Wraithesports.com rezilliği , THH kararına uyulmaması

wraithle ilgili böyle konu görünce en ufak saşırma hissi oluşmuyor. alışveriş yapılacaklar listesinde en sonda bile olmamalı
Kurumsallıktan uzak bir firma ama yapacak bir şey yok.
Aslında mouse bir sarf malzeme ,

karar metninde savunmalarını yazıyorum . hakem heyeti sarf malzemesi konusunda bir cevap verdi

Şikayet edilen satıcının savunma yazısında ürünün bilgisayar sarf malzemesi olduğu ve bu yüzden cayma hakkının kullanılamayacağını belirtmiş olsa da bilgisayar sarf malzemelerinin “yazıcı ve benzeri ofis cihazlarında düzenli yazıcı kartuşları ile yenilenmesi gereken ürünleri” kapsamında; tüketicinin satın aldığı ürünün yukarıda anılan mevzuat hükümleri gereğince cayma istisnası kapsamındaki ürünler içerisinde yer almadığı görüldüğünden; tüketici talebinin KABULÜ gerekmektedir.
Bahsi geçen sarf malzeme mouse olamaz. Sarf kelime anlamı itibari ile mouse ve klavye için geçerli olmaz. Kartuş, toner, şerit vs. sarf malzemelere doğru örnektir. Mouse ve klavye doğrudan sarf malzeme değildir.

Kurumsallıktan uzak bir firma ama yapacak bir şey yok.

Bahsi geçen sarf malzeme mouse olamaz. Sarf kelime anlamı itibari ile mouse ve klavye için geçerli olmaz. Kartuş, toner, şerit vs. sarf malzemelere doğru örnektir. Mouse ve klavye doğrudan sarf malzeme değildir.
Bilmiyorum . Wraithesports savunmasında öyle belirtmiş ve hakem heyeti zaten gerekli cevap verdi .

Çinden marka bastırarak sipariş ediyorlar getirip satıyorlar. Bunların teknik destek dediği yer kol saati pili bile değişemez.

valla bu wraithtten ben okadar ürün aldım bir kere bana mısın demediler 2 adette bir mousepad bir kulaklık iem iade ettim 14 gün içerisinde tek kelime etmediler

Bilmiyorum . Wraithesports savunmasında öyle belirtmiş ve hakem heyeti zaten gerekli cevap verdi .
Çok zeki avukatlarına sormuşlar o da "abi sarf malzeme der geçeriz" demiş. Fakat ülkede nitekim düzgün çalışan tek düzenleme 6502 olabilir. Bakalım bu sene değişiklik yaparlar gibi, fazla tüketiciyi koruyor çünkü :D

valla bu wraithtten ben okadar ürün aldım bir kere bana mısın demediler 2 adette bir mousepad bir kulaklık iem iade ettim 14 gün içerisinde tek kelime etmediler
Belirttiğiniz ürünlerin iadesi daha zor olması lazım mouse ile kıyaslarken ama kendi markalarını (Wraith marka ürünler) iade alıyorlar diye duydum.
Yine de sizin için güzel olmuş iade almaları .

hala şu kurumsallıktan uzak, mahalle esnafına şükür ettirecek yerden alışveriş yapanlar var.

hala şu kurumsallıktan uzak, mahalle esnafına şükür ettirecek yerden alışveriş yapanlar var.
Tekel olmak bu yüzden kötü işte. Bir çok kaliteli üreticinin ürünlerini ilk bunlar getirdi. Hala sadece wraithte satılan markalar var. Kimse oyuncu mouse ne bilmezken bugün en kötü forumda çinli mouse üreticilerinin markaları tavsiye ediliyor. O yüzden gözümde kredileri var fakat bu şark kurnazlıkları büyük eksi yazar.

Hepsini okumadım ama el ısıtan fare sorunu ilk defa görüyorum. :D Üretimde dikkat önemli.

Merhabalar , wraithesports.com üzerinden yaşadığım bir saçmalıktan bahsedeceğim . Rawm Leviathan v4 mouse satın aldım , Mouse'ı beğendim ancak elimi rahatsız edici şekilde ısınma sorunu ile karşılaştım . bütün yolları denedim ve 1k pooling rate kullanmama rağmen ürün ısınma sorunu devam etti . Bunun üzerine mail üzerinden destek mesajı yazdım . Ürünün değişimi veya iadesini istediğimi belirttim 14 günlük çayma süre içerisinde . Zar zor onlara yolladım teknik destek olarak aldılar . Üründe herhangi bir sorun yok diye bir teknik yazı yazdılar . Teknik servis bölümünün başındaki kişi aynı zaman da operasyon müdürü olarak görünüyor linkedin üzerinde baktığımda . Ürüne bile bakmadıkları çok belli .

Bunun üzerine Kasım ayında Tüketici hakem heyetine başvurdum , ocak ayında karar açıklandı ve haklı bulundum. Savunmalarında herhangi bir sorun olmadığını kullanıcının keyfine göre bunu yaptğını dahi yazdılar ama çayma hakkı ile ilgili hiç bir savunma yazmamışlar neden acaba :) .Bunun üzerine karar ile mail üzerinden thh kararını onlara bildirdim . başta cevap vermediler 1-2 mail sonrası . Önce tebliğ edilmedi bilgisi sonra hukuk büromuz sizle iletişime geçecek diye cevap verdiler . Müşteri odaklı olmadığı maalesef bu yol ile öğrendim bir kaç güne ilamlı icra takipi başlatacağım . Bu konuyu da bilgi niyetine forumda paylaşmak istedim . KVKK olmasa teknik servisinin belgesi dahil herşeyi koymak isterdim ...

Kısa açıklama isteyenlere , Ayıplı ürün geldiğini bunu onlara bildirmeme rağmen teknik servis adı altında ( sanırım olmayan servis) değişim veya iade yapmadılar sorun yok diye geri gönderdiler . THH 14 günlük çayma hakkı nedeniyle haklı bulundum ancak oyalıyorlar .

Bilgi Niyetine . 14 günlük çayma hakkınızı bütün firmalardan kullanın . Tüketici nezdinde siz haklısınız. Sitelerinde yazdıkları 14 günlük iade sadece açılmamış ürünlerde geçerli yazısı kanun nezdinde bir geçerliliği yok .
Helal olsun sana aferin. Hakkının peşinden koşmuşsun. Arkadaşlar bunun gibi şark kurnazlarının yazdığı iade kabul etmiyoruz gibi lafların hiçbir geçerliliği yok. Böyle bir durumda bu arkadaş gibi hakkını arayın peşinden koşun. Çoğu kişinin bunu yapmayacağını bildikleri için böyle laubali davranabiliyorlar.
bu hükümet thh gibi tüketiciye yarayan bir şeyi nasıl kaldırmadı orası ilginç

Kaç ay önce bir yerlerde söylemiştim bu wraith e güven olmaz, Şikayetvar da bir ton şikayeti var kullanıcılar teknik destekten memnun değil diye. Bir ara ben de bir şeyler bakmıştım sonrasında baktım e sporculara falan mouse lar klavyeler sponsorluk adı altında. Allah Allah dedim kimmiş bunlar falan. Sonra araştırınca belli oluyor şikayetlerden. Çok kurumsal takılıyoruz ve Premium markayız havası vermeye çalışıyorlar ama ben çok kurumsal bir firma olduğunu düşünmüyorum.

Thh doğru karar en iyisini yapmışsınız. Ben de zamanında Kamil Koç u thh ye verdim beni otogarda bırakıp gitti diye. Kazandım bilet paramı aldım 😂. Çok bir para da değildi o zaman 250 TLcik. Benim uğraşma sebebim o gün kimse inisiyatif alıp sorunumu çözmeye uğraşmadı, en azından bir sonraki otobüste boşluk varsa yer ayarlama, yoksa bile merdivende de giderdim o günkü yolculuğum acildi. 4 saat otogarda beklettiler, sonuç olarak bilet paramı mahkeme yoluyla aldım. Maksat uğraşmak olsun. Mevzu da bu zaten. Artık hayat şartları o kadar zor ki, insanlar bir şeylerin peşinde koşturmaktan bu tarz iade/değişim/garanti şeylere vakit ayıramıyor. Satıcılar da bu boşluğu kullanıp yedirebildiklerine yediriyorlar.
Ne kurumsallığı? sitenin alt yapısı shopify ve UI dahil orders kısmı bile okul projesi gibi sipariş ettiğin ürünün resmi gözükmüyor xd png koyamamış lavuklar

Merhabalar , wraithesports.com üzerinden yaşadığım bir saçmalıktan bahsedeceğim . Rawm Leviathan v4 mouse satın aldım , Mouse'ı beğendim ancak elimi rahatsız edici şekilde ısınma sorunu ile karşılaştım . bütün yolları denedim ve 1k pooling rate kullanmama rağmen ürün ısınma sorunu devam etti . Bunun üzerine mail üzerinden destek mesajı yazdım . Ürünün değişimi veya iadesini istediğimi belirttim 14 günlük çayma süre içerisinde . Zar zor onlara yolladım teknik destek olarak aldılar . Üründe herhangi bir sorun yok diye bir teknik yazı yazdılar . Teknik servis bölümünün başındaki kişi aynı zaman da operasyon müdürü olarak görünüyor linkedin üzerinde baktığımda . Ürüne bile bakmadıkları çok belli .

Bunun üzerine Kasım ayında Tüketici hakem heyetine başvurdum , ocak ayında karar açıklandı ve haklı bulundum. Savunmalarında herhangi bir sorun olmadığını kullanıcının keyfine göre bunu yaptğını dahi yazdılar ama çayma hakkı ile ilgili hiç bir savunma yazmamışlar neden acaba :) .Bunun üzerine karar ile mail üzerinden thh kararını onlara bildirdim . başta cevap vermediler 1-2 mail sonrası . Önce tebliğ edilmedi bilgisi sonra hukuk büromuz sizle iletişime geçecek diye cevap verdiler . Müşteri odaklı olmadığı maalesef bu yol ile öğrendim bir kaç güne ilamlı icra takipi başlatacağım . Bu konuyu da bilgi niyetine forumda paylaşmak istedim . KVKK olmasa teknik servisinin belgesi dahil herşeyi koymak isterdim ...

Kısa açıklama isteyenlere , Ayıplı ürün geldiğini bunu onlara bildirmeme rağmen teknik servis adı altında ( sanırım olmayan servis) değişim veya iade yapmadılar sorun yok diye geri gönderdiler . THH 14 günlük çayma hakkı nedeniyle haklı bulundum ancak oyalıyorlar .

Bilgi Niyetine . 14 günlük çayma hakkınızı bütün firmalardan kullanın . Tüketici nezdinde siz haklısınız. Sitelerinde yazdıkları 14 günlük iade sadece açılmamış ürünlerde geçerli yazısı kanun nezdinde bir geçerliliği yok .
Siz bi icra başlatın 1 2 saatliğine bankaya bloke gelince 5 dakika da iade yaparlar :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,601
Üyeler
187,536
Son üye
pcustasi12
Geri