AMD Ryzen 9 9950X 'e uygun işlemci soğutucusu hangisi

KAsa bu. Bu kasaya 360 Mm uzunluğunda sıvı soğutma uygun mu. Ama üzerine ön panele değil.

Maalesef uygun değil. Maksimum 280 mm destekliyor üst tarafı.

görsel_2026-01-11_193850679.webp

Maalesef uygun değil. Maksimum 280 mm destekliyor üst tarafı.

Alıntıyı görüntüle
360 mm sıvı soğutma benim kasaya uygun olmadığı için kaliteli bir hava soğutma almak daha mantıklı gibi geliyor ama. Ben fanların ses olayına da gıcığım. Abi bilgisayar mı çalışıyor helikopter mi belli değil. Yani sessiz çalışsın 5 kağıt daha fazla vereyim.

360 mm sıvı soğutma benim kasaya uygun olmadığı için kaliteli bir hava soğutma almak daha mantıklı gibi geliyor ama. Ben fanların ses olayına da gıcığım. Abi bilgisayar mı çalışıyor helikopter mi belli değil. Yani sessiz çalışsın 5 kağıt daha fazla vereyim.
Sıvı soğutmanın fanları yok mu? Sıvı bir nevi hava soğutmadaki boruların işlevini görüyor. Borulardan daha etkili ısıyı radyatöre dağıtıyor. Yine fan soğutuyor. Yukarıdaki videoda da aslında sıvı soğutmanın da temelde bir hava soğutma olduğuna değiniliyor.

Sistemi ısıtan oyun oynuyorsan, her türlü dış gürültüyü engelleyen bir kulaklığa da ihtiyacın olacak.

Bu arkadaşların verdiği linkteki Thermalright Phantom Spirit 120 Evo içinde övgüler vardı bayağı ama sessizliği için bir şey hatırlamıyorum. Diğer arkadaşın verdiği Noctua NH-D15 ise gerçekten sessizliği ve kalitesiyle biliyor. NH-D15 her kasaya sığmaz ama. Kasa yan paneline değebilir veya fanı ramlere temas edebilir. Fanları bir miktar yukarı kaldırmanız gerekebilir. Verilen linkte NH-D15 yüksekliği 168 mm yazılmış. Normalde verdiğiniz linkteki kasa boyutuna uygun görünüyor (180 mm) ama ram yüksekliği yüzünden fanları bir miktar yukarıda tutmanız gerekebilir. Bu yüzden sığmama ihtimali de var. Derinlemesine sığar demişler. Heybetli bir soğutucu.

görsel_2026-01-11_200025069.webp

Şimdi biraz okudum da Evo olan NH-D15'e göre biraz daha sesli çalışıyor. Ama bu aradaki ses farkı sizi rahatsız edecek seviyede mi emin değilim. Diğer bir yandan 38 desibel ses seviyesine göre sınırlandırıldığında fanlar, Evo çok iyi performans vermiş. Yarı yarıya fiyat farkı da cabası.

Yani sonuç olarak Noctua Nh-D15'den istediğiniz sessizliği ve performansı 7.000 TL'ye kesin alırsınız gibi ama Thermalright Phantom Spirit 120 EVO'da yarı fiyatına hiç fena değil gibi.

123333.webp

Sistem bileşenleri nedir?
  • Kasa: XIGMATEK COCKPIT X-POWER kasa 700W 80 plus
  • Anakart: MSI Pro X870-P WiFi
  • İşlemci: Amd r9 9950x
  • Ekran kartı: MSİ Nvidia RTX 4060ti 2 fanlı 16 GB Vram
  • 32 GB ram ddr5
  • 1 TB m2 ssd
  • 4 TB ssd
  • İşlemci soğutucusunu seçmedim
Post automatically merged:

Bu arkadaşların verdiği linkteki Thermalright Phantom Spirit 120 Evo içinde övgüler vardı bayağı ama sessizliği için bir şey hatırlamıyorum. Diğer arkadaşın verdiği Noctua NH-D15 ise gerçekten sessizliği ve kalitesiyle biliyor. NH-D15 her kasaya sığmaz ama. Kasa yan paneline değebilir veya fanı ramlere temas edebilir. Fanları bir miktar yukarı kaldırmanız gerekebilir. Verilen linkte NH-D15 yüksekliği 168 mm yazılmış. Normalde verdiğiniz linkteki kasa boyutuna uygun görünüyor (180 mm) ama ram yüksekliği yüzünden fanları bir miktar yukarıda tutmanız gerekebilir. Bu yüzden sığmama ihtimali de var. Derinlemesine sığar demişler. Heybetli bir soğutucu.

Alıntıyı görüntüle

Şimdi biraz okudum da Evo olan NH-D15'e göre biraz daha sesli çalışıyor. Ama bu aradaki ses farkı sizi rahatsız edecek seviyede mi emin değilim. Diğer bir yandan 38 desibel ses seviyesine göre sınırlandırıldığında fanlar, Evo çok iyi performans vermiş. Yarı yarıya fiyat farkı da cabası.

Yani sonuç olarak Noctua Nh-D15'den istediğiniz sessizliği ve performansı 7.000 TL'ye kesin alırsınız gibi ama Thermalright Phantom Spirit 120 EVO'da yarı fiyatına hiç fena değil gibi.

Alıntıyı görüntüle

FSP MP7 ile Thermalright Phantom Spirit arasında kaldım. Fsp benim işlemcimi en sessiz soğutan soğutucu mesela. Ama bu senin referans aldığın testteki işlemci daha fazla ısınan bir işlemci olduğuna göre Thermalright Phantom Spirit almak daha mantıklı gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,181
Üyeler
190,871
Son üye
outofnick
Geri