Beyler yeni sistemmi almakmantıklı yoksa parçaları değiştirmekmi?

AlperenMte

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
144
Şuanki sistem bileşenleri;
AMD RYZEN 7 5700X3D
MSİ 3070 Tİ SUPRİM X
B450 GAMİNG PLUS MAX ANAKART DDR4
8*4 32 GB 4000 MHZ GOODRAM

5070 ti ekran kartı almayı dunsuyorum ya da 5080 kart mı alayım yoksa sıfırdan sistemmi karlı olur ddr5 sisstem)

İhtiyaç durumu yoksa idare ediyorsa bence ellemeyin sistem iyi şu an. DDR5 Geçmek şu an çok masraflı bir iş.

2k icin daha götürür bu sistem yukarıdaki hocama katıilıyorum

Sistem güzel şuan. ben olsam komple değiştirmek yerine direkt ekran kartını alır geçerdim. 5080 o işlemciye 1080p'de biraz fazla gelebilir ama 5070 Ti cuk oturur. Önce kartı alıp tak, performanstan memnun kalmazsan ki sanmam platform değişikliğini o zaman düşünürsün.
Tek dikkat etmen gereken psu. 5000 serisi kartlar güç konusunda talepkar olabilior, elindeki PSU'nun watt değeri ve ATX 3.0/3.1 desteği olup olmadığına bir bak, yetersizse onu güncellemen yeterli.

Ekran kartı güncelleyip devam edebilirsiniz. Eklemişken 2 tb m2 de oyunlar için eklenir. Mevcuttaki yazılı değil.

Sistem güzel şuan. ben olsam komple değiştirmek yerine direkt ekran kartını alır geçerdim. 5080 o işlemciye 1080p'de biraz fazla gelebilir ama 5070 Ti cuk oturur. Önce kartı alıp tak, performanstan memnun kalmazsan ki sanmam platform değişikliğini o zaman düşünürsün.
Tek dikkat etmen gereken psu. 5000 serisi kartlar güç konusunda talepkar olabilior, elindeki PSU'nun watt değeri ve ATX 3.0/3.1 desteği olup olmadığına bir bak, yetersizse onu güncellemen yeterli.
knkam 2 monitör var, biri 2k diğeri 1080 2k da hiyakeli oyunlar oynuyorum 1080p 240hz olduğu için fpsleri oynuyorum, cooler master 800wat gold var psu olarak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı güncelleyip devam edebilirsiniz. Eklemişken 2 tb m2 de oyunlar için eklenir. Mevcuttaki yazılı değil.
1tb 980 samsung pro heatsınk modeli var knk 1tb normal ssd var yetiyro şuan yükseltmeye gerek varmı

Şuanki sistem bileşenleri;
AMD RYZEN 7 5700X3D
MSİ 3070 Tİ SUPRİM X
B450 GAMİNG PLUS MAX ANAKART DDR4
8*4 32 GB 4000 MHZ GOODRAM

5070 ti ekran kartı almayı dunsuyorum ya da 5080 kart mı alayım yoksa sıfırdan sistemmi karlı olur ddr5 sisstem)

Ben 5700x ve RX6800 kullanıyorum. DDR6 gelene kadar da değiştirmeyi düşünmüyorum. Steam'de oyunların önerilen sistem gereksinimlerine bakabilirsiniz. Özellikle DDR5 isteyen 1 tane bile oyun yok.

knkam 2 monitör var, biri 2k diğeri 1080 2k da hiyakeli oyunlar oynuyorum 1080p 240hz olduğu için fpsleri oynuyorum, cooler master 800wat gold var psu olarak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1tb 980 samsung pro heatsınk modeli var knk 1tb normal ssd var yetiyro şuan yükseltmeye gerek varmı
2tb m2 almanı öneririm. Oyunların boyutu çok yüksek artık.
2. M2 skoru yoksa onu pci e aparatı ile ssd olarak takarsın.

Hocam maddi durumunuza da bağlı bu sorunun cevabı. İmkanlar biraz kısıtlıysa bence bu sistem üzerinden devam et. Ram ve SSD piyasasını anlatmanın lüzmu yok. Ben herşeyin başında 4 slot ram kullanma karşıtı biriyim. Sistemi tamamen değiştirsenizde yeni sistem alsanızda rami güncellemeniz gerekicek zaten. Bence hiç girişmeyin.

Geri