Güç kaynağının fanının dönmesini zorla engellemek sorun çıkartır mı?

Mami bey

80+
Reaksiyon skoru
6
İyi günler. Elim de ki 220W PSU'nun fanı 1.9 TDI motor gibi ses çıkarıyor. Bu sistemi sunucu olarak 7/24 kullanıyorum ve benim için öyle çok önemli bir sistem değil. O yüzden gidip de bu sistem için yeni bir PSU veya PSU'ya fan almak istemiyorum. Onun yerine elimde bulunan bir fan var, onu kullanmayı planlıyordum. PSU'nun içini açıp içerdeki fanın gücünü kesecektim, ardından elimdmeki fan PSU'ya sığmayacak kadar büyük olduğu için hava girişi kısmına PSU'nun dışından yapıştırıp soğutma işlemmini öyle sağlayacaktım ama PSU'yu bir türlü açamadım. Vidaları hangi alet ile denersem deneyeyim çok sıkıştığı için açılmıyor. Bende bunun yerine PSU'nun dışından kalem sokarak fanı durdurdum ama gücünü kesmedim. Havalandırma deliklerinden dediğim gibi diğer büyük fanı yapıştırdım. PSU'yu yaklaşık bu şekilde 4 saat kullandım ve bu 4 saat içerisinde sık sık ölçüm yaptım. 4 saat boyunca bir sorun çıkmadı ve PSU' eskisinden bayağı bir serin çalışmaya başladı.

Sorum şu: Bu yaptığımm işle sonucu fanda güç olup dönemediği için bir sorun çıkar mı? Dediğimm gibi sıcaklık değerleri şu an daha iyi durumda, PSU neredeyse hiç ısınmıyor, oda sıcaklığı ile aynı diyebilirim. Elim ile neresine dokunursam dokunayım önceden ısınan yerler artık hiç ısınmıyor bile.
Ayrıca PSU 220watt ama tahminimce sistem 50 watt bile güç tüketmiyor.

vidalara wd40 sıkıp açman ve güç kablolarını makaron ile bağlaman faydalı olacaktır. ısınma durumunda senin fan yetersiz kalabilir veya daha büyük risk olarak kalem ile durdurduğun fan motoru ısınıp yangın çıkarabilir. pc den ziyade evi yakarsın hocam. 300 400 liraya 300w bir güç kaynağı al geç böyle risk alınmaz.

Yaa fanı değiştir yada yeni PSU al fanı durdurma diye çözüm mü olur.

En ısınan parça PSU zaten. Aktif elektirik geçiyor sürekli içinden. Dendiği gibi sadece PC'yi değil evi bile yakarsın anlamadan.

Sıfır veya sahibinden üstünden flan 2. el 300-400 W ta olsa bir PSU al kafan rahat kullan.

Adam
İyi günler. Elim de ki 220W PSU'nun fanı 1.9 TDI motor gibi ses çıkarıyor. Bu sistemi sunucu olarak 7/24 kullanıyorum ve benim için öyle çok önemli bir sistem değil. O yüzden gidip de bu sistem için yeni bir PSU veya PSU'ya fan almak istemiyorum. Onun yerine elimde bulunan bir fan var, onu kullanmayı planlıyordum. PSU'nun içini açıp içerdeki fanın gücünü kesecektim, ardından elimdmeki fan PSU'ya sığmayacak kadar büyük olduğu için hava girişi kısmına PSU'nun dışından yapıştırıp soğutma işlemmini öyle sağlayacaktım ama PSU'yu bir türlü açamadım. Vidaları hangi alet ile denersem deneyeyim çok sıkıştığı için açılmıyor. Bende bunun yerine PSU'nun dışından kalem sokarak fanı durdurdum ama gücünü kesmedim. Havalandırma deliklerinden dediğim gibi diğer büyük fanı yapıştırdım. PSU'yu yaklaşık bu şekilde 4 saat kullandım ve bu 4 saat içerisinde sık sık ölçüm yaptım. 4 saat boyunca bir sorun çıkmadı ve PSU' eskisinden bayağı bir serin çalışmaya başladı.

Sorum şu: Bu yaptığımm işle sonucu fanda güç olup dönemediği için bir sorun çıkar mı? Dediğimm gibi sıcaklık değerleri şu an daha iyi durumda, PSU neredeyse hiç ısınmıyor, oda sıcaklığı ile aynı diyebilirim. Elim ile neresine dokunursam dokunayım önceden ısınan yerler artık hiç ısınmıyor bile.
Ayrıca PSU 220watt ama tahminimce sistem 50 watt bile güç tüketmiyor.
Adamlar boşuna çeşit çeşit test ile fan koyuyor. O fan sus diye yok sonuçta ayrıca pc yi açıp nasil kullanacaksın dalginligina gelir yangın çıkar fark edemeden ev yanar. Hiç girme o işlere yeni psu al bak keyfine. Kafan rahat olsun en azından.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sunucu olarak demişsin 7 24 açık sen uyurken yangın çıksa ne yapacaksın uykunun ortasında onu fark edene kadar ev yanar da boğulursun dumandan ya da yanarsin küçücük pintilik yapana kadar ciddi ciddi güzel bi psu al

Geri