Kariyer yapamam diye korkuyorum

ahmetkoklu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
217
Simdi lisden yeni mezun oldum, geceleri calisip sabah paragraf vb. Cozuyorum (su anlık)
Kpss giricem ama memuriyeti kazanmak çok zor gibi eğerki kazanamazsam yine gece işinde calisicam. 2 yıllık kendi sehirim icinde iyi bir universite
Tutturursam oraya gidicem, yani öyle gonderirler. Şu an ingilizce ogreniyorum erasmus vb. İstiyorum. Ama onlar daha çok kpss agirlikli calis ingilizce memuriyette işe yaramaz diyorlar. Kafam zaten sürekli dolu birse ustune gelinince dahada cildiriyorum, lise hayati zaten bos geçti sosyal çevre yok şimdi üni calisirkende sosyal çevre yapamam yaparsamda iyi puan yapamayabilirim.
Aylardır içimde aşırı derecede duygusal açlık var ve bu son aylarda dahada vurdu bir kızla vb. Konusmak istiyorum stresim vb. Düzelir diye tahmin ediyorum... Ya sosyal ortama giricem ama girersemde sinavin var diyip isteyebilirler...
Yada eskiden kullandığüm psikolojik ilacı alicam kafamı tertemiz takintisiz bir hale dondurecek. Çok korkuyorum be yapicami bilmiyorum kafamı dagitmak için geceleri oyun vb. Oynuyorum birtek o dağıtıyor. Eğer biryere varamazsam hayatım boyunca sefalet cekicem birdaha calismama izin vermezler.

Daha sınava bile girmemişsin kazanmak çok zor diyorsun bu nece iştir?

Ya abi
Daha sınava bile girmemişsin kazanmak çok zor diyorsun bu nece iştir?
kpss olmazsa ciddi diyorum kimse cokta gelismemi onemsemeyecek cunku garanti bir işim olmayacak.
Yani kendi param birikimim var iste calisiyorum harcamam yok evden disari cikip harcama yapmam cevre yok su an ortalama üstünde güzel bir masaüstü dizecek param var diyim yani ve dahada artiyor fondan vb..
Bana haylice yetecek bu para. Ama be yapicami bilmiyorum kutuphanede calisiyorum çok iyi odaklanıyorum ders calisabiliyorum calismakta sıkıntı yok ama çok strese giriyorum evden disari cikmiyorum arkadas yok gece isteyim sabah kutuphanede o sekilde devam ediyorum kutuphanede arkadas erkek kız vb. Olsa çok iyi olurum bilmiyorum kafam cok karisik

Senin yaşın gelmiş :D

1) oku
2)iş yA DA meslek sahibi ol , iş sahibi olurken de kendine bir hanım hanımcık bayan bul, başının etini dır dır edip yesin

3) doktorunu boşlama, ona da burda yazdıklarını bir bir anlat yardımcı olurlar, yol gösterirler en azından. korkma, bugüne kadar korktun da ne oldu, eline ne geçti...

4)evlen
😂

Ya abi

kpss olmazsa ciddi diyorum kimse cokta gelismemi onemsemeyecek cunku garanti bir işim olmayacak.
Yani kendi param birikimim var iste calisiyorum harcamam yok evden disari cikip harcama yapmam cevre yok su an ortalama üstünde güzel bir masaüstü dizecek param var diyim yani ve dahada artiyor fondan vb..
Bana haylice yetecek bu para. Ama be yapicami bilmiyorum kutuphanede calisiyorum çok iyi odaklanıyorum ders calisabiliyorum calismakta sıkıntı yok ama çok strese giriyorum evden disari cikmiyorum arkadas yok gece isteyim sabah kutuphanede o sekilde devam ediyorum kutuphanede arkadas erkek kız vb. Olsa çok iyi olurum bilmiyorum kafam cok karisik

Sen hikayenin başını sonunu karıştırmış gibisin. Ortam yok diyorsun bir şeylerden şikayetçisin de zaten kpss'ye girip memur olunca düzenin de değişmeyecek mi? Bu 6 ay için mi yakınıyorsun yani ya da kaç ay varsa.

Ders çalışıyorum diyorsun sınava gireceğim diyorsun e devam etsene. Girersin sınavına olmazsa o zaman düşünürsün. Olursa yeni düzenine bakarsın memnun olmazsan o zaman düşünürsün. Tavlada zar elinde, atmak üzeresin 1-5 gelirse ne yapacağım, ya düşeş gelirse diye krize giriyorsun resmen.

Garanti iş diye bir şey bulman gerekmiyor. Memurluk dışında meslek yok mu? Mühendis de bir yere girince emekli olana kadar çalışabiliyor ya da 10 sene sonra başka yere geçebiliyor. Mühendisler oturup biz nasıl memurluğa geçeriz diye dertleniyor mu sence? Ya da bir satış danışmanı, avukat, dişçi, taksici vb.

Kpss veya üniversite sınavı da yasaklı bir şey değil. Yüz kere girebilirsin, hayatın sonlanmıyor. Madem tüm hayat amacın memur olmak sınavına çalışır girersin başarısız olursan ve gel evde otur diğer sınava kadar biz sana bakarız diyecek ailen, dostun yoksa gidersin starbucks'ta garsonluk yaparsın 6 ay sonra yine girersin.

Arkadaşını da o zaman düşünürsün. Nasıl şu an sana aa memurluğu çok mu istiyorsun diye gökten sözleşme inmeyecekse oturup ders çalışırken de kimse seni dürtüp aa süper çalışıyorsun ya arkadaş olalım mı demeyecek. Normal bir sosyal ortama dahil oldukça çözülecek.

Bilgisisayar parası da 100k desen hiçbir şeye yetmez ona bel bağlama. İş bulmaya İstanbula gitsen yeni eve giriş 100k tutuyor. Sonra ekmek kemirirsin.

Çalışmama izin vermezler ne?
Senin ayağından kapıya mı kilitliyicekler?

Ne garip bir bakış açısı

Geri