Sınav senesindeyim okul 2.Dönem olmayacak yani koca gün bana kalacak . Sabah 2-3 saat spor yapmayı düşünüyorum . Şimdilik evde yavaş yavaş başlayıp sonra spor salonuna geçmek daha mantıklı geldi . Ekipman olarak ne önerirsiniz , ilk nelerle başlanmalı ? Ek olarak hayatımda hep oturdum hiç spor yapmadım , aktif olarak 0 şınav ve 3 mekik çekebiliyorum.
şuan spora gitmiyosan parklar var orda şınav mekik çek
barfiks yap barfiks yapamıyosan asıl asılabildiğin kadar
şınav çekemiyosan yarım yap dizlerinin üstünde
plank yap
yürüyüş ya da hafif tempo koşu
ege fitness evde serisi var
2-3 saat spor diye bişey yok öncelikle
youtuberların kafadan salladıkları saçma sapan programları yapıp kendini boşuna yorma
aletlere bakmaksızın çevrendeki en uygun fiyatlı salona yazıl kriterlerin dumbelların elinde ikiye ayrılıp kafana düşmemesi ve koşu bantlarının çalışmasından ibaret olsun çünkü her kas grubu için 20 farklı alet olsa kaç yazar sen onları kullanmadıktan sonra ayrıca zaten aletlerle çalışma muhabbeti tamamen ilk ayında adaptasyonda kendini sakatlama diye oluyor. O dönemi geçtikten sonra zaten serbest ağırlıklar ve 1-2 main hareket olan aletleri kullanacağın için salondaki alet çeşitliliği pek önemli değil
spora başladığın dönemde ilk 2 hafta ila 1 ayın adaptasyon süreci olarak geçer kendini düzenli spor hayatına alışana kadar çok fazla zorlamadığın ve bedenindeki kaslarını kullanmayı öğrendiğin hareket formlarını öğrendiğin süreçtir
Antrenmanların özellikle bir spor dalı için hazırlanmadığın sürece 1 saatten uzun sürmemeli kardiyonu antrenmanın süresinden saymazsak tabi
kendini ilk aylarında çok kasma sakatlanırsın hareket formlarında ustalaşmaya çalış ve bi düzen kurup onun üzerine git.