Programlama Ders Video Kanalları (Türkçe ve İngilizce - Ücretsiz) Önerileriniz.!

ASELS

80+ Silver
Reaksiyon skoru
972
Daha önceden çalıştığınız veya beğendiğiniz en iyi kodlama eğitimi veren youtube ders video kanallarını derli toplu olsun diye bu konuda yazalım istedim.
Aklınıza gelen programlama dilleri ve bunların eğitim video kanallarını bağlantı da vererek yazmanız iyi olur, millet arayıp durmasın, yararlanan yararlansın...

Video ders/kurs kanal önerilerinizi çoklu da yapabilrsiniz ama o zaman en beğendiklerinizi en başa yazın ve hatta neden daha iyi veya kötü olduğunu da belirtin ki millet bilinçli hareket edebilsin. :)

PHP
JAVA
C++
C
PYTHON
gibi gibi...
css kurs önerileriniz de olabilir... Aklınıza ne gelirse en iyileri ona göre tartışıp bulalım ki en güzel eğitimleri kısa zamanda yararlanmak üzere belirleyebilelim.

Ben ilk olarak PHYTON için iki öneri yapabilirim:

1) https://www.youtube.com/playlist?list=PLY20HpFruiK17gQBHXjJN-YiFujiE1zVE

Benim en çok tavsiye edebileceğim python eğitim kanalı bu, hem ayrıntılı hem de güzel bir anlatım var, nedenini ve uygulamalarını, açıklamalarını iyi yapan bir hocası var, bilgisayar mühendisi hoca ve sallamasyon ders yapmıyor, tüm hatları ile baştan sona anlatıyor, hatta uzman olmak isteyenler için devam dersleri de var ve tamamen ücretsiz. :)

2) BTK AKADEMİ Sadık Turan 0'dan ileri seviye python eğitimi : Bu eğitimi sertifika sahibi olmak isteyenler alabilir, güzel ama çok iyi değil, yanında mutlaka başka bir kaynaktan tamamlanması gereken eğitimdir. Ben şahsen 1. tavsiyemden yararlanıyorum...

codecademy aslında interaktif olarak takip etmenizi sağlıyor. ciddi öğrenci indirimleri var üniversite öğrencisiyseniz mail atarak bir süre ücretsiz deneyebilirsiniz.

codecademy aslında interaktif olarak takip etmenizi sağlıyor. ciddi öğrenci indirimleri var üniversite öğrencisiyseniz mail atarak bir süre ücretsiz deneyebilirsiniz.
Tamamen ücretsiz olmalı, ücretliler zaten bilinmekte... Hem bazı ücretsiz youtube kanalları ücretli diye pazarlanan bir çok kurstan bence çok daha başarılı, sonuçta kar amacı gütmüyorlar, salla başını al paranı hesabı yok. Ben udmy den öncesinde bir iki tane kursa yazılmıştım hiç bir faydasını görememiştim zaten daha en başta para için derslerin kalitesiz hazırlandığını düşünmeye başlamıştım, ondan sonra da bi daha hiç paralı bir kursa mecbur olmadıkça yazılmadım, yazılmam. Artık o kadar çok tamamen ücretsiz alternatif var ki, gerek yok ücretli kurslara, belki çok çok mecbur kalırsak diye bakılabilir ama gerek olmadı bugüne kadar benim için.

BTK akademiden sevdiğiniz bir hocanın anlatımını açabilirsiniz.
Btk akademi kursları daha iyi diğer paralı alternatiflere göre ve ayrıca bitirince resmi geçerliliği olan sertifikalar da veriyorlar. Ama bazı arkadaşların farklı konularda belirttiği gibi tek bir kaynaktan beslenmemek gerek, mümkün olduğunca diğer ücretsiz ve kaliteli kaynaklardan da yararlanmak en iyisi, hem daha çok farklı uygulama ile öğrenme süreci olumlu anlamda pekişir. Bir hocanın eksik bıraktığı bir yeri başka bir hoca kapatabilir...

Pythonu yakın kampüs youtube kanalından öğrenmeye başlamıştım. Anaconda üzerinden öğretiyor ama vs code gibi programlardan da aynı mantıkta öğrenebilirsiniz.

Pythonu yakın kampüs youtube kanalından öğrenmeye başlamıştım. Anaconda üzerinden öğretiyor ama vs code gibi programlardan da aynı mantıkta öğrenebilirsiniz.
Nasıl ilerleme peki, memnun kaldın mı kurs sonundaki seviyenden? Kolay mıydı zor muydu kurs?

Nasıl ilerleme peki, memnun kaldın mı kurs sonundaki seviyenden? Kolay mıydı zor muydu kurs?
Ben 12. Sınıfın sonuna doğru üniversitede bilgisayar müh. Düşündüğüm için başlamıştım. Yazılımı gerçekten öğrenmek istiyordum ve üzerine gittim. Kişiden kişiye öğrenme şekli değişir. bu adam bana daha çok hitap ediyordu anlatma şekli vs. Hatta adamın tipi bile yazılıma benziyor bu yüzden sadece bu kanaldan başladım, neredeyse playlistin tüm videolarını izledim ve en sonunda backend pythonu giriş orta seviye öğrendiğimi düşünüyorum şuan bilgisayar müh. 2. Sınıfım ve hayatıma devam ediyorum bu kanalı başlangıç için öneririm.

Kesinlikle başlangıç için kurslara para ödemeye gerek yok. Youtubede çok güzel kaynaklar var ücretsiz bir şekilde orta seviye yazılım öğrenebilirsiniz. Yeni başlayacaklar arkadaşlar için de ingilizce yazılım kitapları öneririm. Zaten Türkçe kitap pek yok:D

Geri