Fotoğraf Makinesi Önerisi ve Nikon D3100 Deneyimlerim

zeyNna

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba,
Hâlihazırda Nikon D3100 kullanıyorum. Başlangıçta bu hobiyi denemem için bana yardımcı oldu; fotoğrafçılığı sevdim ve artık makineyi yükseltme kararı aldım.
Hem kendi deneyimim hem de bu makineyi kullanacak arkadaşlar için şunu söyleyebilirim:
Ekran parlaklığı ve çözünürlüğü gerçekten çok yetersiz. Bilgisayara atmadan ne çektiğinizi (özellikle güneş ışığı altında) net bir şekilde göremiyorsunuz. Bir arkada D3200 vardı onun ekran çözünürlüğü ve parlaklığı D3100`e kıyasla çok daha iyi. Ayrıca AF sistemi vizörden ekrana geçince çok yavaş kalıyor; vizörden odaklama ise alışana kadar pek kolay değil.
Bunun dışında, belki SD kartımdandır tam emin değilim ama seri çekim modunda 10 fotoğraftan sonra tıkanıyor. Çekim hızı da yetersiz olduğu için bazı anları yeterince iyi yakalayamayabiliyorsunuz.
Her neyse, asıl soruma gelecek olursam: Yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere yeni bir makine almak istiyorum. Aklımda Sony A6400 var fakat sensörü biraz küçük geliyor. Açıkçası çok yönlü kullanmak istiyorum; sokak fotoğrafçılığı ve doğa fotoğrafçılığı ağırlıklı olacak.
Body için 65.000 TL bütçem var. Lensleri sonrasında yavaş yavaş almayı düşünüyorum.
Önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

Kral d3100 sonra d5300 (hala buna sahibim stüdyo çocuk çekimlerinde kullanıyoruz.) Yakın zamanda 6400 denedim en son satıp a6700 aldım. Çok araştırdım.
Bence başka makine bakma derimç kit lensle en son dediğin fiyata aldım bir ay oldu. Fullframe gerekyok emin ol. Lena fiyatları ağırlık va vs herhangi bir kullanıcıyı aşar. Teknoloji baya gelişti. Artık karanlık çekimler dışında ki onda bile fsrk çok az genel bir fark kalmadı gibi bir şey. Apsc sensörle devam et derim bende bunun yanınaiki lens aldım dahada alıcam gibi. İş için değil hobi için. Ama yakın çevremin düğün fotoğraf ve videolarıbıda çektim.
6400 de çok güzel. Ama 6700 çok daha gelişmiş ve kaliteli kullanması zevkli çağa daha uygun bir alet.
D3100 2010 çıkışlı düşün a6400 2019. 6700 ise 2023.

Kral d3100 sonra d5300 (hala buna sahibim stüdyo çocuk çekimlerinde kullanıyoruz.) Yakın zamanda 6400 denedim en son satıp a6700 aldım. Çok araştırdım.
Bence başka makine bakma derimç kit lensle en son dediğin fiyata aldım bir ay oldu. Fullframe gerekyok emin ol. Lena fiyatları ağırlık va vs herhangi bir kullanıcıyı aşar. Teknoloji baya gelişti. Artık karanlık çekimler dışında ki onda bile fsrk çok az genel bir fark kalmadı gibi bir şey. Apsc sensörle devam et derim bende bunun yanınaiki lens aldım dahada alıcam gibi. İş için değil hobi için. Ama yakın çevremin düğün fotoğraf ve videolarıbıda çektim.
6400 de çok güzel. Ama 6700 çok daha gelişmiş ve kaliteli kullanması zevkli çağa daha uygun bir alet.
D3100 2010 çıkışlı düşün a6400 2019. 6700 ise 2023.
Evet, biraz baktım da A6700, A6400’ün üstüne bayağı bir koyulmuş, çok iyi bir model. Ama aklım Canon makinelere de kaymıyor değil; renklerinin çok iyi olduğunu söylüyorlar.

Evet, biraz baktım da A6700, A6400’ün üstüne bayağı bir koyulmuş, çok iyi bir model. Ama aklım Canon makinelere de kaymıyor değil; renklerinin çok iyi olduğunu söylüyorlar.
Hobi kullanımı için pek fark yok. Lenslerde kendi marka lenslerini zorunlu tutuyor. Buda fiyatı çok artırıyor. O yüzden tercih etmem. Sony nikon ikilisinde kalın derim fantezi istiyorsanızda fuji veya lumix denenebilir

Çok büyük ihtimalle A6700 alacağım. Fujifilm’in gövdeleri bana pek hitap etmiyor; şöyle bir baktığımda zaten A6700 benim seviyem için fazlasıyla yeterli. Şu an için daha fazlasını istemek mantıksız. Yorumun ve deneyim paylaşımın için çok teşekkür ederim. <3

3100’ü beğenmemen normal. 15 sene önce kullandığımda bile iyi bir makine değildi. Orta karar bir şeydi.

Valla sony dışında bakma bence o kadar diyim

kral git bir tane z6 2 al bak keyfine marka falanda asla değişme sana tavsiyem ikinci el al 10 15bin tl en kötü cebinde para da kalır bu cihazlardaki göz yaklaştırınca vizör otomatik açılıyor onu test et onda sorun yoksa cihaz 15-20 k shutter altındaysa lensi zaten çıkarnıca direkt sensörü görüceksin onada bakarsın temiz mi al geç hiç affetme naçizane tavsiyemdir.

kral git bir tane z6 2 al bak keyfine marka falanda asla değişme sana tavsiyem ikinci el al 10 15bin tl en kötü cebinde para da kalır bu cihazlardaki göz yaklaştırınca vizör otomatik açılıyor onu test et onda sorun yoksa cihaz 15-20 k shutter altındaysa lensi zaten çıkarnıca direkt sensörü görüceksin onada bakarsın temiz mi al geç hiç affetme naçizane tavsiyemdir.
Valla AF olayı lens çeşitliliği sony'de çok daha iyi diye biliyorum ama bir bakıcam teşekkürler. Ha bu arada muhtemelen 2 veya 3 ay sonra alıcam manineyi, fiyatlar ne olur bilmiyorum ama konuya güncelleme yaparım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,633
Üyeler
186,917
Son üye
Asitkaan
Geri