IOS IOS 27 – Şimdiden Netleşen Yenilikler ve Sızıntılar

DrequanN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
170
1769709253633.webp
Beta sürümüne hâlâ 6 ay gibi bir süre var, farkındayım. Evet konuşmak için biraz erken ama ortada küçümsenmeyecek kadar çok fazla sıkıntı dolaşıyor. E hal böyleyken erken deyip hiç bunları konuşmamak olmaz. Bunları sizlere saklayacak değilim. Öyleyse gelin ios 27 de bizi neler bekliyor? Beraber bir bakalım. Sızıntılar bu güncellemenin büyük ölçüde performans, kararlılık ve hata düzeltmelerine odaklanan bir güncelleme olacağını söylüyor. Hatta macos bilenler için snow leopard tarzı bir sürüm olacağı söyleniyor. Yani son zamanlardaki köklü değişikliklerden sonra apple bu kez sistemi sadeleştirmeye, hızlandırmaya ve pürüzleri gidermeye yönelmiş durumda. Işte özlediğimiz tipte güncelleme gerçekten iosun şöyle. Eski stabil haline çok özledim ama bu güncellemede hiç özellik olmayacak anlamına gelmiyor. Özellikle apple intelligence tarafında yeniliklerimiz var. 7 ocak 2026 tarihinde chatgpt sağlık özelliği kullanıcıların tadil sonuçlarını ve sağlık verilerini yorumlayabilecek şekilde tanıtıldı. Belki bunu fark etmişsinizdir. Apple IoS 27 ile birlikte sağlık uygulamasında bu yetenekle birleşince söyleniyor. Buna ek olarak yeni bir apple held plus ai özellik koçu geleceği de gündemde. Bowling servisi kişiye özel beslenme tavsiyeleri, trend analizleri ve medikal öneriler sunacak. Şimdi bakıyoruz Apple Watch ya da iPhone bizimle ilgili birçok veri topluyor. Ama bu verilerin nasıl yorumlayacağız mı bilemiyoruz işte. Bu kısımda artık yapay zeka devreye girecek ios 18 güncellemesiyle birlikte biliyorsunuz ki fotoğraflar uygulamasında çok büyük değişiklik yapıldı ki bu değişiklik birçok kullanıcı tarafından sevilmedi. Ondan sonrasında da küçük küçük eklemeler yapıldı ve bu fotoğraflar uygulaması. hala şikayet alıyor. Iddialara göre IoS 27 güncellemesiyle koleksiyon yapısında bazı düzenlemelere gidilecek. Daha kullanıcı dostu bir arayüz değişikliği olacak. büyük kütüphaneler için daha akıllıca gruplama araçları olacağı bekleniyor. Airpords için yeni bir eşleştirme arayüzlü geleceği iddia ediliyor. Bunu sade. Dostu bir arayız, değişikliği olacak ve büyük kütüphaneler için daha akıllıca gruplama araçları olacağı bekleniyor. Eğer post için yeni bir eşleştirme arayüzün geleceği iddia ediliyor. Bunu sarıca görsel bir güncelleme mi yoksa eşleştirme sürecinin kendisini etkileyen daha köklü bir değişiklik mi olacağı ise henüz net değil.
1769709497078.webp

Ayrıca ios 26.4 ile birlikte dışarıda hassas konum tespiti olacağı söyleniyordu. ios 27 ile birlikte muhtemelen bu biraz daha ileri seviyeye taşınacaktır. Bunu destekleyen airpods cihaz listesinde artışı olacaktır. yakınlık göstergesi daha net çalışacaktır. Belki kapalı mekanlarda daha iyi çalışabilir. Bağlantı optimizasyonları ve hata düzeltmeleri gibi güncellemeler zaten kesin gelecektir. Canlı çeviri için Türkçe dil desteği ios 27 de birlikte gelip gelmeyeceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Umarım gelir.
1769709584198.webp

Bloomberg'e göre apple mühendisleri sistemdeki gereksiz kodları temizleyecek ios 27 Güncellemesinde blod'u azaltıyor, performansı arttırmak için ios boyunca kapsamlı bir temizlik yapacak. Bu güncelleme gerçekten bir reset niteliği olacak. Blod kelimesini ilk defa duyuyorsanız. Onu bir açıklayayım, gereksiz yere şişmiş yazılım demek yani sisteme heran gereksiz özellikler artık kullanılmayan eski kodlar arka planda çalışan fazla servisler bende iyi oranı işlevler iyi optimize edilmemiş animasyonlar ve süreçler. Bunların her biri aslında blod olarak adlandırılıyor. ios, 26.4 ile yeni kişiselleştirilmiş tiri geleceğini. ios 27 sinyali güncellemesiyle bu yapının üzerine çok daha fazlası eklenecek. yeni siri tasarımı daha animasyonlu ve daha konuşkan bir yapıda olacak. Sirinin geçmiş konuşmaları, hatırlaması bekleniyor. Word north denilen daha kapsamlı bilgi tabanı, yani spotlight ve siri birleşime gibi bir şey ortaya çıkacak. Daha doğal sohbet imkanı olacak. Uygulamalardaki içeriklere göre akıllı öneriler e destekte yeni bir takvim uygulaması da geleceği söyleniyor.
1769709710911.webp

Salatalık, kelebek, deniz feneri gibi birkaç tane yeni emoji öğesi ios 27 güncellemesinde gelecek ios 27 nin en büyük yenilikleri de aslında uydu bağlantısı desteğinde var.
1769709766136.webp

Apple maps internet bağlantısı olmadan uydu üzerinden navigasyon başlatabilecek. Ayrıca mesajlar uygulaması üzerinden uydu üzerinden fotoğraf gönderme imkanı da olacak.
1769709790208.webp

Telefonun gökyüzüne doğru tutmanızın zorunluluğu ortadan kalkacak. Kapalı alanlarda bile uydu bağlantısı mümkün olabilecek, aynı zamanda uydu bağlantısı AP yi üçüncü parti uygulamalarla da paylaşılabilecek 5 g uydu bağlantısı olacağı söyleniyor ama bunun ben türkiye'de çalışıp çalışmayacağını. Bilemiyorum çünkü operatör desteği ve uydu ortakları gibi anlaşmalar aslında bunu belirleyecek. Şu anda ülkemizde operatörler p henüz desteklemiyor. Bu destek olmamasına rağmen muhtemelen ülkemizde uydu üzerinden de 5 g çalışmayacaktır.
1769709848539.webp

Bir de iPhone fold geliyor. iPhone fold için yani katlanan iPhone için ios 27 de özel arayüzler çoklu pencere özelliği. Ve ekran boyutuna göre dinamik ui planlamaları olacaktır. Bunlar bizim günlük iPhone kullanıcısının fold kullanmayan kullanıcıları ne kadar etkileyecek göreceğiz. Görünen o ki ios 27 güncellemesi çok büyük tasarım değişikliğiyle gelmeyecek. Sistemin hızını ve stabil liğini arttıracak. Apple integrasyon değişiklikler getirecek uydu bağlantısı üzerinden yeni eklendi, yerimiz olacak ve katlanır iPhone tabanlı bir işletim sistemi yenileri göreceğiz. Yani sade ama gerçekten çok kritik bir güncelleme olacağını düşünüyorum.

keşke tasarımı ios 18 gibi olsaydı

su eski arayuzu geri getirsinler ya apple musicte yaptiklari yenilikler hosuma gidiyor ama sirf su arayuz yuzunden guncellemek istemiyorum

Alıntıyı görüntüleBeta sürümüne hâlâ 6 ay gibi bir süre var, farkındayım. Evet konuşmak için biraz erken ama ortada küçümsenmeyecek kadar çok fazla sıkıntı dolaşıyor. E hal böyleyken erken deyip hiç bunları konuşmamak olmaz. Bunları sizlere saklayacak değilim. Öyleyse gelin ios 27 de bizi neler bekliyor? Beraber bir bakalım. Sızıntılar bu güncellemenin büyük ölçüde performans, kararlılık ve hata düzeltmelerine odaklanan bir güncelleme olacağını söylüyor. Hatta macos bilenler için snow leopard tarzı bir sürüm olacağı söyleniyor. Yani son zamanlardaki köklü değişikliklerden sonra apple bu kez sistemi sadeleştirmeye, hızlandırmaya ve pürüzleri gidermeye yönelmiş durumda. Işte özlediğimiz tipte güncelleme gerçekten iosun şöyle. Eski stabil haline çok özledim ama bu güncellemede hiç özellik olmayacak anlamına gelmiyor. Özellikle apple intelligence tarafında yeniliklerimiz var. 7 ocak 2026 tarihinde chatgpt sağlık özelliği kullanıcıların tadil sonuçlarını ve sağlık verilerini yorumlayabilecek şekilde tanıtıldı. Belki bunu fark etmişsinizdir. Apple IoS 27 ile birlikte sağlık uygulamasında bu yetenekle birleşince söyleniyor. Buna ek olarak yeni bir apple held plus ai özellik koçu geleceği de gündemde. Bowling servisi kişiye özel beslenme tavsiyeleri, trend analizleri ve medikal öneriler sunacak. Şimdi bakıyoruz Apple Watch ya da iPhone bizimle ilgili birçok veri topluyor. Ama bu verilerin nasıl yorumlayacağız mı bilemiyoruz işte. Bu kısımda artık yapay zeka devreye girecek ios 18 güncellemesiyle birlikte biliyorsunuz ki fotoğraflar uygulamasında çok büyük değişiklik yapıldı ki bu değişiklik birçok kullanıcı tarafından sevilmedi. Ondan sonrasında da küçük küçük eklemeler yapıldı ve bu fotoğraflar uygulaması. hala şikayet alıyor. Iddialara göre IoS 27 güncellemesiyle koleksiyon yapısında bazı düzenlemelere gidilecek. Daha kullanıcı dostu bir arayüz değişikliği olacak. büyük kütüphaneler için daha akıllıca gruplama araçları olacağı bekleniyor. Airpords için yeni bir eşleştirme arayüzlü geleceği iddia ediliyor. Bunu sade. Dostu bir arayız, değişikliği olacak ve büyük kütüphaneler için daha akıllıca gruplama araçları olacağı bekleniyor. Eğer post için yeni bir eşleştirme arayüzün geleceği iddia ediliyor. Bunu sarıca görsel bir güncelleme mi yoksa eşleştirme sürecinin kendisini etkileyen daha köklü bir değişiklik mi olacağı ise henüz net değil.
Alıntıyı görüntüle
Ayrıca ios 26.4 ile birlikte dışarıda hassas konum tespiti olacağı söyleniyordu. ios 27 ile birlikte muhtemelen bu biraz daha ileri seviyeye taşınacaktır. Bunu destekleyen airpods cihaz listesinde artışı olacaktır. yakınlık göstergesi daha net çalışacaktır. Belki kapalı mekanlarda daha iyi çalışabilir. Bağlantı optimizasyonları ve hata düzeltmeleri gibi güncellemeler zaten kesin gelecektir. Canlı çeviri için Türkçe dil desteği ios 27 de birlikte gelip gelmeyeceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Umarım gelir.
Alıntıyı görüntüle
Bloomberg'e göre apple mühendisleri sistemdeki gereksiz kodları temizleyecek ios 27 Güncellemesinde blod'u azaltıyor, performansı arttırmak için ios boyunca kapsamlı bir temizlik yapacak. Bu güncelleme gerçekten bir reset niteliği olacak. Blod kelimesini ilk defa duyuyorsanız. Onu bir açıklayayım, gereksiz yere şişmiş yazılım demek yani sisteme heran gereksiz özellikler artık kullanılmayan eski kodlar arka planda çalışan fazla servisler bende iyi oranı işlevler iyi optimize edilmemiş animasyonlar ve süreçler. Bunların her biri aslında blod olarak adlandırılıyor. ios, 26.4 ile yeni kişiselleştirilmiş tiri geleceğini. ios 27 sinyali güncellemesiyle bu yapının üzerine çok daha fazlası eklenecek. yeni siri tasarımı daha animasyonlu ve daha konuşkan bir yapıda olacak. Sirinin geçmiş konuşmaları, hatırlaması bekleniyor. Word north denilen daha kapsamlı bilgi tabanı, yani spotlight ve siri birleşime gibi bir şey ortaya çıkacak. Daha doğal sohbet imkanı olacak. Uygulamalardaki içeriklere göre akıllı öneriler e destekte yeni bir takvim uygulaması da geleceği söyleniyor.
Alıntıyı görüntüle
Salatalık, kelebek, deniz feneri gibi birkaç tane yeni emoji öğesi ios 27 güncellemesinde gelecek ios 27 nin en büyük yenilikleri de aslında uydu bağlantısı desteğinde var.
Alıntıyı görüntüle
Apple maps internet bağlantısı olmadan uydu üzerinden navigasyon başlatabilecek. Ayrıca mesajlar uygulaması üzerinden uydu üzerinden fotoğraf gönderme imkanı da olacak.
Alıntıyı görüntüle
Telefonun gökyüzüne doğru tutmanızın zorunluluğu ortadan kalkacak. Kapalı alanlarda bile uydu bağlantısı mümkün olabilecek, aynı zamanda uydu bağlantısı AP yi üçüncü parti uygulamalarla da paylaşılabilecek 5 g uydu bağlantısı olacağı söyleniyor ama bunun ben türkiye'de çalışıp çalışmayacağını. Bilemiyorum çünkü operatör desteği ve uydu ortakları gibi anlaşmalar aslında bunu belirleyecek. Şu anda ülkemizde operatörler p henüz desteklemiyor. Bu destek olmamasına rağmen muhtemelen ülkemizde uydu üzerinden de 5 g çalışmayacaktır.
Alıntıyı görüntüle
Bir de iPhone fold geliyor. iPhone fold için yani katlanan iPhone için ios 27 de özel arayüzler çoklu pencere özelliği. Ve ekran boyutuna göre dinamik ui planlamaları olacaktır. Bunlar bizim günlük iPhone kullanıcısının fold kullanmayan kullanıcıları ne kadar etkileyecek göreceğiz. Görünen o ki ios 27 güncellemesi çok büyük tasarım değişikliğiyle gelmeyecek. Sistemin hızını ve stabil liğini arttıracak. Apple integrasyon değişiklikler getirecek uydu bağlantısı üzerinden yeni eklendi, yerimiz olacak ve katlanır iPhone tabanlı bir işletim sistemi yenileri göreceğiz. Yani sade ama gerçekten çok kritik bir güncelleme olacağını düşünüyorum.
iphone fold = 250k :D

sızıntı değişebilir ama yapmazlar gibi liquid glassdan devam ederler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

su eski arayuzu geri getirsinler ya apple musicte yaptiklari yenilikler hosuma gidiyor ama sirf su arayuz yuzunden guncellemek istemiyorum
ben apple musice hiç alışamadım youtube müsicden devam

iphone fold = 250k :D
olabilir

sızıntı değişebilir ama yapmazlar gibi liquid glassdan devam ederler

ben apple musice hiç alışamadım youtube müsicden devam

olabilir
aç kapa yapılabilecek liquid glass diye biliyorum

Tasarım güzel bence, iOS 7 gibi köklü bir değişiklik yaptılar ona da başta herkes itiraz etmişti şuan herkes seviyor. Tabi pürüzlerini zamanla düzeltirler mesela en basitinden şuan performans net şekilde BERBAT durumda.

aç kapa yapılabilecek liquid glass diye biliyorum
Yapılır zaten hatta şuan da kısmen yapılıyor ama tek fark o değil arayüzde baya değişiklik var. İlk güncellediğimde baya garipsedim.

Kamera kısmı olsun renkler olsun falan o kadar hoşuma gitmedi benim apple musicte baya güzel sesleri falan hoşuma gitti benim

Geri