LG 2026 Yılında Çıkaracağı Monitörleri Tanıttı!

forumda ıps ile oled arasında değecek fark yok diye savunanlar vardı :monkahmm:
Göz randevusu alabilir kim dediyse;
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gelirse hkc 50k dan net daha pahalı olur. Fiyatının oledlerden pahalı olacağına eminim. Rekabetçi bir fiyatlandırma beklemiyorum, tr ye gelirse 90k falan olur o kadar net bence.

Bu mini led monitör bildiğimiz mini led den farklı. Mesela neo g7 de 1196 zone var ve fiyatı 28k. Güncel mini led monitörler de genel olarak 1152 zone var zaten. Xiaomi g pro 27i, MSI mpg274urdw e16m vb.

Bu ynwi monitör ise 4788 tane zone bulunduruyor. Yani 3 katından fazla zone var. Sadece bununla da kalmayıp normal lcd de kullanılan beyaz ışığı diğer renklerle değiştirmişler. Ayrıca bununla da kalmayıp 3D LUT'unu yapılandırmak için donanım düzeyinde kalibrasyon desteği de mevcut. Displayhdr 1400 sertifikası da var. 2 adet HDMI 2.1 bağlantı noktası, 1 adet DisplayPort 2.1 bağlantı noktası (UHBR kademesi belirtilmemiş) ve 1 adet USB Type-C (DP Alt modu, 98W güç dağıtımı ve veri ile) bulunuyor.

RGB-Mini LED'ler arka aydınlatma olarak tek bir beyaz veya mavi LED kullanmaz. Bunun yerine, üç ana renk olan kırmızı, mavi ve yeşilin Mini LED çiplerini doğrudan arka aydınlatma modülüne entegre ederler. Bu, ekranın kırmızı göstermesi gerektiğinde, arka aydınlatma sisteminin yalnızca kırmızı ışık çipini yakması gerektiği anlamına gelir; beyaz ışığın bir renk filtresinden geçirilmesiyle kırmızı elde etmeye gerek kalmaz. Bu, teorik olarak geleneksel çözümlerdeki filtrelemeden kaynaklanan ışık enerjisi kaybını ve renk karışması sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir.

4.788 bağımsız ışık kontrol bölgesi ve bağımsız kontrol algoritması kullanıyor. Bu, her bölge için üç renk çipine bölünmüş, 1.596 bölgeli geleneksel Mini LED arka aydınlatmaya eşdeğerdir.
65 inch next miniled Televizyonumda bile 128 Zone var.
Ben ona bile şaşırıyorken sen 32 inch monitörde 4778 Zone diyorsun.

Göz randevusu alabilir kim dediyse;

65 inch next miniled Televizyonumda bile 128 Zone var.
Ben ona bile şaşırıyorken sen 32 inch monitörde 4778 Zone diyorsun.
Görüntüsünü çok merak ediyorum. Sadece siyah değil renk gamutu da arttı. Ama bu sefer öyle böyle değil uçurmuşlar. Asıl alametifarikası burada.
5474.webp

Peki RGB tandem oled'den daha iyi olur mu sence gerçekte?
Renk canlılığı bakımından tüm oled monitörlerden iyi olur fakat kontrast oranı ve siyah bakımından yarışamayacak, bu yüzden daha parlak ve canlı dursa da oled kadar gerçekçi, kontrastlı, derin vs durmaz. Oled daha 3 boyutlu hissettirecek. Yine de yanmaması ve normal mini led den bariz daha iyi olması güzel.

IPS olursa Atw polarizer koymaları lazım, yoksa sıkıntı.

5476.webp

Renk canlılığı bakımından tüm oled monitörlerden iyi olur fakat kontrast oranı ve siyah bakımından yarışamayacak, bu yüzden daha parlak ve canlı dursa da oled kadar gerçekçi, kontrastlı, derin vs durmaz. Oled daha 3 boyutlu hissettirecek. Yine de yanmaması ve normal mini led den bariz daha iyi olması güzel.

IPS olursa Atw polarizer koymaları lazım, yoksa sıkıntı.

Alıntıyı görüntüle
Şuan kullandığım miniled Tv'de oled gibi aslında.
Yani arada bence uçurum yok.
Siyahlar konusunda oled 10/10 ise
miniled 10/8'i var.
128 Zone bile böyleyse 4778 Zone çok daha iyidir.

@Perfectshot06 LG 27GM950B 5k mini led monitöründe 2304 zone varmış.

Şuan kullandığım miniled Tv'de oled gibi aslında.
Yani arada bence uçurum yok.
Siyahlar konusunda oled 10/10 ise
miniled 10/8'i var.
Mini led de blooming sıkıntı. Yoksa Oled yerine mantıklı olabilirdi.

Blooming
5480.webp

bilin bakalım ne eksik :D

@Perfectshot06 LG 27GM950B 5k mini led monitöründe 2304 zone varmış.

Mini led de blooming sıkıntı. Yoksa Oled yerine mantıklı olabilirdi.

Blooming
Alıntıyı görüntüle
Zone sayısı ile alakalı değil mi?
Siyah ekranda beyaz çıkınca etrafı aynı böyle oluyor sjskkssksk.
Ama sadece siyah ekran ve beyazlarda.
Diğer renklerde sorun yok.
Ben Zone sayısı az diye normal diyordum.
Yayın izlerken chat beyaz akiyor ya.
Siyah ekran gelince chatin etrafı aynı böyle.

bilin bakalım ne eksik :D
Sana bi kredi çekelim.

Zone sayısı ile alakalı değil mi?
Siyah ekranda beyaz çıkınca etrafı aynı böyle oluyor sjskkssksk.
Ama sadece siyah ekran ve beyazlarda.
Diğer renklerde sorun yok.
Ben Zone sayısı az diye normal diyordum.
Yayın izlerken chat beyaz akiyor ya.
Siyah ekran gelince chatin etrafı aynı böyle.
Zone sayısı yüksek olsa da blooming olacak, bu ne kadar çok ve iyi ayarlandıysa o kadar az olur. Örnek için abartı resim paylaştım.

Zone sayısı yüksek olsa da blooming olacak, bu ne kadar çok ve iyi ayarlandıysa o kadar az olur. Örnek için abartı resim paylaştım.
O zaman deneyip görmek lazım.
Ama 4778 Zone az değil.
Hem de 32 inche.

tabii ki de var.
Oled ile IPS arasında uçurum var.
En mantıklı giga tandem oled.
25k falandı Kasım sonu.
Stok bitti stok bekliyor.

Next ktc miniled TV satıyor.
Aslında darlasak monitörde satmazlar mi ki? 🤔
Stok bitti stok bekliyor demek stok var ama yılbaşından sonra zamlı demek değil mi hocam

Geri