Yayın İçin 2. Bilgisayar

Reaksiyon skoru
49
Hazırda sistemin var ama çok para harcadım yayın için herşeyim var 2. Kasam eksik elgato 4k dönüştürücü ile bağlicam. Nasıl bir 2. Bilgisayar güzel bir yayın için yeterli olur

Hazırda sistemin var ama çok para harcadım yayın için herşeyim var 2. Kasam eksik elgato 4k dönüştürücü ile bağlicam. Nasıl bir 2. Bilgisayar güzel bir yayın için yeterli olur
Ortalama bir pc yeterli olur sadece yayın yapacağın için önemli olan zaten capture card ile aktarımı sağlamak

Ortalama bir pc yeterli olur sadece yayın yapacağın için önemli olan zaten capture card ile aktarımı sağlamak
Tek pc yeterli olur diyorlar bazıları iki pcye gerek yok felan ryzen 7 9800x3d rtx 5070 ti var şuanki sistemimde. 2. Pcye gerek varmı yokmu çözemedim

Tek pc yeterli olur diyorlar bazıları iki pcye gerek yok felan ryzen 7 9800x3d rtx 5070 ti var şuanki sistemimde. 2. Pcye gerek varmı yokmu çözemedim
Rekabetçi oyun yayını yapmıyorsan bir anlamı yok 2.pcnin çift sistem ile yayın yapan küçük yayıncı görmedim ben daha olayın amacı işlemci yada gpuya binen yükü yok etmek capture card ile yayını 2.pcden verdiğin için yük o pcye biniyor ana pcden sadece görüntüyü veriyorsun. Sistemin gayet yeterli bence gerek yok fps takıntın falan yoksa aç geç.

Yayın pc den tam olarak ne yapmak istediğine göre çok değişir. Dümdüz yayın açacaksan rtx 2060 bile yeterli olur.

Rekabetçi oyun yayını yapmıyorsan bir anlamı yok 2.pcnin çift sistem ile yayın yapan küçük yayıncı görmedim ben daha olayın amacı işlemci yada gpuya binen yükü yok etmek capture card ile yayını 2.pcden verdiğin için yük o pcye biniyor ana pcden sadece görüntüyü veriyorsun. Sistemin gayet yeterli bence gerek yok fps takıntın falan yoksa aç geç.
Eski bilgisayarım var asus b450 anakart ryzen 5 3600 rx 570 ekran kartı bu sisteme ekran kartı değişsem 3060 mesela 2. Bilgisayar için uygun olurmu çünkü valorant immo radi eloda espor kovalıyoruz fps yayınlarda önemli benim için

Eski bilgisayarım var asus b450 anakart ryzen 5 3600 rx 570 ekran kartı bu sisteme ekran kartı değişsem 3060 mesela 2. Bilgisayar için uygun olurmu çünkü valorant immo radi eloda espor kovalıyoruz fps yayınlarda önemli benim için
2060-2070 bile yapsan yeter.

Yayın pc den tam olarak ne yapmak istediğine göre çok değişir. Dümdüz yayın açacaksan rtx 2060 bile yeterli olur.
Oyun yayını yapıcam genelde fps benim için önemli olduğu için 2. Bilgisyaar olsa daha rahat ederim diye düşündüm. Eski sistemimde ryzen 5 3600 rx 570 var acaba o sistemde ekran kartını 3060 yapsam yeterli olurmu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2060-2070 bile yapsan yeter.
Tamamdır 3060 olsa kafam ağrımaz 1 2 sene herhalde

Oyun yayını yapıcam genelde fps benim için önemli olduğu için 2. Bilgisyaar olsa daha rahat ederim diye düşündüm. Eski sistemimde ryzen 5 3600 rx 570 var acaba o sistemde ekran kartını 3060 yapsam yeterli olurmu
Evet yeterli olur. Tamamen senin ne istediğine bağlı o durum. Benim gibi manyaksan işler biraz karışıyor imzamda gördüğün üzere :D

570de yeter 3060da yeter yeterli o pc her türlü capture cardla sorun olur mu bilemem

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tamamdır 3060 olsa kafam ağrımaz 1 2 sene herhalde
Yayın için uzun yıllar kullanırsın, ekran kartından faydalanacaksın sadece oyun oynamayacak. Yani OBS yayında ekrana RT efekti falan atmayacağından, fiziksel veya yazılımsal bir engele takılmadığı sürece yayın bilgisayarı olarak kullanırsın.

@GUSE AMD yayın tarafında herhangi bir yazılımsal desteği halen yok. 90K serisi ile başladılar ama yetersiz, OBS Nvenc faydalanacak 570 ile yapamaz onu. Yani şeyi deneyebilir ekran kartı almak yerine işlemciden vermeyi, ama işlemciden verilen yayınlar Nvenc kadar akıcı olmayabiliyor. Bir de AV1 yayın için de ekran kartı gerekiyor diye biliyorum. YT'da falan yapacaksa yayını veya yayın platformları AV1 desteği getirirse kart lazım olacak. Gerçi AV1 ile yayın desteği (izlersin çoğu kartla, ama AV1 yayın yapan ve izleyen için donanım istiyor, zaten Twitch vb. gelmeme nedenlerinden biri de bu) sadece 40K üstünde de olabilir bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,184,289
Üyeler
187,952
Son üye
mehmet3514
Geri