Acer Nitro 5 PTM7950 uygulama sonrası testler

Reaksiyon skoru
18
Arkadaşlar biraz tırsarak ta olsa uyguladım ilk defa yaptığım için bayağı tedirgindim.
Oto fan ile 1802 puan full fan modunda ise 18247 puan nasıl sizce?

Nihai performans + güç yönetimi agresif ve NitroSense performans modunda yapıldı testler.
Diğer testleri yaptıkça ekleyeceğim.

140 wattlık ekran kartı 146 watt görmüş, ısınma soğuma döngüsü olmadan direkt test yaptığım için termal ped henüz oturmadı sanırım ama baya güç sınırını aşmış şaşırdım.

Ekler

• 1768057080413.webp
    1768057080413.webp
    40.4 KB · Hit: 53
  • Adsız.webp
    Adsız.webp
    71.9 KB · Hit: 47
  • Ekran görüntüsü 2026-01-10 204302.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-10 204302.webp
    90.1 KB · Hit: 45
  • Ekran görüntüsü 2026-01-10 204549.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-10 204549.webp
    62.2 KB · Hit: 43
Arkadaşlar biraz tırsarak ta olsa uyguladım ilk defa yaptığım için bayağı tedirgindim.

Nihai performans + güç yönetimi agresif ve NitroSense performans modunda yapıldı testler.

140 wattlık ekran kartı 146 watt görmüş, ısınma soğuma döngüsü olmadan direkt test yaptığım için termal ped henüz oturmadı sanırım ama baya güç sınırını aşmış şaşırdım.
Ekran kartı 140 watt çekerken 87 derece yani sınırı görmüş. Ptmi uyguladıktan hemen sonra mı yaptınız testi?

Anladım, zamanla daha iyi oturur ve daha iyi değerleri görürsünüz. Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Teşekkür ederim. Hiçbir bantı sökmeden ve fanları ayırmadan yaptım garantide sorun olmaz sanırım.

Teşekkür ederim. Hiçbir bantı sökmeden ve fanları ayırmadan yaptım garantide sorun olmaz sanırım.
Bildiğim kadarıyla acer da kasaya veya başka bir şeye zarar vermediğiniz sürece garanti kapsamında sayılıyor. Termal bakımı yapmaya izin veriyordu en son ama güncel politika hakkında tam bilgim yok. Zaten bir sorun çıkacağını sanmam, bu model gayet iyi.

Bildiğim kadarıyla acer da kasaya veya başka bir şeye zarar vermediğiniz sürece garanti kapsamında sayılıyor. Termal bakımı yapmaya izin veriyordu en son ama güncel politika hakkında tam bilgim yok. Zaten bir sorun çıkacağını sanmam, bu model gayet iyi.
Hocam timespy sonuçlarını da ekledim bakar mısınız?

Hocam timespy sonuçlarını da ekledim bakar mısınız?
Bu test ile ilgili çok bilgim yok maalesef. Anladığım kadarıyla Gpu 70-80 arası sıcaklık, cpu ise 80-95 arası sıcaklık almış. Yani laptop için ideal değerler diyebiliriz. Ekran kartı da ortalama puanın üzerinde almış gayet iyi. O en iyi skor olanlar büyük ihtimalle overclock yapmıştır. Genel olarak gayet iyi.

Acer son değişiklik olarak garantiyi bozuyor.Şikayetvarda kendi açtıklarını bile garanti dışı sayıyorlad diye şikayet vardı.
Bozulmadığı sürece servis ile işim yok açıkçası. 4 ay sonra garanti bitiyor zaten.

Yeni sonuçlar:

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    478.7 KB · Hit: 31
  • 2.webp
    2.webp
    70 KB · Hit: 31
  • Adsız.webp
    Adsız.webp
    90.4 KB · Hit: 30
Laptopumu kendim temizleyecektim garantiyi aradım sordum kendim yapmam halinde garantinin bozulacağını söylediler. Bende cihazı garantiye göndermek zorunda kaldım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuanda garantiyi bozuyor maalesef.

PTM7950'ı nereden almıştınız? Bende almayı düşünüyorum, malum yurtdışı alışverişi sıkıntı artık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,474
Üyeler
188,427
Son üye
IamV
Geri