Hangi erkan kartını almalıyım

112acil

80+
Reaksiyon skoru
0
Yılbaşından önce pc toplamayı düşünüyorum.
i7 12700k işlemci ile 5060 8gb almayı düşünüyorum. Ama bazı kişiler 5060 yerine aynı fiyat bandında farklı ekran kartı almamı öneriyor. Oyun dışında 3ds max programlarına yönelmeyi düşünüyorum. 5060 8gb uygun olurmu yada oyun ve render da üzmeyecek 5060ın fiyat bandında hangi ekran kartı daha iyi olur yardımcı olursanız mutlu olurum :)

Intel işlemcelerin oyun tarafında çok sorunu var. Özellikle UE5 oyunlarında bol bol stutter yaşanıyor. Başlarda 1-2 tane işlemci serisine özeldi de hepsinde yaşanıyor. Genelde tek bir çözümü de yok. Ya frekans kısıyorlar ya da AMD işlemciye geçiyorlar. Oyun da oynayacaksanız AMD işlemciye yönelin. Önerdikleri kartlar AMD ise render tarafında da AMD çok iyi değil.

İş ve oyun için AMD işlemci ve Nvidia kart ikilisi daha ideal olacaktır.

Kısaca bütçeyi biraz yükseltmeniz gerekiyor. Ayrıca öneri için Technopat, Techolay gibi forumlara da konu açın. Keza çevrenizde benzer işi yapanlardan da tavsiye alın. Bu forumdaki üyeler alınmasın ama ben de dahil donanım tarafında çok bilgili insan burada göremedim. Technopat aktif dönemlerinde her işten anlayanlar vardı. Eskiye göre azalmış olabilir.

zaten en başta 12700k işlemci kullanmak mantıklı değil ben tavsiye etmesemde5060 da bütçeye göre iyi kötü denilecek bir kart siz toplam bütçe yazarsanız daha iyi olur

Yani ekran kartı ve işlemci için 30 35bin civarı bir bütce ayırabilirim
Ama ana kartında ileride yükseltemeye yönelik bir ana kart olmasını istiyorum o yüzden i7 12700k için z790 tomahawk wifi düşündüm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,655
Üyeler
186,924
Son üye
Crowley37
Geri