Türkcell Superonline 1000 MB/S Çok yavaş

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar herkese iyi günler. Cuma günü Türk Telekom'un 50 mbps hız internetten Türkcell Superonline 1000 mbps' ye geçiş yaptım. Fiber altyapı oturduğum yere yeni bağlandı. Ama internet birkaç gündür eskisindend daha da yavaş hale geldi, WiFi bile yavaşladı. Özellikle Pc'den bir şeyler indirirken çok yavaş indiriyor sonuçları resim şeklinde ekledim. Sebebi ne olabilir? Birkaç gündür uğraşıyorum bununla bir çözüm bulamadım. Bu arada Steam'de 270 mbps'leri gördü en fazla önceden ama onun resmi yok onunda yukarısına çıkmadı zaten. Bazende resimde gözüktüğü gibi Epic Games'de değerler birden 0'a iniyor ve ilerleme duruyor 20 saniye falan. Neden bilmiyorum. Ethernet kablosu Cat6E Bu arada. WiFi'de de hız testinde 200-220 mbps arasında çıkmıştı, testi telefondan yapmıştım. Ama bir önceki internetten daha da yavaş. Böyle sorunlar yoktu önceden, indirme hızı hepsinde ortalama 38-47 mbps' de takılıyordu.

Ekler

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    12.8 KB · Hit: 26
  • Adsız2.webp
    Adsız2.webp
    4.2 KB · Hit: 24
  • Adsız3.webp
    Adsız3.webp
    13.3 KB · Hit: 21
  • Adsız4.webp
    Adsız4.webp
    13.4 KB · Hit: 19
  • Adsız5.webp
    Adsız5.webp
    44.4 KB · Hit: 18
  • Adsız6.webp
    Adsız6.webp
    9.7 KB · Hit: 19
  • Adsız7.webp
    Adsız7.webp
    9.2 KB · Hit: 25
Hocam internetinizde bi sorun yok bence. Çünkü internette sorun olup olmadığını en iyi gösteren şey son attığınız Speed Test. Google ve IDM üzerinden indirme yaptığınız sitelerin kısıtlamalarından kaynaklı o kadar düşük hızda indirebiliyorsunuz. Mediafire Turbobit vs vs. Steam üzerindeki indirmenizde de indirme yaarları kısmına girip indirme bölgesini oturuğunuz il ya da yakında ANKARA ya da Istanbul yapmanızı öneririm. Daha sonrasında steamdeki hızınız yükselicektir. Ben 250 mgbt hızlı süperonline kullanıyorum. 200 civarlarında indiriyo epic ve steamde. Onun dışında dediğim gibi ben internetinizde sorun olduğunu düşünmüyorum. Wifi hızınızda da şu olabilir. Eğer modem yakınlarındaysanız modelin 5G çıkışlı wifi ağını kullanın. Eğer yakınında değilseniz normal olanı kullanın. Ek olarak ev içerisinde cihazların wifi bağlantısının olması wifi hızını aşırı düşürüyo. Benim evimde 12-15 cihaz sürekli wifi bağlı durumda otomatik ev sistemleri televizyonlar tablet telefon pc ler vs vs. Oda otomatikman düşürüyo tabii ki de.

Hocam internetinizde bi sorun yok bence. Çünkü internette sorun olup olmadığını en iyi gösteren şey son attığınız Speed Test. Google ve IDM üzerinden indirme yaptığınız sitelerin kısıtlamalarından kaynaklı o kadar düşük hızda indirebiliyorsunuz. Mediafire Turbobit vs vs. Steam üzerindeki indirmenizde de indirme yaarları kısmına girip indirme bölgesini oturuğunuz il ya da yakında ANKARA ya da Istanbul yapmanızı öneririm. Daha sonrasında steamdeki hızınız yükselicektir. Ben 250 mgbt hızlı süperonline kullanıyorum. 200 civarlarında indiriyo epic ve steamde. Onun dışında dediğim gibi ben internetinizde sorun olduğunu düşünmüyorum
Tamamda önceki internette indirme değerleri bu seviyede değildi işte o yüzden. Aynı sitelerden aynı şeyleri indirerek karşılaştırıyorum. 1gb'lık şey 2 saatte iniyor idm de bile. Önceki internette gene mediafire'dan 22 gb lık şey 1 saatte inmişti oysa ki. Arada uçurum fark var. Aynı zamanda Epic Games'te de hız 38-45 aralığında iken 1-2 ye düştü yeni internete geçince. Ayrıca zaten Steamde ayarlar İstanbul'da. Sadece internet değişti başka bir şey değişmedi yani. Zaten chrome'da da Edge'de de ne indirirsem sabit 25-50 kbs aralığında indiriyor her nerden indirirsem indireyim şaka gibi bir sonuç. Önceden hız kısıtlaması yoktu da şimdi mi bu kadar fazla fark ile kısıtlaması oldu. Bana mantıklı gelmiyor pek.

Son zamanlarda Superonline da sorun var. Bazen basit siteleri açmıyor. YouTube izlerken donuyor nadiren :). Bence modem kaynaklı olabilir. Onun dışında hızı iyi. Oyun indirme vb süper.

Ne olduysa son 1 ayda oldu. Çok sorun teşkil etmiyor ama şöyle bir durum var. Dediğim donma ana modemde olurken, modemden kablo ile dağıtıcı rolünde çalışan router da sorun olmuyor :).

Son zamanlarda Superonline da sorun var. Bazen basit siteleri açmıyor. YouTube izlerken donuyor nadiren :). Bence modem kaynaklı olabilir. Onun dışında hızı iyi. Oyun indirme vb süper.

Ne olduysa son 1 ayda oldu. Çok sorun teşkil etmiyor ama şöyle bir durum var. Dediğim donma ana modemde olurken, modemden kablo ile dağıtıcı rolünde çalışan router da sorun olmuyor :).
Ben hiç sıkıntı yaşamadım hocam. Belki şehirle alakalı bi durumda olabilir.

Ben hiç sıkıntı yaşamadım hocam. Belki şehirle alakalı bi durumda olabilir.
Şehir İstanbul hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bende oyun da indiremiyor ki 1gb lık şey için 2-3 saat istiyor epic games örnek vermek gerekirse :) Çok garip geliyor bana şu an. Sanki 50mbps den 5mbps ye geçmiş gibiyim. En verimli indiren Ea App o da 220'nin üstüne çıkmadı ama en azından hızı sabit 190-220 arasında gidip geliyor hep o bile iyi şu an diğerlerine bakcak olursak :D

Arkadaşlar herkese iyi günler. Cuma günü Türk Telekom'un 50 mbps hız internetten Türkcell Superonline 1000 mbps' ye geçiş yaptım. Fiber altyapı oturduğum yere yeni bağlandı. Ama internet birkaç gündür eskisindend daha da yavaş hale geldi, WiFi bile yavaşladı. Özellikle Pc'den bir şeyler indirirken çok yavaş indiriyor sonuçları resim şeklinde ekledim. Sebebi ne olabilir? Birkaç gündür uğraşıyorum bununla bir çözüm bulamadım. Bu arada Steam'de 270 mbps'leri gördü en fazla önceden ama onun resmi yok onunda yukarısına çıkmadı zaten. Bazende resimde gözüktüğü gibi Epic Games'de değerler birden 0'a iniyor ve ilerleme duruyor 20 saniye falan. Neden bilmiyorum. Ethernet kablosu Cat6E Bu arada. WiFi'de de hız testinde 200-220 mbps arasında çıkmıştı, testi telefondan yapmıştım. Ama bir önceki internetten daha da yavaş. Böyle sorunlar yoktu önceden, indirme hızı hepsinde ortalama 38-47 mbps' de takılıyordu.
sıkıntı ya sansüronline, yada indirdiğin kaynaklar, 1000 mbit her kaynaga 1000 mbit almak degil, ne kadar alabiliyosan o kadar alabilmek demek, tabi bu iss bazı kaynaklara bandwith kıstıgı için yada senin peeringindeki sunucuların kapasitesi düşük olabilir, o iss de 1000 mbiti görebilecek tek şey en yakın sunucuya attıgın speedtest, normal kullanım seneryosunda heryere 1000 alman zor, zaten onlar yurtdışı kaynaklarını kıstıgı için çoğu yerde bu şekil kullanırsın

sıkıntı ya sansüronline, yada indirdiğin kaynaklar, 1000 mbit her kaynaga 1000 mbit almak degil, ne kadar alabiliyosan o kadar alabilmek demek, tabi bu iss bazı kaynaklara bandwith kıstıgı için yada senin peeringindeki sunucuların kapasitesi düşük olabilir, o iss de 1000 mbiti görebilecek tek şey en yakın sunucuya attıgın speedtest, normal kullanım seneryosunda heryere 1000 alman zor, zaten onlar yurtdışı kaynaklarını kıstıgı için çoğu yerde bu şekil kullanırsın
Tabii ki hocam zaten full 1000 alamayacağımı bende biliyorum. Ama önceki internetten çok daha kötü ve yavaş olması garibime gidiyor. İndirdiğim kaynaklar aynı zaten. Hele ki kbps ye düşmesini hiç aklım almıyor. Sorun 1000 alamamak değil zaten sorun eski hızı bile mumla arıyor olmam

He birde dün öyle gta 5 indirme testi yapayım dedim epic games'den. hız genellikle 30-150 arasında değişiklik gösterdi hep. 100-150 arasındayken gayet güzel indiriyordu ama bazen gene değerler 0'a iniyordu 20 saniye falan bekliyordu düzeliyordu bazen düzelmiyorduda. Hız stabil değil. Genellikle de 50-70 aralığında gezdi. Normalde 6-7 saatte inen oyun 4-5 saate falan indi herhalde. Ve sadece gta5de indirme hızı o kadar yükseldi epic games, diğerlerinde hep aynıydı. İlk başta 150 deyken 1-2 saat kaldı yazısını görünce bi sevinmiştim ama kursağımda kaldı :)

Hocam internetinizde bi sorun yok bence. Çünkü internette sorun olup olmadığını en iyi gösteren şey son attığınız Speed Test. Google ve IDM üzerinden indirme yaptığınız sitelerin kısıtlamalarından kaynaklı o kadar düşük hızda indirebiliyorsunuz. Mediafire Turbobit vs vs. Steam üzerindeki indirmenizde de indirme yaarları kısmına girip indirme bölgesini oturuğunuz il ya da yakında ANKARA ya da Istanbul yapmanızı öneririm. Daha sonrasında steamdeki hızınız yükselicektir. Ben 250 mgbt hızlı süperonline kullanıyorum. 200 civarlarında indiriyo epic ve steamde. Onun dışında dediğim gibi ben internetinizde sorun olduğunu düşünmüyorum. Wifi hızınızda da şu olabilir. Eğer modem yakınlarındaysanız modelin 5G çıkışlı wifi ağını kullanın. Eğer yakınında değilseniz normal olanı kullanın. Ek olarak ev içerisinde cihazların wifi bağlantısının olması wifi hızını aşırı düşürüyo. Benim evimde 12-15 cihaz sürekli wifi bağlı durumda otomatik ev sistemleri televizyonlar tablet telefon pc ler vs vs. Oda otomatikman düşürüyo tabii ki de.

Bu arada Eklemekte fayda var bazen mobil veri de evde yavaş çalışıyor arada bi onu da test ediyorum. Hattım Türkcell. Gerçi wifi den pc ye bağladığımda IDM'de indirme hızı 4mbps'ye kadar çıkmıştı. 4.5G mobil veri Ethernetten kat kat daha hızlı indiriyor evet :D fazlasıya sıkıntı var. Yani site kısıtlaması vs. onunla hiç ilgisi yoktur hocam tahminimce. onunda ekran görüntüsünü alıp atsaydım keşke

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,414
Üyeler
186,738
Son üye
Yusufenes1643
Geri