Müzik dinlemek haram mıdır? sebebiyle açıklayın lütfen

Müzik dinlemek haram değildir sadece kaderi inkar eden,Allah'a isyan içeren şarkıları dinlememenizi öneririm.
Arkadaşların attığı hadisler de sahih değil bana göre özelikle Buhari'nin hadisi sahih değil. Küçük bir araştırma sonucunda edindiğim bilgilere göre bu makalede Buhari'nin hadisinin sahih olmadığı yazıyor yani içiniz rahat olsun hocam.

Ekler

• IMG_20260113_114029.webp
    IMG_20260113_114029.webp
    120 KB · Hit: 11
öncelikle herkese iyi akşamlar. ben her müzik dinlemek istediğimde haz almak istiyorum ama her dinlediğimde de aklıma müziğin haram olabileceği aklıma geliyor boğazımda kalıyor. müzik gerçekten haram mı? cevap evet ise kanıtıyla açıklar mısınız? şimdiden teşekkürler
Haram olsa arabistanda bangır bangır dinlemezlerdi dinle geç.

Haram olsa arabistanda bangır bangır dinlemezlerdi dinle geç.
arabistanı niye baz alıyoruz hocam orada günah işlemek mümkün değil mi yani?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Müzik dinlemek haram değildir sadece kaderi inkar eden,Allah'a isyan içeren şarkıları dinlememenizi öneririm.
Arkadaşların attığı hadisler de sahih değil bana göre özelikle Buhari'nin hadisi sahih değil. Küçük bir araştırma sonucunda edindiğim bilgilere göre bu makalede Buhari'nin hadisinin sahih olmadığı yazıyor yani içiniz rahat olsun hocam.
buharinin hadisi nasıl sahih olmuyor hocam kitabında sahih olmayan hadis mi var

arabistanı niye baz alıyoruz hocam orada günah işlemek mümkün değil mi yani?

buharinin hadisi nasıl sahih olmuyor hocam kitabında sahih olmayan hadis mi var
İslam arap dini ya ondan dolayı diyorum araplar buna dikkat etmiyor biz mi edeceğiz ? küfürlü veya hakaret içermeyen her şeyi dinleyebilirsin.

İslam arap dini ya ondan dolayı diyorum araplar buna dikkat etmiyor biz mi edeceğiz ? küfürlü veya hakaret içermeyen her şeyi dinleyebilirsin.
hocam şu algıyı bırakalım islam=arap diye bir şey yok. endonezya gibi pakistan gibi ülkelerde müslüman sayısı daha fazla. islam evrensel bir dindir sadece araplara indirilmemiştir. şuanki arabistan'ın islamla alakası bile yok ama bu forumda bunları konuşmak istemiyorum.

Yav değil hocam kafayı mı sıyırdınız? Akla mantığa sığacak bir şey mi müziğin haram olması?

:blobdance::blobdance::blobdance::blobdance::blobdance::hoba::hoba::hoba::hoba:

Yav değil hocam kafayı mı sıyırdınız? Akla mantığa sığacak bir şey mi müziğin haram olması?
bazı arkadaşlar sözleri yüzünden bazıları çalgı olması yüzünden söylüyor. birisi kaynak gösteriyor haram diğeri gösteriyor haram değil. benim kafam baya karıştı. artık bu konu o kadar kafamı kurcalıyor ki müzik dinlerken zevk almıyorum artık. haramsa dinlemiyim haram değilse içimdeki kuşku gitsin

bazı arkadaşlar sözleri yüzünden bazıları çalgı olması yüzünden söylüyor. birisi kaynak gösteriyor haram diğeri gösteriyor haram değil. benim kafam baya karıştı. artık bu konu o kadar kafamı kurcalıyor ki müzik dinlerken zevk almıyorum artık. haramsa dinlemiyim haram değilse içimdeki kuşku gitsin
dinle geç kral takma kafaya bu kadar

Geri