Öneri Iphone 11 im bozuldu yaptırayım mı yoksa değişeyim mi? (öneri)

İphone 12'nin pili 1 günü kurtarmaz. 2815 mah pili var

Günü kurtarması mühim değil bana dediğim gibi kamerası önemli oyun oynayan biride değilim tabi ekran akıcı olsa daha iyi olur prolarda 120hz geliyormuş ama illa oda şart değil sadece 1-2 sene içinde yine değişmek zorunda kalmak istemiyorum çünkü 11 bile eski sayılır artık.

fazla değişişen bir şey olmaz ip 11 ne 1 gün çıkarmıyor zaten :D

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şimdiden hayırlısı olsun diyorum
13 pro 40 eder mi? bir şey diyemiyorum maalesef

Evet evet işte üstte cevap verdiğim gibi amacım zaten 1 günü illa çıkarsın değil fakat almışken tekrar tekrar değişmek istemiyorum en azından 1-2 sene içinde.

5K edecek neyi var ki cihazın anakart mı yandı komple?
iPhone 11 in problemi nedir?

İkinizde hocam benzer soru sorduğunuzdan tek cevap yazayım şöyle cihazın sarj entegresinde problem varmış zaten benim bundan haberim yoktu ben dış kasa söyledim komple ve LCD ekranı (telefonu işte kullandığımdan iyice talaş toz olmuş ve yere düşüp durmaktan kasada ekranda çok kötü durumdaydı artık) dedim yaptırayım kuzenim Turkcell bayisi var toptancılarından ucuza geliyor dışarıda sadece kasa 2500-3000 iken ben 3700 e komple dış kasa & ahize grubu & sarj soketi & alt hoparlör dahil tüm parçaları aldım fakat ben bazen olan sarj problemi sarj soketindendir diye düşünüyordum meğer entegrede sorun varmış telefonu topladık açıldı hiç bir sorun yok sarjı az kalmış diye sarja bi taktık gitti cihaz açılmıyor şuan. Ondan bende zaten bunu 2 sene kadar olmuştu alalı şuan satcak olsam zaten zararına satıyorum yapsam bile ondan yaptırmaktansa komple değişeyim diyorum telefonu uğraşmayıp.

Günü kurtarması mühim değil bana dediğim gibi kamerası önemli oyun oynayan biride değilim tabi ekran akıcı olsa daha iyi olur prolarda 120hz geliyormuş ama illa oda şart değil sadece 1-2 sene içinde yine değişmek zorunda kalmak istemiyorum çünkü 11 bile eski sayılır artık.

Evet evet işte üstte cevap verdiğim gibi amacım zaten 1 günü illa çıkarsın değil fakat almışken tekrar tekrar değişmek istemiyorum en azından 1-2 sene içinde.

İkinizde hocam benzer soru sorduğunuzdan tek cevap yazayım şöyle cihazın sarj entegresinde problem varmış zaten benim bundan haberim yoktu ben dış kasa söyledim komple ve LCD ekranı (telefonu işte kullandığımdan iyice talaş toz olmuş ve yere düşüp durmaktan kasada ekranda çok kötü durumdaydı artık) dedim yaptırayım kuzenim Turkcell bayisi var toptancılarından ucuza geliyor dışarıda sadece kasa 2500-3000 iken ben 3700 e komple dış kasa & ahize grubu & sarj soketi & alt hoparlör dahil tüm parçaları aldım fakat ben bazen olan sarj problemi sarj soketindendir diye düşünüyordum meğer entegrede sorun varmış telefonu topladık açıldı hiç bir sorun yok sarjı az kalmış diye sarja bi taktık gitti cihaz açılmıyor şuan. Ondan bende zaten bunu 2 sene kadar olmuştu alalı şuan satcak olsam zaten zararına satıyorum yapsam bile ondan yaptırmaktansa komple değişeyim diyorum telefonu uğraşmayıp.
Alabiliyorsan almışken 16e gibi güncel cihazlara bak bence, uzun yıllar kullanırsın 12 alsan hem en fazla 3 sene sonra berbat hale gelecek hem değeri düşecek.

16 çıkmam zor hocam ya 35-40k çıkabilirim max.
Hocam çok açık konuşayım, 35-40k para ios tarafında güzel cihazlar sunmuyor. Benim fikrimce ölü yatırım olur. Ha kesin iphone alacağım dersen bütçe artırman uzun vade için en sağlıklısı olur. O da olmaz diyorsan şahsen yenilenmiş telefondansa temiz ikinci el bakarım. Cihaz yenileme konusunda hiçbir firmaya güvenmiyorum, tanıdığın telefoncu varsa temiz ikinci el ayarlaman daha iyi olur benim gözümde.

Anladım fazla uğraşılcak cihaz değil bu işleri yaptığımdan hocam tavsiye.

En güzeli git bütçenin yettiği en yeni modeli al, minimum bi iPhone 13 kurtarır seni.

YD Cihaz kullanırım dersen de onlara da bakabilirsin 15pro-16pro

Düz 16'dan bahsetmiyor. Iphone 16e 40000 tl ve sıfır iphone 15'ten bile ucuz.

16e pek içime sinmedi hocam ya 13pro daha sıcak geliyor şuan.

Anladım fazla uğraşılcak cihaz değil bu işleri yaptığımdan hocam tavsiye.

En güzeli git bütçenin yettiği en yeni modeli al, minimum bi iPhone 13 kurtarır seni.

YD Cihaz kullanırım dersen de onlara da bakabilirsin 15pro-16pro

Evet hocam içim soğudu cihaza karşı zaten topladık ettik o kadar durduk yerde arıza yaptı bende aynı şekilde haşır neşir olduğumdan dedim telefon almayayım bunu hallederim diye de büyük ihtimalle sarj entegresi yandı gibime gleiyor. İşte bende aynı şekilde 13 veya 13pro denk getirirsem alayım diyorum içime sindi gibi.

Hocam çok açık konuşayım, 35-40k para ios tarafında güzel cihazlar sunmuyor. Benim fikrimce ölü yatırım olur. Ha kesin iphone alacağım dersen bütçe artırman uzun vade için en sağlıklısı olur. O da olmaz diyorsan şahsen yenilenmiş telefondansa temiz ikinci el bakarım. Cihaz yenileme konusunda hiçbir firmaya güvenmiyorum, tanıdığın telefoncu varsa temiz ikinci el ayarlaman daha iyi olur benim gözümde.

Valla hocam ios kolay kolay şaşacağımı sanmam çünkü Google & Android tarafında gerek yedekleme gerek fotoğraflar kısmı olsun çok kafa karıştırıyor iCloud daha iyi geliyor bana, yenilenmiş olarakta şimdi isim veremeyeceğim fakat bir firmadan daha önce aldım garantiye hoparlör sebebiyle giden cihazın ekran ahize sarj soketi her şeyini durduk yerde değişip cihazın içine etmişlerdi ama yakın dönemde farklı bir firmadan yine bir yakına iPhone 11 almıştım (kendimin bozulan değil onu 2.elden almıştım ilandan) fakat o cihaz gayet temiz geldi hala kullanıyor kendisi firmadan firmaya çok değişiyor bu yenileme işi.

16e alınmaz. İphone tarafında bir kez alayım uzun süre kullanayım denilecek tek cihaz 17 baz modeli. Ona da yaklaşık 70 bin lira isteniyor, çok fazla.
Yenilenmiş iphone 2 kez aldım. Senatech'ten. Sorun yaşamadım. Sonrasında Kredi kartına vade farksız 9 taksitle nothing 3a aldım. Çok memnunum. Apple ekosistemindeyim.
( mac,ipad,airpods) ama telefonum android oldu. İlk başta zorlandım ancak şu anda tüm işlerimi kolayca hallediyorum.
Notlar için google keep ve onenote kullanıyorum. Ayrıca evernote da çok iyi.
Galeri uygulaması için google photos ve galeri kullanıyorum. İcloud hesabından hepsini gmail hesabına taşıdım, kendi kendine 2-3 gün içinde binlerce fotoğraf google galeriye geldi. Kabloyla falan uğraşmadım.
İphonelara dosya göndermek için quickshare kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde senkronizasyon iki platform arasında açıldı.
Kullandığım uygulamanın android tarafında çok ucuz olduğunu farkettim. ( mesela microsoft 365 50 gb depolama alanı androidde daha ucuz.)
Office için wps office kullanıyorum. Pdf bile düzenleyebiliyorsunuz ve telefondan anında erişim mümkün. Yani platformlar arasında anında senkronize oluyor. Microsoft bile denedim ama hem senkronizasyon hem de f/p açısından wps çok iyi.

Bunun dışında telefonda başka bir işlemim yok. Gündelik işler için ipad, rapor yazmak vs için ise mac kullanıyorum. ( Mac'i de yenilenmiş aldım, sorun yaşamadım. ) İpad'im hücresel destekli olduğundan ve hep yanımda olduğundan, telefonu gün içinde sosyal medya, whatsapp ve görüşme dışında kullanmıyorum. Ha bir de toplu taşımada bir şeyler izlemek için kullanıyorum telefonumu.

Yanlış anlamayın, size androide geçin demiyorum. Sadece iki platform arası artık eskisi gibi uyum sorunu yok. Bazı sınırlar gevşetildi ( quickshare gibi) dolayısıyla iphone'a o kadar para vermektense android tarafında uzun süre güncelleme veren ve arayüzü hafif olan bir marka/model araştırmanız daha iyi olacaktır. Hayır, android istemiyorum diyorsanız senatech ( herhangi bir bağlantım yoktur, sadece kişisel deneyimim olumlu olduğu için yazıyorum.) satıcısından pazaryeri satıcıları üzerinden 12 takside varan fırsatlarla alım yapabilirsiniz. Bunun dışında nsmart adlı satıcının da yorumları iyi. Ama deneyimim olmadı o satıcıyla.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim sırayla cevaplayayım yenilenmiş daha önce kardeşime reklam olmasın "Yepy" üzerinden satın aldım ekranda bizim yüzümüzden sorun oldu ama onun dışında hiç bir problem yaşamadım.

Android düşünmüyorum tüm verilerim iCloud'da ve daha kolay geliyor fotoğraf not yedekleme olarak iCloud.

iPhone 12 128GB 18.000 TL
iPhone 12 Pro 128GB 25.000 TL
iPhone 14 128GB 35.000 TL
iPhone 15 128GB 41.000 TL

Fiyatlar ortalama bu şekilde
Bedava verseler yenilenmiş telefon almayın hocam. Çok fazla başı yanan var. Temiz 2. el çok daha iyi olur. Ama orda da çok dolandırıcılık vs. dönebiliyor dikkat etmek laızm.

Geri