Sistem sizce nasıl almay düşünüyorum?

Reaksiyon skoru
4
Aşağıdaki sistem kurmayı düşünüyorum sizce uygun mudur yoksa değiştirmem gereken bileşenler varmıdır?
IMG_2820.webp
IMG_2819.webp

45 - 48 bin liraya daha iyi hazır sistemler alınabilir

Ayrı ayrı alıyorsanız anakartta VRM soğutucu tercih edin. Güncel oyunlar anakartı ısıtıyor ve ara sıra ağır takılma yaşatıyor. Şu anakartlardan birini alın.

Tebilon hazır sistemlerde çok giriş seviyesi anakart var önermem. Yükseltme seçenekleri de iyi değil ve pahalı. İncehesap hazır sistemler bu ara F/P oluyorlar.

Anakartı yükseltirsen arkadaşın attığı ile aynı oluyor. Basit ve saçma gelebilir ama benim gibi hataya düşüp VRM soğutucusuz anakart almayın.

Hatta başkalarına önerirken de bunu şart koşun da artık şu giriş seviyelerde aşırı çıplak anakart satmayı salsınlar.

Ben anakartı şuna yükseltmenizi öneririm. Kasa ve PSU kısmında da yükseltme yapsan yine ₺48K falan aşmıyorsun. Artık bütçen nereye ulaşıyorsa ona göre onları da özelleştirirsin.

2025-12-29_16-38.webp

Son düzenleme:
Kasa konusunda bir şey diyemem. Ama alacaksanız anakartı önerdiğim şekilde alın.
Diğer arkadaş o konuda daha bilgili gibi yardımcı olacaktır. Veya bu kasa için ayrı konu açıp, kasa yükseltmesi için öneri istenebilir.

VRM soğutucu olmayan anakartla sıcak havalarda, hatta kışın oyuna göre bile garip stutter yaşadım. Şu an mosfetlere kendim soğutucu alıp taktım, ortalama ₺300 tuttu. Yani anakart firmaları da artık şu VRM'leri soğutucusuz göndermese olmaz herhalde. Çinli firmalar yavaştan o tarafta en ucuz ürününde bile soğutucu olan anakart üretmeye başladı. Halen marka olarak yaygınlaşamadılar, ama batılı ve tayvanlı firmaların bu fiyat şişirmeleri ile, bir ara Gigabyte dandik marka gibi anılırken nasıl MSI, Asus kadar değer gördüyse, Çin firmaları da giriş seviyesinde Biostar, Asrock seviyesine gelecektir diye düşünüyorum.

Kasa konusunda da akvaryum tip hoşuma gittiğinden onu seçtim hocam yoksa öncelik iyisi ne ise o olsun

Vatanda indirimle 51k ya 5070 oluyordu onuda bitirmişler 31 aralık son tarih diye okumuştum şuanda bitmiş indirimler

Kasa konusunda bir şey diyemem. Ama alacaksanız anakartı önerdiğim şekilde alın.
Diğer arkadaş o konuda daha bilgili gibi yardımcı olacaktır. Veya bu kasa için ayrı konu açıp, kasa yükseltmesi için öneri istenebilir.

VRM soğutucu olmayan anakartla sıcak havalarda, hatta kışın oyuna göre bile garip stutter yaşadım. Şu an mosfetlere kendim soğutucu alıp taktım, ortalama ₺300 tuttu. Yani anakart firmaları da artık şu VRM'leri soğutucusuz göndermese olmaz herhalde. Çinli firmalar yavaştan o tarafta en ucuz ürününde bile soğutucu olan anakart üretmeye başladı. Halen marka olarak yaygınlaşamadılar, ama batılı ve tayvanlı firmaların bu fiyat şişirmeleri ile, bir ara Gigabyte dandik marka gibi anılırken nasıl MSI, Asus kadar değer gördüyse, Çin firmaları da giriş seviyesinde Biostar, Asrock seviyesine gelecektir diye düşünüyorum.
Anakartın vrm soğutuculu olup olmadığını nasıl anlarım hocam 610 620 gibi anakartlarda mevcutmudur yada biraz daha uygun bi anakart varmıdır vrm soğutuculu

Geri