Aşırı ısınan Acer Nitro 5 Cihazına Honeywell PTM7950 termal pedini kullandık. İçerisindeki MX4 termal macun 5 aylık. MX4'ün ilk sürülmüş halinin testi CPU-Z testinde görebilirsiniz. MX4'ün ilk hali 61 watt güç çekerken 100 derece oluyor ki şuan güncel durumda max 50 watt güç çekebildiğini görebiliyoruz. Videoda Honeywell PTM7950 ve MX4'ün karşılaştırmalarını göreceksiniz. Birkaç ay sonra PTM7950'nin güncel durumunu sizlerle paylaşacağım. PTM7950 termal pedini uyguladıktan 1 saat sonra testler çekilmiştir. Güncel olarak hala aynı performansı sergiliyor.
Termal Ped: Honeywell PTM7950
Ürün Boyutu: 40*80*0.2mm
Fiyat: 9.81 $
Kargo: 4.47 $ (E-Packet)
Gümrük Vergisi: 125 TL (Kapıda Ödeme - Nakit)
Toplam Tutar: 614 TL
Kargo Süresi: Toplam 28 Gün
Paket İçeriği: Termal Ped, Phillips Tornavida, Temizlik Bezi, Palet, Parmak Eldivenleri, Temizlik Fırçası
Honeywell Termal Pedini Satın Aldığım Link: ebu7
LAPTOP ÖZELLİKLERİ
Laptop: Acer Nitro 5 AN515-58-503P Gaming Notebook
İşlemci: Intel I5-12500H (12 Çekirdek 4P+8V) (16 Sanal Çekirdek) (95 Watt)
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4050 6 GB (140 WATT)
Ram: 16 GB DDR5 4800MHz RAM (8+8)
Ekran: 39,6 cm (15,6") Full HD (1920 x 1080) 16:9 144 Hz
Pil: 57,50 Wh
Güç Kaynağı: 230 Watt
İşletim Sistemi: Windows 11 Lite (by KiNGHaZe)
Testlerin Yapımı: Mux Switch Açık, Nitro Sense Performans Mod ve Fanlar Max Ayarlı
Güç Planı: Nihai Performans
Nvidia Ayarları: Doku Süzme - Kalite ve Güç Yönetimi Modu: Yüksek Performans
NOT: Nvidia ile kaydettiğim için ekran kartını %3-4 oranında bir kullanımı mevcut. O yüzden GPU Kullanımı %97 - %98 görmeniz normal.
Kutu İçeriği ve Uygulama:
40*80*0.2mm Boyutu bu kadara denk geliyor:
Test sonuçları çok muazzam gerçekten. Artık hem işlemciyi hem de ekran kartını max performans da kullanabiliyorum. MX4 Pump out olduğundan dolayı sürekli aşırı sıcak çalışıyor ve dolayısıyla güç kesiyordu, artık böyle bir durum söz konusu değil. Üründen gayet memnun kaldım.
Daha fazla detay ve MX4 ile PTM7950'nin oyun testlerini buradan izleyebilirsiniz.
Termal Ped: Honeywell PTM7950
Ürün Boyutu: 40*80*0.2mm
Fiyat: 9.81 $
Kargo: 4.47 $ (E-Packet)
Gümrük Vergisi: 125 TL (Kapıda Ödeme - Nakit)
Toplam Tutar: 614 TL
Kargo Süresi: Toplam 28 Gün
Paket İçeriği: Termal Ped, Phillips Tornavida, Temizlik Bezi, Palet, Parmak Eldivenleri, Temizlik Fırçası
Honeywell Termal Pedini Satın Aldığım Link: ebu7
LAPTOP ÖZELLİKLERİ
Laptop: Acer Nitro 5 AN515-58-503P Gaming Notebook
İşlemci: Intel I5-12500H (12 Çekirdek 4P+8V) (16 Sanal Çekirdek) (95 Watt)
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4050 6 GB (140 WATT)
Ram: 16 GB DDR5 4800MHz RAM (8+8)
Ekran: 39,6 cm (15,6") Full HD (1920 x 1080) 16:9 144 Hz
Pil: 57,50 Wh
Güç Kaynağı: 230 Watt
İşletim Sistemi: Windows 11 Lite (by KiNGHaZe)
Testlerin Yapımı: Mux Switch Açık, Nitro Sense Performans Mod ve Fanlar Max Ayarlı
Güç Planı: Nihai Performans
Nvidia Ayarları: Doku Süzme - Kalite ve Güç Yönetimi Modu: Yüksek Performans
NOT: Nvidia ile kaydettiğim için ekran kartını %3-4 oranında bir kullanımı mevcut. O yüzden GPU Kullanımı %97 - %98 görmeniz normal.
Kutu İçeriği ve Uygulama:
40*80*0.2mm Boyutu bu kadara denk geliyor:
5 AYLIK KULLANIMDA MX4'DEN GERİYE KALANLAR
Kutu içerisinde çıkan fırça ve temizlik bezi ile temizliyoruz.
- Uygulama kısmı kolay değil. İşlemci aşağı yukarı 10mm x 25mm boyutunda, Ekran kartı ise 12mm x 15mm boyutunda (tam ölçü olmayabilir).
- İlk önce yongaların üstüne getirip bir kalem ile işaretledim ve küçük makas ile kestim.
- Daha sonra kutu içinden çıkan yapıştırıcı ile pedin üzerine yapıştırdım ve diğer tarafındaki jelatini söktüm ve yonga üzerine koydum.
- Üste kalan jelatini çıkarmak çok zor, çıkarırken yapıştırdığınız kısım da kalkıyor. Ekran kartına yaparken yarısını ekran kartı üzerinde kaldı diğer yarısı elimde kaldı. Temizleyip tekrar yapmak zorunda kaldım.
- Şu şekilde bir çözüm yolu buldum: Ped'in üzerinde yapıştırıcıyı yapıştırdığınız taraftan kaldırmak yerine diğer taraftan bir cımbız ile tutup kaldırmak. Bende işe yaradı bu yöntem.
- Ekran kartının köşelerinde biraz fazla açık kaldı ama bir sorun oluşturmadı.
2 defa ekran kartına, 1 defa da işlemciye uygulamış oldum.
Uyguladıktan sonra elimde kalan termal ped bu kadar:
Uyguladıktan sonra elimde kalan termal ped bu kadar:
TEST SONUÇLARI
Test sonuçları çok muazzam gerçekten. Artık hem işlemciyi hem de ekran kartını max performans da kullanabiliyorum. MX4 Pump out olduğundan dolayı sürekli aşırı sıcak çalışıyor ve dolayısıyla güç kesiyordu, artık böyle bir durum söz konusu değil. Üründen gayet memnun kaldım.
Daha fazla detay ve MX4 ile PTM7950'nin oyun testlerini buradan izleyebilirsiniz.
Ekler
Son düzenleme: