Kule tipi soğutucundaki 1 fanı cıkarsam cok fark eder mi?

yusuf544

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
609
SELAMÜN ALEYKÜM
Ryzen 9 7900 ıslemcım var thermalrıght phantom sprıt evo kullanıyorum bıtane fanını soksem cok bır fark olurmu ıslemcı sıcaklık anlamında hemde kasam bıraz daha sık durur suanda anakartımın ustune gelıyor bır fan hosuma gıtmıyor.

soğutucu yapısına bakınca etkiliyebilir diyorum ama egzoz fan ve ön taraftan hava alıyorsa çok sıkıntı olmaz en iyisi deneme yanılma

soğutucu yapısına bakınca etkiliyebilir diyorum ama egzoz fan ve ön taraftan hava alıyorsa çok sıkıntı olmaz en iyisi deneme yanılma
hocam kasanın on tarafta 1.5 fan hava alıyor 😅 bırı calısmıyor alttakıde kasasnın yapısından dolayı yarım alıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Egzoz tarafındakini çıkarırsan çok farketmez bence
he bıde sey demeyı unutmusum fanları ben ramın ustune gelcek sekılde deılde obur turlu taktım yanı bundan dolayıda zaten bıraz tam verımlı calısamıyor.

hocam kasanın on tarafta 1.5 fan hava alıyor 😅 bırı calısmıyor alttakıde kasasnın yapısından dolayı yarım alıyor.

he bıde sey demeyı unutmusum fanları ben ramın ustune gelcek sekılde deılde obur turlu taktım yanı bundan dolayıda zaten bıraz tam verımlı calısamıyor.
Ramlerden dolayı oturmuyorsa yapacak bir şey yok

Sirkülasyon iyi değilse kule tipi işlevini yitirir. Sıvı soğutma bak.

sıkıntınız soğutucu değilde kasa yapınızda

güçlü bir işlemci dikkat edin sağlıcakla

sıkıntınız soğutucu değilde kasa yapınızda
ya acıkcası param olsa yenı kasa almak ısıyorum forumda setupların paylasıldıgı konuyu gorunce bende bı heveslendım acıkcası 😅

İsterseniz önce fanın ikisinide takıp ufak bi stres testi yapın max sıcaklığı görmek adına daha sonra ram tarafındakini söküp deneyin çok fark yoksa sıkıntı yok

İsterseniz önce fanın ikisinide takıp ufak bi stres testi yapın max sıcaklığı görmek adına daha sonra ram tarafındakini söküp deneyin çok fark yoksa sıkıntı yok
zaten ram tarafındakı fanı rame dogru deılde o ızgaraların arkasına takılı.

Geri