Sizce Dinsizlik Neden Artıyor?

Teknoloji gelişti sözde ''mucize'' denilen şeylerin bilimsel ve mantıksal olarak tonlarca kanıtı var , Türkiye geneli için insanlar artık gördüğünü yapmıyor araştırıyor , okuyor , öğreniyor. Ateist olmak değil de tanrının varlığına en ufak kanıt olmadığı için var diyemiyoruz ama %100 bir şekilde yok ta diyemiyoruz. Ben genelleme yapıyorum tabii müslüman Türklerin çoğu kendi dinlerine inanılmadığında direkt ateist dediği için böyle bir algı oluştu maalesef. Ateist bir insana bana tanrının yok olduğunu kanıtla dediğinde kanıtlayamaz , yaratılışçı bir insana bana tanrının varlığını kanıtla desen yine kanıtlayamaz. Ha ben kişisel olarak var olduğuna inanmıyorum ama fikrim budur.
Eski bir Müslüman olarak, sıfır şüpheyle, %100 bir şekilde Tanrı yok derim. Tanrı'nın varlığını kanıtlamak isteyen yaratılışçıya gelince, hiçbir yaratılışçının kutsal kitaplardaki Tanrı imajını kanıtlamak için çaba göstereceğini zannetmiyorum! Zaten bu sebeple kutsal kitaplar ve peygamberleri aradan çıkartıp, deizmin Tanrısını kullanarak akıllı tasarım konseptiyle İbrahimi din savunması yapıyorlar. Ayrıca sözde tanrısal sözleri eğip büküp farklı anlamlar çıkartarak ya yumuşatma yoluna gidiyorlar ya da mucize yalanları uyduruyorlar. Felsefe bölümüne çadır kuran meczup gibi.

Eski bir Müslüman olarak, sıfır şüpheyle, %100 bir şekilde Tanrı yok derim. Tanrı'nın varlığını kanıtlamak isteyen yaratılışçıya gelince, hiçbir yaratılışçının kutsal kitaplardaki Tanrı imajını kanıtlamak için çaba göstereceğini zannetmiyorum! Zaten bu sebeple kutsal kitaplar ve peygamberleri aradan çıkartıp, deizmin Tanrısını kullanarak akıllı tasarım konseptiyle İbrahimi din savunması yapıyorlar. Ayrıca sözde tanrısal sözleri eğip büküp farklı anlamlar çıkartarak ya yumuşatma yoluna gidiyorlar ya da mucize yalanları uyduruyorlar. Felsefe bölümüne çadır kuran meczup gibi.
Ben de %100 inanmıyorum ancak bunu kanıtlayabilecek delilim yok maalesef.

Çünkü aileler çocuklarına Allah sevgisini yeterince açıklamıyor. İbadetlerden daha önce getirilen aktiviteler bile var. İnternette okudum; bir çocuk namaz kılmak istiyormuş, ailesi engel olmuş ders çalıştırma sebebiyle. Tabi tek aile değil, çevrenin de etkisi çok. Zaten çevrede doğru dürüst Müslüman bulmak çok zor.

Eğer Allah'ın varlığını reddetmek istersem çok kolay bir şekilde reddedebilirim fakat zor olanı seçip Allah'a inanmayı seçersem bilimsel anlamda çok daha az kanıt bulurum ama her gelişmede dinimle ilgili kanıtların artacağına inanırım. Zaten ben her sıkıntımda sığınacak ya da her yapacağım sıkıntılı işte engelleyecek birini arıyorsam dünyayı yaratıp bırakan birine değil her zaman her yerde olan birine inanmalıyım.

Mucize de zaten imkansız bir şey bilimle hiç bir şekilde açıklanamaz.

Doğrudur, dini kaynaklardaki sözler eğilip bükülmeye çok müsaittir çünkü çok eskidir. İmam Hanefi, Şafi bile aynı kitabı baz alarak farklı detaylar anlatmışlardır ama anlattıklarının ana hatları aynıdır. Zaten her bükene de inanmamak lazım bu adamlara da bükmüş diyorum ama Kur'an'daki çoğu ayeti birbirine göre karşılaştırmış, peygamber sünnetlerini araştırmışlar vb. şeyler yapıp o şekilde günümüze uyarlamışlardır.

Yani İslam'a tamamen bilim yoluyla bakarsan hiçbir şekilde inanamazsınız ve ayrılmanız çok kolay olur. Ama bir kere kalpten inanan sürekli inanır, farkı görür.

Sadece en son mesajınızı okudum hocam sen çok yanlış anlayarak yazmışsın derseniz belirtiniz lütfen.

İşte türkiye neden gelişmiyor bir örneğide bu diğer gelişmiş ülkelerin insanlarıda neler düşünüyor neler tasarlıyor kafasında sene olmuş 2026 bizim hala dincilerimizin kafasında sürekli bi inanmayanlar dinsizler var yahu arkadaş sen kendine bak başkası seni katiyen ilgilendirmez.

Çünkü aileler çocuklarına Allah sevgisini yeterince açıklamıyor. İbadetlerden daha önce getirilen aktiviteler bile var. İnternette okudum; bir çocuk namaz kılmak istiyormuş, ailesi engel olmuş ders çalıştırma sebebiyle. Tabi tek aile değil, çevrenin de etkisi çok. Zaten çevrede doğru dürüst Müslüman bulmak çok zor.

Eğer Allah'ın varlığını reddetmek istersem çok kolay bir şekilde reddedebilirim fakat zor olanı seçip Allah'a inanmayı seçersem bilimsel anlamda çok daha az kanıt bulurum ama her gelişmede dinimle ilgili kanıtların artacağına inanırım. Zaten ben her sıkıntımda sığınacak ya da her yapacağım sıkıntılı işte engelleyecek birini arıyorsam dünyayı yaratıp bırakan birine değil her zaman her yerde olan birine inanmalıyım.

Mucize de zaten imkansız bir şey bilimle hiç bir şekilde açıklanamaz.

Doğrudur, dini kaynaklardaki sözler eğilip bükülmeye çok müsaittir çünkü çok eskidir. İmam Hanefi, Şafi bile aynı kitabı baz alarak farklı detaylar anlatmışlardır ama anlattıklarının ana hatları aynıdır. Zaten her bükene de inanmamak lazım bu adamlara da bükmüş diyorum ama Kur'an'daki çoğu ayeti birbirine göre karşılaştırmış, peygamber sünnetlerini araştırmışlar vb. şeyler yapıp o şekilde günümüze uyarlamışlardır.

Yani İslam'a tamamen bilim yoluyla bakarsan hiçbir şekilde inanamazsınız ve ayrılmanız çok kolay olur. Ama bir kere kalpten inanan sürekli inanır, farkı görür.

Sadece en son mesajınızı okudum hocam sen çok yanlış anlayarak yazmışsın derseniz belirtiniz lütfen.
Tanımladığın inanç şekli, elinden hiçbir şey gelmeyip dine muhtaç olacağın çaresiz bir döneme kadar seni götürür. Ondan sonraki süreç, sinirlerinin taşıyabileceği yüke (5 ay, 5 sene 15 sene) bağlı olarak artar ya da azalır.

Başkalarının neye inanıp inanmadığı ya da buna bağlı olarak dinsiz yaftası vurulması çok komik bir konu ya bence kendine başka bir uğraş bul

Tanımladığın inanç şekli, elinden hiçbir şey gelmeyip dine muhtaç olacağın çaresiz bir döneme kadar seni götürür. Ondan sonraki süreç, sinirlerinin taşıyabileceği yüke (5 ay, 5 sene 15 sene) bağlı olarak artar ya da azalır.
Niçin öyle olur ki?
Ben sıkıntılı dönemlerimde hep Allah'ın bana yardım edeceğini düşünürüm, sabrederim, bana hep destek olan biri olduğunu hatırlarım. Tabi hiçbir kaynak oturup hep Allah'tan beklemeni söylemez hatta bu davranışı kınanır. Önce fiili dua sonra dini dua gelir benim hayatımda. Her zaman bunun etkisini gördüm inşallah YKS'de de göreceğim. Ben hiçbir zaman dine muhtaçlık diye bir şey düşünmedim, din her zaman bana destek oldu.

İşte türkiye neden gelişmiyor bir örneğide bu diğer gelişmiş ülkelerin insanlarıda neler düşünüyor neler tasarlıyor kafasında sene olmuş 2026 bizim hala dincilerimizin kafasında sürekli bi inanmayanlar dinsizler var yahu arkadaş sen kendine bak başkası seni katiyen ilgilendirmez.
Her insan kendi gibi düşünmeyenin neden kendi gibi düşünmediğini merak edebilir hocam fakat işin içine hakaret, aşağılama girerse o zaman iş karışır.

Tabi hiçbir kaynak oturup hep Allah'tan beklemeni söylemez hatta bu davranışı kınanır. Önce fiili dua sonra dini dua gelir benim hayatımda. Her zaman bunun etkisini gördüm inşallah YKS'de de göreceğim. Ben hiçbir zaman dine muhtaçlık diye bir şey düşünmedim, din her zaman bana destek oldu.
Böyle yapıyorsanız kendi emeğinizle bir şeyler başarıyorsunuz demektir . En iyisi de bu zaten.

Her insan kendi gibi düşünmeyenin neden kendi gibi düşünmediğini merak edebilir hocam fakat işin içine hakaret, aşağılama girerse o zaman iş karışır.
Hakaret nerde yazdıklarımda aşağılama belki çıtırdan olabilir bu öyle kendi gibi düşünmeyenin neden düşünmediğini merak etme işi gibi değil hocam bu ve bunun gibilerin amacı çok daha farklı yok öğretilen değerleri hiçe saymak bi kere herkesin aile yapısı çevresi geldiği yer farklıdır ailesi çevresi dincimide inançlımıda onada din inanç öğretsin onun dışında geçmişini çöpe atmak falan

Hakaret nerde yazdıklarımda aşağılama belki çıtırdan olabilir bu öyle kendi gibi düşünmeyenin neden düşünmediğini merak etme işi gibi değil hocam bu ve bunun gibilerin amacı çok daha farklı yok öğretilen değerleri hiçe saymak bi kere herkesin aile yapısı çevresi geldiği yer farklıdır ailesi çevresi dincimide inançlımıda onada din inanç öğretsin onun dışında geçmişini çöpe atmak falan
Sakin olun hocam sizi yargılamadım. Yazdığınıza biraz ekleme yaptım sadece. Siz de haklısınız hocam milletimizin şu anki genel sorunu saygı. Ne inanç ne siyaset ne de öbür düşüncelerde saygılı insan çok az. Dizel kullanan benzinli kullananı, benzinli kullanan LPG kullananı yargılıyor, hor görüyor. Böyle bir yerde yaşıyoruz.

Bir binanın inşa edilebilmesi için önce var olan bina yıkılmalı ve yer açılmalı. Eski binanın üzerine yeni bina inşa edemezsiniz.

Hristiyanlığın yayıla bilmesi için de önce var olan inanç yok edilmeli. İşler bu şekilde yürüyor. Yılbaşında Çam ağacı süslediyseniz, siz de bu yolda ilerliyorsunuz.

İnananlar azalmıyor. Her zaman olduğu gibi inanç savaşları son sürat devam ediyor. Avrupa'da orada yaşayan Müslüman azınlıkların da etkisiyle İslâm yaygınlaşıyor.

Bizde batı özentisi nedeniyle Noel Baba'lar çoğalıyor. Biz kazanacağız, çünkü biz gerçekçiyiz. Onlar sanal kahramanlar yaratıyor.
Hayal gücü ile mücadele veriyor.

Çünkü aileler çocuklarına Allah sevgisini yeterince açıklamıyor.
katılıyorum, şuana baktığımız zaman çoğu aile baştansalma takılıyor,yeterince üstüne düşmüyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben sıkıntılı dönemlerimde hep Allah'ın bana yardım edeceğini düşünürüm, sabrederim, bana hep destek olan biri olduğunu hatırlarım.
çoğu insan buna inandığını sanıyor ama kalbiyle gerçekten inanmıyor sonra işi rast gitmediğinde şüpheye düşüyor.

Gotik kızların aileleri daha fazla tatile gitmeye başladığı için.

@Realhas the Great doğru mudur hocam;?

Geri