Kingston 16GB Beast EXPO 6000MHz CL30 DDR5 Single Ram 9.405 TL!

kalinz

80+
Reaksiyon skoru
17
İtopya hariç piyasada 10.000 üstünde dolaşıyor bu ürünün fiyatları. ben de ne olur ne olmaz diye 2 tane çektim hemen 5 taksitle. ve baya f/p gibi geldi bana

Şerefimle ddr4 de kalırım arkadaş

Olum bir ay önce 2500'dü millet almayın diyordu şimdi ne diyeceğimi şaşırdım almayın aga bu ne biçim fiyat
Ben mecbur aldım. diğer tüm parçalar hazır bekliyor. işlemci anakart psu kasa 30k tuttu :D sadece ram 18k. yapıcak bi şey yok yılbaşından sonra daha da uçucak. şimdiden uçmaya başladı hatta fiyatlar

Olum bir ay önce 2500'dü millet almayın diyordu şimdi ne diyeceğimi şaşırdım almayın aga bu ne biçim fiyat
almazsan daha da alamazsın.

Micron tüketici pazarından çıktı, Samsung ve SK Hynix üretim kapasitelerini arttırmayacaklarını duyurdu. Samsung kendi mobil birimine ram sağlamıyor, elindekileri satıyor, maksimum karlılık için bu kararı aldık diyor. OpenAI kullanıma hazır haldeki ramlerin %30'unu alıyordu(global üretimin %30'u bir yıl boyunca, Samsung ve SK ile anlaşması öyle), şimdi de işlenmemiş dram waferlarının %40'ı için anlaşmışlar. Ve bu anlaşma 2030'a kadar devam edecek diyorlar. Üstüne bir de bu işlenmemişin olayı şu, adam daha hamurken almış, ne hbm ne ddr5 hiçbir standarta bağlı olmayan bir ürün. Yani şimdi ekran kartını, ramini aldın aldın. Çin'deki üreticiler atılım yapmazlarsa ki sanmıyorum yapacaklarını, halk tabiri argo bir kelime var "daha .... görürsün" buraya cuk oturuyor :kekw:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha bu demek değil ki sadece bu ürünler pahalanacak. Telefon, laptop, tablet, oyun konsolu, aklına ne gelirse.

Ben Şahsen ramlerin 2026 q2 de tekrardan stabil olacağını düşünüyorum çok zorundaysan bir kit al. DDR4 te isen ram fiyatları düşüne kadar bekle. ddr5 fiyatları eski fiyatlarına tabi ki dönmez ama şu an şişirilmiş fiyatlarla kesinlikle alınmaz. şu an piyasada yeteri kadar ram ver. sadece firmalar biteceğini düşündüğü için fiyatları 4 katına çıkardı. Ben imzamdaki rami 5200 liraya aldım 4 ay önce. bu kit 10k olsun en baba yani. 20k olma gibi bir ihtimal yok. bekleyin almayın.

Kimse alma taraftarı değil ama daha ne kadar kötüye gidecek belli değil 225f li bundle sistem aldım işlemci anakart ram şeklinde g.skill 6000mhz cl36 ram çıktı şu an ortalama 10k sarı sitede aynı rami 7k ya satan bir arkadaş var ama pg ile göndermeye ikna edemedim en kötü amazondan 10k ya 9 taksit alıcam .
16gb ram yeterli olurmu 2k kullanmayı düşünüyorum fikir verebilirseniz sevinirim .

Hangi çip var acaba bu ram'de
SK hynix A
Ekran görüntüsü 2025-12-24 140826.webp

Ben Şahsen ramlerin 2026 q2 de tekrardan stabil olacağını düşünüyorum çok zorundaysan bir kit al. DDR4 te isen ram fiyatları düşüne kadar bekle. ddr5 fiyatları eski fiyatlarına tabi ki dönmez ama şu an şişirilmiş fiyatlarla kesinlikle alınmaz. şu an piyasada yeteri kadar ram ver. sadece firmalar biteceğini düşündüğü için fiyatları 4 katına çıkardı. Ben imzamdaki rami 5200 liraya aldım 4 ay önce. bu kit 10k olsun en baba yani. 20k olma gibi bir ihtimal yok. bekleyin almayın.
Ulen yeni zamlı stok gelsin öyle yükseltin aç gözlülüğe doyamadı bizim satıcılar bilmiyorum kanunda yeri varmı ama keşke bir denetleme mekanizması olsa bu konularda .

daha ne kadar kötüye gittiğinin ne önemi var allah aşkına arkadaşlar. bu fiyatlardan ram falan alınmaz zaten, daha fazla artmasinin da bir önemi yok. şerefinizle bekleyin sisteminiz varsa. yok diyorsaniz da gidin konsol alin. bu fiyatlardan ram alip, indirim basliklari acmaniz hakkaten cok garip geliyor bana.

Ram en fazla çıkıcağı rakama çıktı zaten dahada çıkmaz gibime geliyor 4 5 aya eskisine kadar dönmesede 5 6 kya duser

Geri