machenike GX30 gri kablolu gaming kulaklık, surround ses desteği, yüksek kaliteli ses ve mikrofonu ile oyun keyfinizi artırır. Dayanıklı ve konforlu tasarımıyla uzun oyun seanslarına dayanıklı. Machenike Türkiye distribütörü Gank.com.tr ile şimdi keşfedin!
gank.com.tr
GX30 sürücüsü:
Machenike is a professional e-sports brand invested by Haier Group and one of the strategic partners of Alibaba Group. It was successfully listed in September 2017 and became the first listed company of professional gaming hardware in China
global.machenike.com
Ses kalitesi H2002P ile benzer çünkü aynı chipseti kullanıyor.
H2002P dolanma sorunu olduğunu söyleyen forum üyelerinden dolayı açıkcası fiyatı bir tık şişmiş. O üyeler bu iki kulaklığı da kullanmamıştır. H2002P kendim 2-3 ay kullandım, kablosu dolanıyor ama öyle abartılacak gibi değil. Sabit kullanırsan ve dolanınca kablodan tutup kulaklığı sarkıtırsan o dolanma kitlenmez. Bu kulaklık konusunda bir şey diyemeyeceğim denemedim.
Son olarak bu iki kulaklığın Xear Audio Center diye bir uygulama arayüzü var. Chipset aynı, GX30 sadece görseli ve ismini değiştirmiş mantığı aynı. Bağlantıda ses şiddetini artırmak için açman gereken ayarı belirttim. Hatta bir video da bıraktım. O arkadaşın ekolayzer ayarını yapabilirsin.
Sürücüsünü yükleyin. Havit H2002P aynı chipseti kullanıyor.
Machenike is a professional e-sports brand invested by Haier Group and one of the strategic partners of Alibaba Group. It was successfully listed in September 2017 and became the first listed company of professional gaming hardware in China
global.machenike.com
Xear Audio Center diye bir şey yüklenecek. Onun arayüzünde speaker kısmına sağ tıklayıp detaylı ayarlara bakabilirsin. Ben kullanırken Xear'lardan bir tane ayarı açıyordun galiba Surroundmax olabilir. Açınca ses şiddeti iyileşiyor.
Ayrıca ekran görüntüsünü aldığım arkadaşın ayarlarına bakabilirsin.
Sürücü yüklenme ve ayarlar rağmen ses sorunu devam ediyorsa değişim isteyin.
Bu arada arayüzünü makyajlamışlar. Xear ile...
Veya şurada önerdiğim ayarları da kullanabilirsin. Çok ihtiyaçları yok ama EQ Apo ayarı yapılabilir.
Jak girişli kulaklıklar tamamen anakartınızdaki ses kartına baktığından, genellikle 50, 53, 60 mm diye pazarlanan kulaklıkların sesleri boğuk ve az geliyor. Çoğu kullanıcı ucuz diye aldığından bu kulaklıkların sesini iyileştirmeyi de pek anlamıyorum.
Bu konuda size sesi iyileştirmek için üç tane yöntem göstereceğim. Ses kartı yöntemi sadece Jak kulaklık(yani arka ve ön taraftaki jak girişine takılan) ve hoparlörler için geçerlidir. Diğer iki yöntemi ses kartı olan USB girişli kablolu ve kablosuz ürünlerde de kullanabilirsiniz.
İlk olarak ses kartı yöntemini anlatacağım. Bunun için...
Gamepower biraz araştırdım, maalesef şu an satışta olan ürünlerinde bu iki kulaklığın chipsetini kullanan bir ürün göremedim. Sürücü diye Realtek yükletip, garip bir uygulama üzerinden 7.1 açtırıyor. Ses şiddetlerinin iyi olduğunu sanmıyorum. Gamepower'a da tavsiyem bu iki ürünler yarışacak, hem de benzer ses kalitesi sağlayacak bir kulaklık üretmeleri. En azından kulak pedleri daha büyük diye biliyorum. Havit mesela bir tık küçük kalıyor, rahatsız etmiyor ama bazı kullanıcılar kulağa baskı yapmayan içine alan kulaklıklar istiyor.