Toprak1224
80+
- Katılım
- 17 Temmuz 2025
- Mesajlar
- 5
- Reaksiyon skoru
- 0
- Konu Sahibi Konu Sahibi
- #14
SON GÜNCELLEME: Rezaletin Son Perdesi - 2025'te Bir Kulaklık İçin Devletle İthalatçı Olduk!
Arkadaşlar, bu süreç artık trajikomik bir film senaryosunu da geçti, tam bir kabusa dönüştü. Logitech'in Hollanda'dan gönderdiği "ücretsiz" değişim ürünü gümrükte takılınca başıma gelmeyen kalmadı. İşte 2025 yılındaki gümrük ve bürokrasi sisteminin özeti:
Arkadaşlar, bu süreç artık trajikomik bir film senaryosunu da geçti, tam bir kabusa dönüştü. Logitech'in Hollanda'dan gönderdiği "ücretsiz" değişim ürünü gümrükte takılınca başıma gelmeyen kalmadı. İşte 2025 yılındaki gümrük ve bürokrasi sisteminin özeti:
- Telsiz Muamelesi: Vekalet verdiğim gümrük müşavirliği (ÜNSPED) bugün beni aradı; basit bir oyuncu kulaklığı gümrükte "Telsiz/Radyo Ekipmanı" sınıfına sokulmuş.
- Belge İşkencesi: Kulaklığın içinde Türkçe kullanım kılavuzu olması gerekiyormuş ve gümrük memurları Logitech'in sunduğu uluslararası belgeleri kabul etmiyormuş.
- Akılalmaz Masraf: Bu basit gümrükleme işlemi için benden tam 30.000 TL ile 35.000 TL arası bir masraf çıkacağını söylediler. Ürünün kendi değeri zaten 6.000 TL.
- Noter Parası Çöpe Gitti: "Ürünü gümrükte terk edin, değmez" diyorlar. Peki benim bir umutla notere yatırdığım 2.026 TL vekalet ücreti ne olacak? Resmen devlet eliyle paramızdan edildik.
- Sonuç Sıfır: Şu an elimde ne yeni kulaklık var, ne de notere verdiğim 2.026 TL param kaldı. Üstüne bir de gümrükte rehin kalan kulaklığı "terk etmek" zorundayım.
- Tüketici Düşmanı Sistem: Amazon'un yasal hakkımı gasp etmesiyle başlayan süreç, gümrüğün 30 Euro sınırı ve anlamsız "telsiz" sınıflandırmasıyla son buldu. Logitech markası ürününün arkasında durdu ama bizim gümrük duvarlarımız ve bürokrasimiz bedava gelen ürünü bile bir servet ödemeden almamıza izin vermedi.