mevo09
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Yazın HP Victus 16 S0011NT seri numaralı bilgisayarımda hall sensör sorunu meydana gelmişti. Bu sorun için İstanbul'daki BDH Bilişim teknik servisine cihazı kargolamıştım. Cihaz geldiğinde hall sensör sorunu çözülmüştü fakat servise bilgisayarını gönderen diğer kişilerin de başına geldiği sıcaklık sorunu benim de başıma geldi. Bilgisayar boştayken bile işlemci yüksek watt değerlerine çıkıp 90 bazen de 100 derecelere kadar ısınıyordu. Bu sorun için tekrar servise gönderdim ve geçen hafta bilgisayar elime ulaştı. Şu an boştayken ısınma durumu yok. İşlemci ve ekran kartı boştayken 30-40 dereceler arası takılıyor. Cyberpunk 2077, Battlefield 1 ve Dying Light 2 oyunlarında test ettim. Bu oyunlarda ekran kartı 50-60 dereceler arasındayken işlemci 80-95 dereceler arasında seyrediyor ve hwinfo 64'teki verilere göre anlık olarak 98-100 derecelere de çıkıyor gözüküyor. Bu sıcaklıklar normal midir? Servisten gelen notta macun değişimi ve fan temizliğinin yapıldığı yazıyor. İlk birkaç gün sıcaklıklar 60-75 derece arasındaydı sonrasında artmaya başladı. Dandik bir termal macun sürmüş olabileceklerinden şüpheleniyorum. Bir de hall sensör sorunu tekrar meydana gelir diye ekstra garanti süresi almak mantıklı mı sizce? Haftaya garantisi bitiyor.