Carlo
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 4,337
Eski bir Müslüman olarak, sıfır şüpheyle, %100 bir şekilde Tanrı yok derim. Tanrı'nın varlığını kanıtlamak isteyen yaratılışçıya gelince, hiçbir yaratılışçının kutsal kitaplardaki Tanrı imajını kanıtlamak için çaba göstereceğini zannetmiyorum! Zaten bu sebeple kutsal kitaplar ve peygamberleri aradan çıkartıp, deizmin Tanrısını kullanarak akıllı tasarım konseptiyle İbrahimi din savunması yapıyorlar. Ayrıca sözde tanrısal sözleri eğip büküp farklı anlamlar çıkartarak ya yumuşatma yoluna gidiyorlar ya da mucize yalanları uyduruyorlar. Felsefe bölümüne çadır kuran meczup gibi.Teknoloji gelişti sözde ''mucize'' denilen şeylerin bilimsel ve mantıksal olarak tonlarca kanıtı var , Türkiye geneli için insanlar artık gördüğünü yapmıyor araştırıyor , okuyor , öğreniyor. Ateist olmak değil de tanrının varlığına en ufak kanıt olmadığı için var diyemiyoruz ama %100 bir şekilde yok ta diyemiyoruz. Ben genelleme yapıyorum tabii müslüman Türklerin çoğu kendi dinlerine inanılmadığında direkt ateist dediği için böyle bir algı oluştu maalesef. Ateist bir insana bana tanrının yok olduğunu kanıtla dediğinde kanıtlayamaz , yaratılışçı bir insana bana tanrının varlığını kanıtla desen yine kanıtlayamaz. Ha ben kişisel olarak var olduğuna inanmıyorum ama fikrim budur.