Oppo find x9 pro 82799 TL ! Lansman fiyatı 90 bindi

yarma ya

Tamamen ŞAHSİ DÜŞÜNCEM:

Android her cihaz fazlasıyla değer kaybediyor. Samsung bile kutuyu açınca kafadan %20 (Ortalama bir değer veriyorum) değer kaybederken Oppo'yu yarı fiyatına anca satarsınız. Özelliklerine hiç bakmadım ama geri dönüşü olmayacak bir ürüne 83K bayılmak bana fazlasıyla yanlış geliyor. Bu bütçelerde direkt Android almak saçma zaten ama illa alınacaksa da bu Oppo olmaz o kesin :)
Yılın telefonu. Sosyal medyada oppo bir anda sükse olunca Türkiye ekibi de fiyatlandırma konusunda yüksek bir çıtada tuttu. İlk satışlar beklendiği gibi gitmeyince yaklaşık 7 bin düştüler. Daha da düşer ilk çıkış fiyatının 10-12 bin altına kadar inebileceğini tahmin ediyorum. Zira 100k bandında Apple varken oppo, xiaomi gibi markaların şansı yok

Tamamen ŞAHSİ DÜŞÜNCEM:

Android her cihaz fazlasıyla değer kaybediyor. Samsung bile kutuyu açınca kafadan %20 (Ortalama bir değer veriyorum) değer kaybederken Oppo'yu yarı fiyatına anca satarsınız. Özelliklerine hiç bakmadım ama geri dönüşü olmayacak bir ürüne 83K bayılmak bana fazlasıyla yanlış geliyor. Bu bütçelerde direkt Android almak saçma zaten ama illa alınacaksa da bu Oppo olmaz o kesin :)
Bu fiyatlarda haklısın ama 55-70 arası alınabilecek mantıklı sıfır iphone cihaz yok birde bu bütçelerde android alan ios alana kıyasla her sene değişmek için değilde 6 7 sene kullanmak için alıyor genelde bu ikinci el değeri olayı bana saçma geliyor zevk almaya bakın azcık.

Android ciyim ama kusura bakmayın 90 bin bu ucubeye verilmez.

90K veriyon amoled ekran kullanıyon, yarı parasına oled ekrana sahip telefonlar var. Üstelik FHD+ nedir ya? harbiden yazık. Şu kalibrede telefona bu çözünürlük rezalet. İşlemci zaten facia, 90K ver mediatek kullan. Tamam güçlü işlemci ama bir Snapdragon gen5 elite değil.

Özetle 40-50K lık telefon ki o paraya yine almam.

bilmeden yorum yapmak böyle oluyor işte :D. Zaten bu telefonu alacak kişi 1yıl kullanmak için almayacak alan varsa da zaten parayı sıkıntı edecek birisi değil. Ayrıca android tarafında en iyi yazılıma sahip 2-3 markadan birisi.
Oraya kocaman Şahsi düşüncem yazmışım. Herhangi bir bilgi, kanıt içermiyor zaten benim kendi düşüncem bu. Sanki bir şey kanıtlamaya çalışıyormuşum gibi neyi bilmeyeyim de yorum yapayım :D

Çoğumuz telefonu 1 sene kullanıp satmak için almıyoruz ancak acil bir durum olur satmak gerekir, ha o zaman bir halta yaramaz. Yazılımı da eleştirmedim konuyu nerenle okudun bilmiyorum, Android olması değer kaybetmesi için yeterli bir sebep. Bunları yazarken de belirteyim hiç Apple cihaz kullanmadım konuyu bambaşka anlayan biri olduğun için gelir Apple fanboyu ilan edersin beni diye açıklama gereği duydum. aktif olarak S24 Ultra kullanıyorum. S24U'yu da TR'den 60K verip paramı hiç edeceğime 25K'ya YD aldım. TR olarak bunu da almazdım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu fiyatlarda haklısın ama 55-70 arası alınabilecek mantıklı sıfır iphone cihaz yok birde bu bütçelerde android alan ios alana kıyasla her sene değişmek için değilde 6 7 sene kullanmak için alıyor genelde bu ikinci el değeri olayı bana saçma geliyor zevk almaya bakın azcık.
Hocam TR şartlarında zevk almaya bakmak biraz yürek istiyor xD
YD S24U kullanıyorum ben, TR 60K iken 25K'ya aldım. Bozulsa zoruma gitmez

Son düzenleme:
O yorumda özelliklerine bakmadan bu fiyat verilmez demiş, bende buna istinaden "bilmeden" diye yazdım ayrıca bunca özelliğe Tr şartlarında 84k çok bir para değil şuan 100k dan ucuz amiral gemisi yok sayılır. Apple konusu ise kamera benzerliği olarak değil arkadaki kamera adasını boydan boya uzatmasına gönderme yapmıştım. Zaten bütün firmalar birbirinden bir şeyler kopyalıyor bunu kimse inkar edemez ama o arkadaş sanki her şey appledan alınma gibi bir yorum yapmış bu yüzden cevap verme gereği duydum yoksa benim apple'dan hiçbir şey çalmadılar diye bir iddiam yok. Oppo konusuna gelirsek eğer satmakla işi olmayan kişiler kesinlikle alabilir. Youtube da tüm yerli yabancı incelemeler övgüyle bahsediyor hatta Marques Brownlee yılın en iyi kamerasına sahip telefon ödülünü oppo find x9 proya verdi. Çöp çekilecek bir cihaz asla değil, değer kaybeder ama kullanıcı için sorun olacağını sanmıyorum
Android + 83K fiyat = kutuyu açınca 60K

Şu yorumu yapabilmek için cihazın özelliğine tabii ki bakmaya gerek yok. Yoldan çevirsek 100 kişiye sorsak desek ki Android cihaz değer kaybeder mi, 105'i şu dediğimi onaylar. Söylediğimin sadece bu cihaz nezlinde olmadığını, Android herhangi bir cihaza 80 küsür bin TL verilmemesi gerektiğini yazmama rağmen bilmeden yorum yapıyor diyorsan sıkıntı bende değil sende hocam :)

Arkadaşlar bende fiyatının yüksek olduğunu düşünüyorum ancak kaçırdığınız bir nokta var . Bu telefona denk seviyediki rakipleri vivox300 pro 100 bin , iphone 17pro 512 gb olan versiyon 115 bin , OnePlus 15 78 bin ki kamerası rezalet , s25 ultra 88 binlerde s26 ultra çıktığı zaman 100 binden çıkacak yüksek ihtimal ile , honor magic 8 pro daha çıkmadı tahmini fiyat olarak 75 bin diyorlar yani fiyatlar zaten yükseldi Xiaomi mi 17 ultra 100 bin civarı tahmini fiyatı var ram ve bellek depolama krizi konusu fiyatları çok yükseğe çıkardı açıkçası o yüzden benimde fiyat aldım kayboldu 83 bin verilir mi diye . iPhone al diyen arkadaşlar 83 bine düz iPhone 17 alınır ancak o telefonla bu telefon arasında dağlar kadar fark var . Oppo yazılım konusunda çok iyi cihaz şuan kullandığım OnePlus telefonla aynı sayılırlar 6 senelik OnePlus 8 telefonum hala yağ gibi kayıyor sadece batarya ve kamerasından memnun değilim diye değiştireceğim ne alacağım konusunda kararsızım açıkçası. Oppo da ayriyeten kutudan adaptör , kılıf , kırılmaz cam çıkıyormuş bunlarda nereden baksanız 3 bin tutar degeri indirimli halinde 80 bin gibi dusunulebilirdi ancak şuan indirim bitti vatan gece yine indirim yapar mı bilmiyorum.

çok güzel telefon, keşke benim olsa :d ama fiyat çok be agam. 60-70k arası çıkartsalar şunu ne güzel olurdu.

Android + 83K fiyat = kutuyu açınca 60K

Şu yorumu yapabilmek için cihazın özelliğine tabii ki bakmaya gerek yok. Yoldan çevirsek 100 kişiye sorsak desek ki Android cihaz değer kaybeder mi, 105'i şu dediğimi onaylar. Söylediğimin sadece bu cihaz nezlinde olmadığını, Android herhangi bir cihaza 80 küsür bin TL verilmemesi gerektiğini yazmama rağmen bilmeden yorum yapıyor diyorsan sıkıntı bende değil sende hocam :)
Hocam sende doğrusun ama şöyle bir gerçek var zaten iphoneun sağladığı ikinci el fiyatı avantajı telefonu aldığın fiyatı ile kendini nötrlüyor yani zaten sen 700 dolarlık telefonu 1400 dolara alıyorsun bırakda ikinci el düşmesin örnek olarak resime bakabilirsiniz

Ekler

• 1000016368.webp
    1000016368.webp
    63.9 KB · Hit: 17
Hocam sende doğrusun ama şöyle bir gerçek var zaten iphoneun sağladığı ikinci el fiyatı avantajı telefonu aldığın fiyatı ile kendini nötrlüyor yani zaten sen 700 dolarlık telefonu 1400 dolara alıyorsun bırakda ikinci el düşmesin örnek olarak resime bakabilirsiniz
Ben İphone tercih etmiyorum. O yüzden YD S24U kullanıyorum zaten. Android değer kaybediyor İphone da almıyorsun ne olsun istiyorsun diyebilirsin, YD tercih ediyorum ve tavsiye ediyorum Android isteyen arkadaşlara.

Ancak Attığınız görsel ve rakamlara göre düz mantıkla bakınca bile 80K'ya alınan S24U'yu 1 sene sonra 50'ye bile zor satacakken 15 Pro'yu 65-70'e verirsiniz.

Daha 2 gün önce YD 16 Pro sattım komşumun cihazıydı. Mart 2025'te 35-36K'ya sıfır aldığımız cihazı çizik ve lekeleri olmasına rağmen 32'ye ilana koyduktan 10 dakika sonra satıldı. kayıp %10-12 civarı.

Elimdeki S24U'yu sıfırı 32K iken 1 haftalık 2. elini 25K'ya aldım 1 sene oldu. Şuan 25 yazsam kaç ay ilanda durur bilmiyorum. Sıfır alsaydım 7K, %30'a yakın kayıp olurdu. Bana satan arkadaşın zararı 1 haftada 7K :( Kayıp her türlü android'de daha fazla. Dolar hesabına girersek işin içinden çıkamayız, vergisi cartı curtu 2X ödüyoruz zaten her cihaza.

Geri