Taksi çıkması araç alınır mı?

Toyota bak. Adam tanıyorum prius'u vardı, diyor araba yağ yakıyor, su kaçırıyor sürünüyor resmen çıkmayan hata kodu yok hız göstergesi noel ağacı,

ama agaa ben seni yolda bırakmam diyo, 300 kg yükle istediğin yere ulaştırırım. Adam arabayı sattığında üzülmüştü :D Yorgun savaşçıdır Toyotayı hafife almayın
Hafife alacak adamda varsa videoyu izlesin.

Taksi çıkması var bende. Fiat albea 800 binde:). 640 da motoru rektefiye olmuştu. İster istemez masraf yaptı biraz.

Biraz şans işi ama taksi kullanımı yoğun olduğu için parçalar hızlı eskiyor yada masrafı oluyor.

Toyota öneren arkadaşlar olmuş. Toyota efsane kasa benzin LPG olan model uzun yıllar daha gider.

şuan araç alma fikrim var fakat vergilerden dolayı araçlar fuhuş fiyatlarda bende biraz bakındım taksi çıkması fiat egealar dikkatimi çekti 350.000tl bandına rektefiyeli yada sandık motorlu bulunabiliryor manuel 1.3 multijet sizce alınır mı? bu paralara başka araç baksam e39 bakıyorum ama onlarda çok bitik araçlar ne yapmak mantıklı olur
Bir ara bende bakmıştım çoğu 400-500k km'deler . Pertleri çıkmış yani . İlle alacağım diyorsan Toyota Corolla serisi tavsiye ederim mesela : Dana burun , kaldımı bilmiyorum ama efsane kasa , hybrid tavsiye ederim . Genellikle ağrızası diğerlere nazaran daha az olan , parçası kolay bulunan bir araç .

Bir ara bende bakmıştım çoğu 400-500k km'deler . Pertleri çıkmış yani . İlle alacağım diyorsan Toyota Corolla serisi tavsiye ederim mesela : Dana burun , kaldımı bilmiyorum ama efsane kasa , hybrid tavsiye ederim . Genellikle ağrızası diğerlere nazaran daha az olan , parçası kolay bulunan bir araç .
Bende 1 ay olalı Corolla Fielder aldım.
Özellikleri az ve turbosu yok diye derdi yok tasası yok. Bataryası zaten uzun ömürlü.
Eski araç alınsa bile, Ele para geçtikçe tek tek yeni bataryalardan alıp tutmak gerek. Batarya Arıza kodu gördüğün gibi komple değiştirmekle ferahlarsın.

Tümden masraf yapmaktan iyidir. Göze görünmez,
Birde Bujileri pahalı ya. Hybrid arabalarında genelde 1NZ-FXE motoru yaygın.
En iyi performanslı uzun ömürlü Bujisi part numarası 90919-01284 diye aratın bulursunuz.
Çift iğneli , 3 kontak İridium kafalı yüksek performans ve sıcak çalışacak buji.
Bobin Az voltaj veriyor diye diğer kodlu bujileri takarsanız Bobini zorlayıp yakma durumu var. Çünkü Buji düşük voltajda çok iyi performans sergiliyor. Sürekli start stop halinde sıcaklık değerlerini koruyor diğer bujiler hızlı ısınmıyor kurum tutuyor.

Nereden biliyorum. 3 gün oldu usta yanlış buji taktı sanırım onun için check engine lambası yandı. ama Gemini ve Chat gpt bana ustanın aldırdığı başka bujinin yanlış olduğunu kanıtlarıyla sundu. Eski bujilerimi yerine taktırdım hataları sildirdim.

Bu yapay zeka keşke otomobil ustası olsaymış.

Ustanız bir ürün önerdiğinden önce, arabanın motorunun ismini tipini ve önerdiği ürünün part numarasını yapay zeka ile sorgulatın. Uyumluysa alın uyumsuzsa ustayı terk edin.

Yani taksi çıkması değil de aracın durumuna bağlı, kmsi bakımı fln ki doğal olarak taksi aracı olduğu için yüksektir. Yorma ihtimali yüksek olur, parça fiyatlarıda zaten lüks araçlar taksi olmadığı için rahat bulunur fiyatlarıda ucuzdur da, herşeyi sorun çıkarsa arabanın fiyatı kadar daha ödersin gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tabi bir de işçilik parası var.

Kaliteyi ucuza alamazsın.

Milletin deli gibi araba kovaladığı yerde araçlar ucuz oluyorsa anla ki bir sorun sıkıntı veya RİSKİ varki ucuz oluyor. Yok bizim Türk insanı boşta bırakır mı o araçlar iyi çıkıyor olsa.

Taksi çıkması araçlarda da ana mesela RİSK. Ahmet almıştır onun şansına bakımları zamanında yapılmış bir araç düşmüştür arıza vermez. Ama sen alırsın sanayiden çıkamazsın. Sanayide her şey deli para zaten 2 ışık yansa 30-40k lık oluyon. Büyük bir arızada 50-100k lık olmayacağının garantisi mi var. TÜVTÜRK te denetimlerde sıkı geçmez muayneden kıvranır durursun.

Sonuçta her parçanın bir ömrü var. Aktif trafikte sabah 6 akşam 6 veya belki 7 gün 24 saat yıllarca sıcak soğuk kar kış yağmur demeden dur kalk yapan km çeviren bir araç ve 300-400 bin km üstü yol yapmış aracı almak bence Mantıklı değil.

Accent tam o paraların arabası mümkünse benzinli 1.6 ama km orjinalliğini mutlaka kontrol edin

Kaliteyi ucuza alamazsın.

Milletin deli gibi araba kovaladığı yerde araçlar ucuz oluyorsa anla ki bir sorun sıkıntı veya RİSKİ varki ucuz oluyor. Yok bizim Türk insanı boşta bırakır mı o araçlar iyi çıkıyor olsa.

Taksi çıkması araçlarda da ana mesela RİSK. Ahmet almıştır onun şansına bakımları zamanında yapılmış bir araç düşmüştür arıza vermez. Ama sen alırsın sanayiden çıkamazsın. Sanayide her şey deli para zaten 2 ışık yansa 30-40k lık oluyon. Büyük bir arızada 50-100k lık olmayacağının garantisi mi var. TÜVTÜRK te denetimlerde sıkı geçmez muayneden kıvranır durursun.

Sonuçta her parçanın bir ömrü var. Aktif trafikte sabah 6 akşam 6 veya belki 7 gün 24 saat yıllarca sıcak soğuk kar kış yağmur demeden dur kalk yapan km çeviren bir araç ve 300-400 bin km üstü yol yapmış aracı almak bence Mantıklı değil.
Sanayide o kadar çapulcu hırsız varki arabayı emanet edemiyor adam.
Şuanki zamanda Araç muayene cihazı alıp OBD2 tüm araçların hata kodlarını görmek mümkün.

Google play markette OBD2 cihazına bağlanan tonlarca uygulama var. Artık dakika başı usta yanına gitmeye bile gerek yok.
Hatayı silersin, bakarsın olmadı yine belirdi hatanın sebebini Chat gpt söyler. sorunlu parçanın yenisini önerir alıp sadece onu değiştirirsin.

Abi herkes kurnaz, güvenmek istediğin adamlar bile arkanca iş çevirir.

Şuanki zamanda Araç muayene cihazı alıp OBD2 tüm araçların hata kodlarını görmek mümkün.

Google play markette OBD2 cihazına bağlanan tonlarca uygulama var. Artık dakika başı usta yanına gitmeye bile gerek yok.
Hatayı silersin, bakarsın olmadı yine belirdi hatanın sebebini Chat gpt söyler. sorunlu parçanın yenisini önerir alıp sadece onu değiştirirsin.

hocam zaten şuan özellikle imkalar çok gelişti birazda el becerisi varsa sanayiye gitmekte çok saçma durumda kalmaya başladı benim evimde hertürlü araç gereç var el becerimde var pek usta sıkıntımda yok ki redditle birçok aracım en ufak sorunlarına kadar çözüm var artık birazda kendiniz anlarsanız pek problem olacağını sanmam

hocam zaten şuan özellikle imkalar çok gelişti birazda el becerisi varsa sanayiye gitmekte çok saçma durumda kalmaya başladı benim evimde hertürlü araç gereç var el becerimde var pek usta sıkıntımda yok ki redditle birçok aracım en ufak sorunlarına kadar çözüm var artık birazda kendiniz anlarsanız pek problem olacağını sanmam
Ya abi gözümün önünde arkadaşımın arabası için usta yanındaki çırağa sesleniyor motor bölümünde parçayı sök.
Çırak kaputu açık motorün üzerine çıkıp çöküyor aşağı başlıyor sökmeye. Ayağının altındaki su haznesini kırıyor.

Sonra yapıştırırım abi üzülme diyip güya yapıştırıyor. Sonuç? Arkadaşım yeni radyatör su haznesi alıyor.

Yaşandı abi ve adam ne diyeceğini bilemiyor.

Yaa babam geçen sene arabasını götürmüş sanayiye 1-2 ustaya ABS ışığı yanıyor diye. Adam direk abi beyne bakmamız lazım ordan olabilir yok bunların beyinleri kolay bulunmuyor yok öyle yok böyle 30-35k masraf çıkar demişler.

Başka bir adama götürüyor hemen cihaza bağlıyor bir reset mi atıyor ne yapıyorsa hata siliniyor abi 5-10 bin km sonra abs hidrolik yağını değiştirirsen iyi olur deyip para bile almadan gönderiyor. Farka bak bir ustaya girsen 30-35k lık olacan araç 2-3 gün yatacak orda birde. Dİğer tarafta aynı gün 15 dk da ücretsiz çıkıyon.

Yaa babam geçen sene arabasını götürmüş sanayiye 1-2 ustaya ABS ışığı yanıyor diye. Adam direk abi beyne bakmamız lazım ordan olabilir yok bunların beyinleri kolay bulunmuyor yok öyle yok böyle 30-35k masraf çıkar demişler.

Başka bir adama götürüyor hemen cihaza bağlıyor bir reset mi atıyor ne yapıyorsa hata siliniyor abi 5-10 bin km sonra abs hidrolik yağını değiştirirsen iyi olur deyip para bile almadan gönderiyor. Farka bak bir ustaya girsen 30-35k lık olacan araç 2-3 gün yatacak orda birde. Dİğer tarafta aynı gün 15 dk da ücretsiz çıkıyon.
Umarım ele geçirdikleri haksız paraları ilaçlara harcarlar. Şeref siz adama anca beddua yapacan arkadaş.

Türkiyede ne olduğu belli olan tek arabalar taksi çıkması araçlardır. Aracı düzgün olan zaten eşine dostuna 2. el veriyor aracını. Piyasada ise kazadan sonra yarım yamalak toplanmış, al satçıların kar amacıyla perişan ettiği araçlar var. Bu ortamda taksi çıkması araç rahat rahat alınır. Ancak sandık motor yetkili serviste garantili takılmış olması şarttır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,894
Üyeler
187,583
Son üye
viensoft
Geri