Yılın telefonu. Sosyal medyada oppo bir anda sükse olunca Türkiye ekibi de fiyatlandırma konusunda yüksek bir çıtada tuttu. İlk satışlar beklendiği gibi gitmeyince yaklaşık 7 bin düştüler. Daha da düşer ilk çıkış fiyatının 10-12 bin altına kadar inebileceğini tahmin ediyorum. Zira 100k bandında Apple varken oppo, xiaomi gibi markaların şansı yokTamamen ŞAHSİ DÜŞÜNCEM:
Android her cihaz fazlasıyla değer kaybediyor. Samsung bile kutuyu açınca kafadan %20 (Ortalama bir değer veriyorum) değer kaybederken Oppo'yu yarı fiyatına anca satarsınız. Özelliklerine hiç bakmadım ama geri dönüşü olmayacak bir ürüne 83K bayılmak bana fazlasıyla yanlış geliyor. Bu bütçelerde direkt Android almak saçma zaten ama illa alınacaksa da bu Oppo olmaz o kesin![]()
Bu fiyatlarda haklısın ama 55-70 arası alınabilecek mantıklı sıfır iphone cihaz yok birde bu bütçelerde android alan ios alana kıyasla her sene değişmek için değilde 6 7 sene kullanmak için alıyor genelde bu ikinci el değeri olayı bana saçma geliyor zevk almaya bakın azcık.Tamamen ŞAHSİ DÜŞÜNCEM:
Android her cihaz fazlasıyla değer kaybediyor. Samsung bile kutuyu açınca kafadan %20 (Ortalama bir değer veriyorum) değer kaybederken Oppo'yu yarı fiyatına anca satarsınız. Özelliklerine hiç bakmadım ama geri dönüşü olmayacak bir ürüne 83K bayılmak bana fazlasıyla yanlış geliyor. Bu bütçelerde direkt Android almak saçma zaten ama illa alınacaksa da bu Oppo olmaz o kesin![]()
Oraya kocaman Şahsi düşüncem yazmışım. Herhangi bir bilgi, kanıt içermiyor zaten benim kendi düşüncem bu. Sanki bir şey kanıtlamaya çalışıyormuşum gibi neyi bilmeyeyim de yorum yapayımbilmeden yorum yapmak böyle oluyor işte. Zaten bu telefonu alacak kişi 1yıl kullanmak için almayacak alan varsa da zaten parayı sıkıntı edecek birisi değil. Ayrıca android tarafında en iyi yazılıma sahip 2-3 markadan birisi.
Hocam TR şartlarında zevk almaya bakmak biraz yürek istiyor xDBu fiyatlarda haklısın ama 55-70 arası alınabilecek mantıklı sıfır iphone cihaz yok birde bu bütçelerde android alan ios alana kıyasla her sene değişmek için değilde 6 7 sene kullanmak için alıyor genelde bu ikinci el değeri olayı bana saçma geliyor zevk almaya bakın azcık.
Android + 83K fiyat = kutuyu açınca 60KO yorumda özelliklerine bakmadan bu fiyat verilmez demiş, bende buna istinaden "bilmeden" diye yazdım ayrıca bunca özelliğe Tr şartlarında 84k çok bir para değil şuan 100k dan ucuz amiral gemisi yok sayılır. Apple konusu ise kamera benzerliği olarak değil arkadaki kamera adasını boydan boya uzatmasına gönderme yapmıştım. Zaten bütün firmalar birbirinden bir şeyler kopyalıyor bunu kimse inkar edemez ama o arkadaş sanki her şey appledan alınma gibi bir yorum yapmış bu yüzden cevap verme gereği duydum yoksa benim apple'dan hiçbir şey çalmadılar diye bir iddiam yok. Oppo konusuna gelirsek eğer satmakla işi olmayan kişiler kesinlikle alabilir. Youtube da tüm yerli yabancı incelemeler övgüyle bahsediyor hatta Marques Brownlee yılın en iyi kamerasına sahip telefon ödülünü oppo find x9 proya verdi. Çöp çekilecek bir cihaz asla değil, değer kaybeder ama kullanıcı için sorun olacağını sanmıyorum
Hocam sende doğrusun ama şöyle bir gerçek var zaten iphoneun sağladığı ikinci el fiyatı avantajı telefonu aldığın fiyatı ile kendini nötrlüyor yani zaten sen 700 dolarlık telefonu 1400 dolara alıyorsun bırakda ikinci el düşmesin örnek olarak resime bakabilirsinizAndroid + 83K fiyat = kutuyu açınca 60K
Şu yorumu yapabilmek için cihazın özelliğine tabii ki bakmaya gerek yok. Yoldan çevirsek 100 kişiye sorsak desek ki Android cihaz değer kaybeder mi, 105'i şu dediğimi onaylar. Söylediğimin sadece bu cihaz nezlinde olmadığını, Android herhangi bir cihaza 80 küsür bin TL verilmemesi gerektiğini yazmama rağmen bilmeden yorum yapıyor diyorsan sıkıntı bende değil sende hocam![]()
Denk değiliphone 17pro 512 gb
17 pronun daha mı iyi daha mı kötü olduğunu düşünüyorsunuz hocam.Denk değil
Ben İphone tercih etmiyorum. O yüzden YD S24U kullanıyorum zaten. Android değer kaybediyor İphone da almıyorsun ne olsun istiyorsun diyebilirsin, YD tercih ediyorum ve tavsiye ediyorum Android isteyen arkadaşlara.Hocam sende doğrusun ama şöyle bir gerçek var zaten iphoneun sağladığı ikinci el fiyatı avantajı telefonu aldığın fiyatı ile kendini nötrlüyor yani zaten sen 700 dolarlık telefonu 1400 dolara alıyorsun bırakda ikinci el düşmesin örnek olarak resime bakabilirsiniz